Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Áradás és apadás a Tisza középső szakaszán

Tiszafüred és Tiszabő között kismértékben árad a Tisza, Szolnoknál változatlan a vízállás, a várostól délre napi 1-4 centiméteres apadás várható - közölte a területi vízügyi igazgatóság védelemvezetője pénteken.
Lovas Attila elmondta, hogy a töltések mentén folyamatosan szivattyúzzák az átszivárgó vizet, kritikus helyek Szolnok belterületén a Paprika és Répa utcánál, Tiszasüly belterületén, valamint a tiszaburai templomnál vannak.

A Zagyva-Tarna-rendszerben kisebb vízszintemelkedés figyelhető meg, a Hármas-Körös és a Hortobágy–Berettyó apad.

A Közép-Tisza vidékén csütörtökön a belvízzel elöntött terület nagysága csökkent néhány négyzetkilométerrel, jelenleg 694 négyzetkilométer áll víz alatt. A 73 szivattyútelep csaknem négymillió köbméter vizet emelt át a befogadók irányába.

A folyamatos vízátfolyások miatt továbbra is zárva van a Jásztelek és Jászapáti közötti út, valamint a Fegyvernek és a 34. számú főutat összekötő műút. Elöntés veszélyezteti a Kétpó és Mezőtúr közötti 4632-es számú közlekedési utat is. Az igazgatóság működési területén lévő 104 önkormányzat közül 52-nél van érvényben valamilyen fokú belvízvédelmi készültség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diszkótragédia: ex-zsaru is lehetett a biztonsági őrök között

Egy volt rendőr is lehetett a West Balkán szórakozóhely biztonsági őrei között - erről Hatala József… Tovább olvasom