Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Alkoholmérgezés: leitattak két gyereket

Alkoholmérgezéssel vittek kórházba egy hat- és egy tízéves kislányt még szombaton Nagyradáról. A gyerekeket a szülők egy részeg ismerősükre bízták. Az édesanya szerint ő itatott velük bort. A kislányok két napot töltöttek kórházban, most már egy gyermekotthonban vannak. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.
Az egyik kislányt enyhe, a másikat közepesen súlyos alkoholmérgezéssel szállították be szombaton a nagykanizsai kórházba - mondta dr. Baranyi Enikő a Gyermekosztály főorvosa. Kimosták a gyomrukat és infúziót kaptak, kedden engedték őket haza.

Az édesanya szombaton élettársára bízta két kislányát. Később azonban élettársa is elment otthonról és egy férfi ismerősükre hagyta a két gyereket. A szomszédok vették észre, hogy a kislányok a kertben dülöngélnek, illetve hánynak. Ők hívták a mentőket is. Az édesanya a Független Hírügynökség tudósítójának azt mondta, hogy egyik kislánya elmesélte: a férfi itatott velük bort.

Az ügyben a rendőrség kiskorú veszélyeztetetése miatt nyomoz a szülők ellen. Azt egyelőre még vizsgálják, hogy a gyerekek miként jutottak alkoholhoz - mondta Trencsényi Gyula, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság bűnügyi igazgatója.

A két kislányt, és négyéves öccsüket, aki az események alatt édesanyjával volt, a zalaegerszegi gyermekotthonba vitték szerdán. A hatóságoknak harminc napjuk van arra, hogy eldöntsék, visszakaphatják-e a szülők őket. Ha nem, akkor nevelőszülőknél helyezik el a gyerekeket.

Olvasóink írták

 • 4. Horton 2009. június 12. 09:11
  „" Most már egy gyermekotthonban vannak... "
  No comment......
  Nem tán kissebbség.....?”
 • 3. dodó 2009. június 11. 16:52
  „"...Mi tagadás, a szülőkről nincs jó véleménnyel a falu, az utcabeliek szerint a beilleszkedés teljes hiánya jellemzi a családot.
  - Amióta ideköltöztek, azóta áll a bál, a rendőrséget hetente ki kell hívni miattuk. - Gyakori az italozás, így aztán rendszeres az éjszakai randalírozás is, olykor egymást is megverik.
  - És ennél van még rosszabb is. - Olyan kétes elemek járnak hozzájuk, akiket nem néz jó szemmel a falu lakossága, hiszen az elmúlt időszakban megszaporodtak a lopások és a betörések. Korábban erre nem volt példa.
  - Azt hiszi, nem szóltunk nekik? - kérdezte kissé cinikusan Szenyéri Attila, aki - mint volt körzeti megbízott - régóta ismeri a családot. - Garabonc határában, a Golán-fennsíkon laktak, akkor is állandóan probléma volt velük. Úgy tudom, hogy a telepfelszámolás révén jutottak ehhez a házhoz, de egyszerűen képtelenek élni a lehetőséggel.
  - Én is próbáltam már beszélni a szülőkkel, megkérni őket arra, hogy civilizált emberként viselkedjenek, de hát akkor is ittasak voltak - említette Kiss János polgármester."

  A legendás cigány "gyerekszeretet", ugye? Miért van az, hogy gyakorlatilag hetente kapunk ilyen híreket (a legutóbbit például pont egy hete)? Ezek szerint mégsem azért szülnek a cigányok ennyi purgyét a világra, mert, úgymond, annyira szeretik őket? Igaz lenne az, hogy csak és kizárólag a "f@szpénz" motiválja a "szülőket"?”
 • 2. flexsnake 2009. június 11. 16:46
  „,,Az édesanya szombaton élettársára bízta két kislányát. Később azonban élettársa is elment otthonról és egy férfi ismerősükre hagyta a két gyereket."
  Tessék értelmezni.”
 • 1. Lencsi80 2009. június 11. 15:55
  „"A gyerekeket a szülők egy részeg ismerősükre bízták."

  A szülők egyértelmúen felelősek a történtekért. Biztos nem bíznám a gyerekeimet részeg emberre, aki még magáért sem tud felelőséget vállalni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El akarta ütni a rendőrt - elfogták

Néhány perc alatt elfogták a rendőrök azt a férfit, aki szerda este el akart gázolni egy járőrt… Tovább olvasom