Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Az ingyenes pénzfelvételről szavaz az Országgyűlés

Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők hétfőn elfogadhatják a kormány pénzügyi rezsicsökkentési csomagját, amelynek részeként jövőre havonta kétszer, összesen 150 ezer forintig ingyenessé válhat a pénzfelvétel a bankautomatákból. Kedden a 2014-es költségvetés vitáját bonyolíthatják le.
A Ház ülése most is hétfőn 13 órakor kezdődik, napirend előtti felszólalásokkal. A napirend elfogadása után az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések következnek.

A parlament e heti határozatai során fogadhatja el a pénzügyi rezsicsökkentésről szóló módosításokat. Ennek részeként jövő év február 1-jétől havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a bankautomatákból, összesen 150 ezer forintot. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta, a pénzintézeteknek így két hónap alkalmazkodási időt adnak a módosítás feltételeinek megteremtéséhez.

A képviselők emellett elfogadhatják a 2012-es költségvetés zárszámadását, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi egységes költségvetésének végrehajtását is. Ugyancsak zárószavazás várható arról a törvénymódosításról, amely katasztrófahelyzetekben a közmunkásokat is bevethetővé tenné a védekezésben.

Kedden a jövő évi költségvetés részletes vitáját tarthatják meg, összesen 10 órás időkeretben. A második ülésnapon kerülnek terítékre az ötödik alaptörvény módosításához fűződő törvénymódosítások is. Ezen változtatási javaslatok egyike, hogy a kormány eltörölné azt a szabályt, amely szerint automatikusan megszűnik a 70 éves korukat betöltő alkotmánybírák mandátuma.

Szerdán az első kettőnél rövidebb ülésnapra lehet számítani, a Ház területrendezéssel összefüggő törvénymódosításokat és médiahatósági beszámolókat tárgyal.

Olvasóink írták

 • 11. kumisz 2013. november 11. 09:35
  „10. Nyenyere 2013.11.11. 09:03

  El kell valamivel ütni az időt...................”
 • 10. Nyenyere 2013. november 11. 09:03
  „Olyasmiről szavazgatnak meg vitázgatnak otthon, ami itt kint természetes és eszükbe nem jutna lehúzni. Vagy nem mernék megtenni. Nyomorultak.”
 • 9. KamuNeni 2013. november 11. 08:53
  „mi az az "interpellacio"??? Van annak magyar szava?”
 • 8. Együgyű 2013. november 11. 08:37
  „,,Az ingyenes pénzfelvételről szavaz az Országgyűlés"
  Miért is most kell szavazni az Országgyűlésben az ingyenes pénzfelvételről? Kik miatt? Kik érdekében történik a szavazás? Ez a szavazás lesz az új ,,közmunka" az tisztelt Országgyűlésben a nép érdekében jó pénzért? Igaz a tisztelt Országgyűlésben oly jó szavazgatni jó pénzért és vagyonkáért! Szikla szilárdságú lesz ez is? Selmeczi Gabriella ezt is meg fogja védeni? Talán nem egyszerűbb lett volna az elkapkodott, elsietett intézkedéseket először alaposan átgondolni? Persze-persze, jönnek a 2014-es választások és most a népnek megint adni kell egy kis jótéteményt! Majd a 2014-es választások után megint jöhet a szeretett és szolgált népnek a vízözön! Az infláció negyven éve nem volt ilyen alacsony, mint most! Magyarország jobban teljesít!”
 • 7. JABBA 2013. november 11. 08:23
  „Lehet, hogy egyszerűbb lenne külföldön nyitni egy bankszámlát? A multkor direkt meg szerettem volna szüntetni a bankszámlmat a BB-nál, de lebeszéltek, hogy csak 500 Ft havonta és 2x ingyenes a kivét. Na ezt én el is hittem, de a következő elszámolásnál már 1500 Ft-ot vontak le. Ma bemegyek és lemondom a francba. Kapom kézbe és majd úgy fizetek kp-ban mindenhol. Szerencsére csekkes fizetést csak 1-2 helyen kell intéznem. Azt meg kibírom és így is olcsóbb, mint a banki dolog.

  Felőlem megdögölhet az összes bank.”
 • 6. Lehiggadt 2013. november 11. 00:59
  „Ez a törvénymódosítás is egy eredendően szikla szilárdságú, alaposan átgondolt intézkedés következménye?
  Tudok olyan országról, ahol a készpénzfelvétel a legtöbb automatából korlátlanul ingyenes! A készpénzbefizetés ingyenes! A belföldi átutalás INGYENES! A kártyás fizetés - kiseb boltokat kivéve INGYENES!
  Ugyanis mindezek költségét abból fedezik, hogy a pénz náluk van, mert senki sem siet kivenni, és még némi kamatot is adnak!
  Ez az illetékesdi egy nagyon drága (értsd: költséges) és nehezen ellenőrizhető, tehát kétszeresen drága bevétel!”
 • 5. helsinkirokker 2013. november 10. 23:52
  „Valahol láttam egy transzparenst következő felirattal:

  " Köszönöm, hogy megvehetem a fizetésem! "

  Hát ennek azért tényleg véget kellene vetni.”
 • 4. pachakuti 2013. november 10. 21:24
  „Egy élet - és lehetőleg minél több parlamenti ciklus - a népért!”
 • 3. azbest 2013. november 10. 20:35
  „Már félek, hogy mennyibe fog ez nekem kerülni.
  Az előző bankszorongató intézkedéseknek hála havi 500 forint mindent tartalmazó költség helyett, most havi 3000 forint feletti kiadás ugyanaz. Persze változó, mert most már minden művelet külön díjköteles. Mellesleg gyakorlatilag megszűnt a kamat is, hisz állítólag nincs infláció. Már be is jelentették az újabb kondíció változást.”
 • 2. papsajt 2013. november 10. 18:55
  „2013.10.09.-Rogán: Ingyenes lesz a kártyás fizetés
  vs
  2013.11.07.-Mégsem lesz illetékmentes a kártyás vásárlás
  "A kormány korábban jelezett tervei szerint jövőre tranzakciósilleték-mentes lesz a kártyás fizetés. Viszont most az NGM ezzel kapcsolatban kérdéünkre válaszolva elárulta: a kormány nem kezdeményezett olyan törvénymódosítást, amely mentesítené ezen műveleteket az illeték alól."”
 • 1. queenmargareth1 2013. november 10. 17:23
  „Na, hallottam, akkor mesélje már el valaki, akkor miért is HALÁLFONTOS a bevezetése???Kampány!Ügyesen megjátsszák, hogy utána, úgy korrigálják, ahogy tetszik neki. Fúj!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több az országban a veszett állat

A veszettség a magyar vörös rókák körében ismét sűrűbben fordul elő. Tovább olvasom