Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Az új trójai egyelőre kifog a Windows-okon

A napokban az Interneten egy újabb kifejezetten Windows rendszereket támadó vírusprogram bukkant fel, amely ellen azonban - legtöbb hasonszőrű társával ellentétben - még a Microsoft legújabb javítócsomagjainak telepítése sem nyújt védelmet.
A rosszindulatú szoftver a "Phel" névre hallgat, ami a "Help" anagrammája, mivel az Internet Explorer súgójának vezérlőit használja ki a betöréshez -- tudatta a Symantec az ezen a héten kiadott figyelmeztetésében. A trójai falóban azonban egy bug is akad, ami egyes számítógépeken meggátolja tevékenységének elvégzésében.

A trójai egy októberben talált sebezhetőséget használ ki, ami az Internet Explorerben megjelenített weboldalon keresztül megnyitott súgó fájlok kezelésével kapcsolatos, és a Windows XP SP2-ben is megtalálható. Ez a biztonsági rés nem áll kapcsolatban a múlt héten felfedezett, szintén súgó fájlokkal kapcsolatos sebezhetőséggel.

"A Microsoft már alapos vizsgálatokat folytat a Phel rosszindulatú kódjával kapcsolatosan, és a hatóságokkal együttműködve keresi az elkövetőt, hogy rongáló tettéért megfelelő büntetőeljárást lehessen indítani ellene" -- tudatta a vállalat szóvivője.

A Microsofttól jelenleg még nem érhető el ellenszer az októberi sebezhetőség kijavítására, és a múlt héten felfedezett biztonsági rések befoltozásával kapcsolatosan sem történt még a nyilvánosság számára közvetlenül érzékelhető lépés -- ugyanakkor a vállalat biztosította a felhasználókat arról, hogy programozói már dolgoznak az ügyön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetbe vett internetes csalók

A bonni rendőrség öt gyanúsítottat tartóztatott le internetes csalás miatt: a bűnözők 30 ezer eurót… Tovább olvasom