Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Az ékszerboltig ástak alagutat a tolvajok

A pincerendszerben kifúrt csaknem ötméteres alagúton keresztül rabolt ki három férfi egy ékszerboltot Nagykanizsa belvárosában - közölte a rendőrség hétfőn sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.
A rablókat a járőr és a mellette gyakorló szolgálatot teljesítő próbajárőrök fogták el vasárnap éjszaka - mondta el Szukics Ferenc bűnügyi igazgató. A járőrök éjszaka figyeltek fel a parkoló felé haladó, földes ruházatot viselő, táskákat és szerszámokat cipelő férfiakra. A három férfi - miután észrevette a rendőröket - három irányba szaladt. A helyszínen két elkövetőt sikerült elfogni; csomagjaikból ékszerek és betörésre utaló szerszámok kerültek elő.

Farsang Boglárka, a nagykanizsai rendőrkapitányság bűnügyi-felderítő osztályvezetője elmondta; a bűnügyi szolgálat a sáros cipőnyomok alapján jutott el egy zárt ajtóhoz, amely egy használaton kívüli pincehelyiséghez vezetett. A korábban ruhaüzletként működő pincehelységben másfél teherautónyi kő- és földtörmelék között gyöngysorokat, üres ékszerdobozokat találtak. A lejárattal szemben, a téglafalon ember nagyságú lyuk tátongott, a mögötte kiásott alagúton pedig eljutottak az ékszerbolt páncéltermének hátsó ajtajához.

A kitermelt föld mennyisége alapján valószínűleg legkésőbb pénteken nekiláttak az alagút ásásának. Csatlakozót vittek a vájathoz, a világításhoz, a vasrács, a betonfal kifúrásához elektromos vezetéket építettek ki.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy az ékszerboltban riasztórendszer működött, a páncélterem megfelelt az előírásoknak. A riasztó az ajtó felőli irányt védte, mert senki nem számított arra, hogy a betonfalon keresztül hatolnak be az ékszerboltba.

A betörők csak a trezorrészig hatoltak be, valamennyi ékszer innen származott. A trezorból a becslések szerint 50 millió forintit meghaladó értékben ékszereket, valamint 5 millió forint készpénzt raboltak el.

A helyszínen elfogott két 30-40 év körüli nagykanizsai férfit őrizetbe vették, harmadik társukat nagy erőkkel keresi a rendőrség. A büntetett előéletű férfiak már külföldön is elkövettek vagyon elleni bűncselekményeket, az egyik elkövető "családjában ez fiúról fiúra öröklődött" - fűzte hozzá Farsang Boglárka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Valamiért érinthetetlen és vizsgálhatatlan a repülőtér privatizációja?

A Budapest Airport Zrt. (Ferihegy) privatizációjával kapcsolatban, tekintve, hogy alsó hangon is… Tovább olvasom