Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Az SZDSZ sajnálja az MDF-frakció megszűnését

Nyílt levélben fejezte ki sajnálatát Dávid Ibolyának az SZDSZ elnöke és frakcióvezetője csütörtökön azért, mert 19 éve után megszűnik az MDF parlamenti frakciója.
Fodor Gábor és Kóka János egyben felajánlotta az SZDSZ-frakció segítségét az MDF függetlenné váló képviselőinek kezdeményezéseihez és működésükhöz.

"Értékeink különbözőek, számos vitánk volt a múltban is, mégis meggyőződésünk, hogy az MDF-frakció megszűnésével a magyar demokrácia lett szegényebb" - fogalmaznak közleményükben a liberális párt politikusai.

Fodor Gábor és Kóka János felajánlja az SZDSZ-frakció segítségét az MDF függetlenné váló képviselőinek kezdeményezéseihez és működésükhöz, indoklásuk szerint "közös rendszerváltó múltjukra és a kialakult nehéz helyzetre tekintettel".

Szili Katalin házelnök a Házbizottság csütörtöki ülése után jelentette be, hogy péntektől hivatalosan is megszűnik a Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciója. Herényi Károly frakcióvezető erről csütörtökön a Házbizottságot is tájékoztatta.

Szili Katalin péntek reggelre egyeztetést hívott össze, amelyen a négy másik frakcióval a 2006-ban kötött politikai megállapodást tekintik át - itt beszélnek majd egyebek mellett arról, mi legyen az MDF bizottsági helyeivel. Az MDF-frakció létszáma Csáky András kilépésével nem éri el a minimális 10 főt, ezért szűnik meg a képviselőcsoport.

Olvasóink írták

 • 9. Power 2009. március 20. 23:09
  „"Fodor Gábor és Kóka János egyben felajánlotta az SZDSZ-frakció segítségét az MDF függetlenné váló képviselőinek kezdeményezéseihez és működésükhöz." Csáky eddig nagyon jól csinálta! Remélem, hogy "függetlenként" nem áll be liberális koalíció soraiba.”
 • 8. dodó 2009. március 19. 20:41
  „Sajnálja az MDF-frakció megszűnését az SZDSZ. Olyannyira, hogy aláírásokkal segítené az együttérző zsidópárt az MDF-es harcostársakat. A liberális képviselők aláírásaikkal segítenék elő a függetlenné váló fórumosok törvényjavaslatainak napirendre vételét.

  Mit mondjunk? Ketten együtt csak többet árthatnak!”
 • 7. Gazficko 2009. március 19. 20:00
  „2010-es választáskor a kétfarkú kutyapártot kellene megválasztani”
 • 6. Zs 2009. március 19. 17:04
  „Engem sem fojtogat a sírógörcs...”
 • 5. bambinaXX 2009. március 19. 14:34
  „... - és közben jót röhögnek rajta..
  vhogy nem tudom elképzelni tőlük az őszinte sajnálatot”
 • 4. cyt 2009. március 19. 13:52
  „Micsoda álszent indoklás az SZDSZ részéről! Persze, hogy sajnálják az MDF - pontosabban a JELENLEGI MDF - frakció megszüntét, de nem azért, amit mondanak. Azért sajnálják, mert a frakcióval együtt járó társult dolgoknál most már nem lesznek ott a "csendestársak". Azért nem mindenki olyan hülye ám, hogy beveszi ezeket az ájtatos maszlagokat, még ha Fodor Gábor és Kóka János is az előadójuk.”
 • 3. sima 2009. március 19. 13:47
  „Végre egy követendő példa az SZDSZ számára. Azért történnek jó dolgok is.”
 • 2. achilleus 2009. március 19. 13:41
  „Én bezzeg nem sajnálnám, ha az SZDSZ frakció is megszűnne.
  (Talán Pesten a fővárosi önkormányzatban.)”
 • 1. comet 2009. március 19. 13:25
  „Fodor Gáborék inkább példát vehetnének az MDF-ről.
  Amúgy gratula Ibolának, tanácsadónak igazán elmehetne az SZDSZ-hez.
  Böszméék is figyelhetnének ha lenne annyi sütnivalójuk, mert az biztos hogy Fletó pusztítása után nem lesz annyi idejük mint az MDF -nek volt az Antal-Boros duo után.
  Most hogy a korpa kihullik, már csak egy jó új párt kéne, ahol nem saját zsebre dolgoznak de az országért.
  Ja, és figyelni kell, nehogy megint a korpa álljon össze valahol csomóba.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt százalékkal csökkentek a keresetek januárban

Idén januárban 194.500 forint volt az átlagos havi bruttó bér Magyarországon, ami 5,2 százalék kal… Tovább olvasom