Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Amerikában már hódít a Wi-Fi

Azokban az amerikai háztartásokban, ahol több számítógép is található hálózatba kötve, már több helyen használnak Wi-Fi technológiát a gépek összekapcsolására, mint vezetékes megoldást.
Parks Associates által közzétett adatok szerint az otthoni hálózattal rendelkező amerikai lakások 52 százalékában Wi-Fi szolgál a gépek összekapcsolására, 50 százalékban Ethernet, 5 százalékban pedig más technológia, például az elektromos áramot is továbbító vezetékek segítségével alakítják ki a hálózatot.
A különféle technológiák részaránya azért nem 100 százalék, mert egyes helyeken többféle megoldást is alkalmaznak vegyesen.

Ez az első eset, hogy a Wi-Fi népszerűségben megelőzte az Ethernetet, ami elsősorban a szélessávú szolgáltatóknak köszönhető. Az amerikai távközlési cégek, amelyek otthoni szélessávú internetkapcsolatot kínálnak, egyre nagyobb számban kínálnak vezeték nélküli megoldásokat a felhasználóknak, hogy kialakítsák otthoni hálózatukat.
"Sokan biztos nem mentek volna el a boltba egy Wi-Fi hozzáférési pontért és találták volna ki, hogy kell telepíteni" -- mondja John Barrett kutatási igazgató.
"De most itt van az SBC és a többiek, akik integrált Wi-Fi szolgáltatást nyújtó otthoni hálózati átjárókat kínálnak, segítenek a telepítésben és ha mégis valami probléma adódik, telefonos támogatást is nyújtanak. Ez sokak számára vonzó ajánlat."

A vezeték nélküli hálózatok elterjedése azért fontos, mert egyre több olyan otthoni készülék -- szórakoztató vagy háztartási -- jelenik meg a piacon, amelynek szüksége van internetes vagy PC-s kapcsolatra.
"Ha már van Wi-Fi kapcsolat a lakásokban, könnyű felkelteni az emberek érdeklődését az ilyen berendezések iránt" -- mondja Barrett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ragályi mint pályakezdő

Világhírű operatőrként fogott bele egy vígjáték rendezésébe, aminek már a címe is mesés titkokat… Tovább olvasom