Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

A szívét átszúrta egy benne felejtett tű - 10 milliót kér

10 millió forint kártérítést kér az a Baranya megyei férfi, akiben hét éve egy műtét után tűt felejtettek az orvosok a szigetvári kórházban.
A fém öt évig vándorolt a férfi testében, majd a szívében megállt és azt átszúrta. A férfi a szerencsének köszönheti az életét, az orvosok szerint ugyanis ha fél órával később veszik ki a tűt, akkor meghalt volna.

Egy csaknem hat centiméteres tűt vettek ki Molnár Csaba testéből két és fél éve. Hét évvel ezelőtt a vállát műtötték, vállszalagjait rögzítették a tűvel. Idővel azonban a fém elindult a férfi testében az érrendszeren keresztül. Molnár Csaba 2006 végén hirtelen rosszul lett, a pécsi szívklinikára vitték, ahol megműtötték. Itt vették észre, hogy a tű átszúrta a szívét. Az orvosok szerint a szerencsének köszönheti az életét, mert ha fél órával később érkezik a klinikára, meghalt volna.

A férfi és ügyvédje beperelte a szigetvári kórházat. 10 millió forint kártérítést és havi járadékot kérnek. Az ügyvéd szerint egyértelmű a kórház felelőssége.

A tárgyalás két hét múlva lesz a Baranya Megyei Bíróságon, ahol meghallgatják a műtétet végző orvosokat is. A Szigetvári Kórházban azt mondták, hogy folyamatban lévő ügyről van szó, ezért egyelőre nem szeretnének nyilatkozni.

Olvasóink írták

 • 9. lajosbácsi 2009. február 02. 20:34
  „8. flex: ez most jó volt :D :D :D LOL”
 • 8. flexsnake 2009. január 07. 20:40
  „4. hozzászólás szvsz 2009.01.05. 21:55

  Ha én eltörök egy poharat, akkor azt összesöpröm és remélem hogy nem a fejeden törtem ketté.De ha ott törtem ketté akkor teljesen jogosan gondolhatod azt hogy nem vagyok alkalmas a pohár használatára hiszen azzal veszélyeztettelek.
  Egy halvány árnyalatnyi a különbség hogy elejtek egy poharat vagy ha belevarok a testedbe egy idegen testet.
  Én meg éveen keresztül védtem embereket, szóval ha most gondatlanságból áthajtok valakinek a fején attól én nem leszek rossz ember hiszen régen milyen jó voltam...
  Nincs olyan hogy orvosi műhiba.Egy keramikus hibázhat, egy orvos nem.De kívánom hogy az agymütéteden hibázzon egy ilyen orvos aztán majd felfogod a lényegét.


  A 8 általános rajtam meglátszik, rajtad már nem mert te másodikban uzsonából buktál meg baszom a szád :D”
 • 7. PankaSopron 2009. január 06. 08:35
  „Na ezért vannak csődben a magyar kórházak!
  Szegény túlterhelt orvosok, és szegény többi beteg, akinek emiatt majd kevesebb jut.”
 • 6. 140 2009. január 06. 08:16
  „Az orvosokkal, sőt az eü-ben dolgozókkal csak egy baj van: a beteget nem kezelik emberként. Volt rá eset, amikor rá kellett szólnom a nővérre, hogy nem vagyok gyenge-elméjű, csak csont-törésem van, ami nem befolyásolja a szellemi szinvonalamat, tehát, ha azt mondom, hogy valami nem stimmel, akkor az úgy is van. Ha ráhagyom, lehet, hogy ma már nincs lábam.”
 • 5. netuddki 2009. január 06. 06:05
  „Ők azok kik soha nem hibáztak.Milyen büntetést adnának szándékos emberölésért?Azért a 8 általánost túlzónak tartom!Esetleg négy,talán.”
 • 4. szvsz 2009. január 05. 21:55
  „10 milla? Miért ne... ha sikerül elérnie semmi kifogásom ellene.
  De, az 1. hozzászóláshoz:
  Ha legközelebb eltörsz egy poharat, akkor nyilvánosan le kell vágni a kezedet könyék alatt, igaz? Hogy jut eszedbe ilyen? Az orvos alapvetően gyógyítani akarta őt nem megölni. Hibázott. De ezért megölni aki ki tudja hány embert gyógyított már meg... Nem hogy örülnénk hogy vannak még orvosok hazánkban... Gyönyörű hozzászólás volt... látszik az a 8 általános...”
 • 3. Logaritmus 2009. január 05. 21:41
  „Soha az életben nem fog ezért 10 milliót kapni. Soha.”
 • 2. Tivadar 2009. január 05. 20:16
  „Teljesen egyetertek az elottem szoloval es a cikkben szereplo aldozattal .”
 • 1. flexsnake 2009. január 05. 19:12
  „10 milla? Ezt nem lehet pénzzel megfizetni, de jár neki amennyit kér.Az orvosokat meg ki kellene végezni nyilvánossan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2-es villamos Debrecenben - közbeszerzési felhívás

A debreceni önkormányzat 18, legalább 70 százalékban alacsonypadlós légkondicionált villamost… Tovább olvasom