Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Bajnai tízpontos közbiztonsági csomagja

Rend és biztonság néven tízpontos közbiztonsági intézkedéscsomagot jelentett be Bajnai Gordon miniszterelnök.
A kormányfő a Rendőrtiszti Főiskola hétfői budapesti tanévnyitóján azt mondta, 2010-től szerződéses rendőrök állhatnak szolgálatba, ötven százalékkal több rendészeti főiskolást képeznek, így ezer rendőrrel lesz több az utcán. Az intézkedések között említette, hogy létrejön a településőrség, és hogy a kis értékű lopások ügyében is nyomozhat majd a rendőrség.

Bajnai Gordon elmondta, megemelik a polgárőrség támogatását, segítik a roma fiatalok rendőrré válását, több pénz lesz térfigyelő kamerákra; 600 millió forinttal megerősítik a Nemzeti Nyomozó Irodát. Hozzátette: a rendőrök részt vehetnek konfliktusmegelőző képzéseken, illetve új szolgáltatás lesz a testület részéről a közbiztonsági tanácsadás.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. dodó 2009. szeptember 08. 20:47
  „Egyértelmű.
  Totális támadás készül a Jobbik, a Gárda, a nemzeti hírportálok ellen. Erre kellett a NNI-nek plusz hatszázmillió forint támogatás közpénzből, hogy a rabszolgák megfelelhessenek a gyűlöletkeltő és gyűlölet vezérelt ultra-cionisták elvárásainak.”
 • 54. sőndör 2009. szeptember 08. 13:51
  „REND LESSZ !!!!!!!!!!!

  <moderálva durva>”
 • 53. L3oN1o7 2009. szeptember 08. 08:56
  „Logaritmus: Igen ez a munka kötelező része volt.”
 • 52. unknown 2009. szeptember 08. 07:52
  „Településőrség, polgárőrség, rendőrség és egy negyedik fajtáról is beszélt egy alkotmánybíró reggel a rádióban, hogy ez így nincs rendben. Mert tisztázatlanok a hatáskörök és minden, ami ezzel összefügg. Szerintem le kellene másolni az amerikai példát. Ha már egyszer alkalmazkodni akarunk a hőn áhított bejáratott nyugati demokráciákhoz.”
 • 51. Boytronic 2009. szeptember 08. 06:34
  „48.....Ezért mondtam hogy "porhintés,szemfényvesztés az egész,azt gondolják hogy mindent"megeszünk"mi akik hétköznapokban mozgunk élünk láthatjuk a törvény erejét a piacokon a közterületeken,hogy mit ér a rendőri "JELENLÉT"ha többen lesznek csak a számuk nő,a hatékonyságuk sajna nem,de ez nem az ő hibájuk...”
 • 50. Logaritmus 2009. szeptember 08. 02:18
  „48. hozzászólás L3oN1o7: a véleményed nem igaz, múltkor is órák alatt elfogtak két szegedi rablót.”
 • 49. Logaritmus 2009. szeptember 08. 02:17
  „47. hozzászólás Zejko: elhatárolódást követelsz? A jobboldalon ez már régen nem divat.”
 • 48. L3oN1o7 2009. szeptember 07. 22:19
  „31. hozzászólás Boytronic 2009.09.07. 15:21

  Így van nem lesz nagyobb közbiztonság tekintettel arra hogy a sok rendőr az utcán ugyanúgy lósz@rt sem fog dolgozni ennyi pénzért. Szerinted hányan vannak azok akik Így vannak vele. A kötelező munkát megcsinálják amit muszáj a többire meg x@rnak nagy ívben. Úgy vannak vele hogy kis pénz kis foci, és ha már a közhelyeknél tartunk akkor "amilyen a mosdó olyan a törülköző"”
 • 47. Zejko 2009. szeptember 07. 22:16
  „39.Amugy ez dobbenet mi folyik itt ,hihetetlen sot besorolhatatlan.Nem akarok ezzel jonni,de Horvatban kevesebbert is kovettek el merenyleteket politikusok ellen.Nem azt mondom hogy ez helyes bar tudom orszag nagy resze nem sajnalna oket csak ez dobbenet.
  Egy Kolompar Orban 3 eljarassal szegeny ciganygyerekek penzen nyaral az egesz csaladdal a balatonon,elotte persze ez az ember beszel egy rendeszeti miniszterrel ez az ember aki ellen 3 eljaras indult :D abszurd :D.
  Ilyenkor hol vannak a cigany ertelmisegek Bango Margit Csoori Battya a hires roma iro ,hogy hogy nem kerik ki maguknak es a ciganysagnak ezt a pofatlansagot.”
 • 46. L3oN1o7 2009. szeptember 07. 22:12
  „Az átlag utcai zsaru 100 kavicsot kap egy hónapban. Szóval nem csípi véresre a szemüket a sok pénz. Nekem ne sírjon az aki 2x annyi munkáról beszél és ugyanennyi pénzről. A környezetgazdálkodási kht.-nál Csurár is hazavisz annyit, azt mi a szart kell azért csinálni, hát nagyon semmit. Azért van különbség a kettő munkakör között. Az egyikhez elég 5 általános a másikhoz meg érettségi és két éves okj rendőr. Szóval aki kevesli a pénzt a rendőröktől az elmehet megpróbálhatja hogy milyen ott dolgozni. Mikor köpködnek a busmanok az utcán meg a főnökeid is toszogatnak hátulról és amikor hazaérsz még a hétköznapi ember problémáival is szembe kell nézni, szóval nem ecccerű. Arról nem is beszélve hogy ezt még megspékelik egy roma járőrtárssal aki vagánynak érzi majd magát mikor a tesvírei meglátják hajajajajaj. Hidd el a rendőrök amikor lehet fellépnek keményen amikor nem lehet sokszor (talán) akkor is csak ezzel a munkájukat és azt a kis pénzt is kockáztatják amit ezért a munkáért kapnak. Itt a szabályozásban van a probléma. Jogot adni a rendőröknek a keményebb fellépés érdekében és akkor tudná az utca embere, hogy ha rendőrt lát nem kell beszólni neki mint azt oly sokan megteszik hanem tisztelettel nézni fel rájuk hogy ők azok akik biztonságosabbá tehetik az országot a szutykoktól.”
 • 45. csutka 2009. szeptember 07. 21:45
  „Dolgozzon a Döbrögi minimálbérért. Bolondok lennének a rendőrök ennyi pénzért visszamenni dolgozni.”
 • 44. TrombiFrédi 2009. szeptember 07. 19:50
  „Rend és biztonság a kampány érdekek szerint, így pontosabb!”
 • 43. Szodabikarbona18 2009. szeptember 07. 19:31
  „A kisdobos tiz pontja .”
 • 42. VV4 2009. szeptember 07. 18:56
  „Ja és a romaprogrammal kapcsolatban egy véleményem szerint mai napig helytálló idézet:
  "Hozzánk most két feketét is behoztak, akik fehérek elől halászták el az állást. Miközben azok jobban felvételiztek. Normális ez? Persze, most mindenki egyenlő. De két olyan fickóra kell támaszkodnom és bíznom rá az életem, akik nem jók annyira, mint két másik alak. Azért övék az állás, mert feketék. Nem azért, mert ők voltak a legjobbak. Hát van ennek helye...?" --Amerikai História X”
 • 41. VV4 2009. szeptember 07. 18:53
  „A közbiztonsági intézkedéscsomagot inkább a "közbiztonságot megteremteni szándékozó" csomagnak kéne nevezni, mert Mo-n már nincs közbiztonság.
  T. DM! Legalább a kivág-beilleszt funkciót tanuljátok meg. Nem a főiskolára, hanem a rendészeti szakközepekbe vesznek fel több embert. Nem mindegy, mivel az csak két éves és onnan mennek utcára a rendőrök, a fősuliról többségében irodába.
  Egyébként nem az NNI-nek kéne több pénzt adni - főleg, hogy ott van most is a legtöbb - hanem a kapitányságoknak, őrsöknek. Ja és végképp nem a polgárőrségnek!
  A nyugdíjasokat várják csak, lóf@szt jönnek azok vissza, ha egyszer akkoriban volt lehetőségük elmenni.”
 • 40. tekila007 2009. szeptember 07. 18:28
  „A most bejelentett intézkedések még ahhoz is gyengék, hogy látványtervezésről beszéljünk. Ezek annyit érnek, mint a kormány szava: semmit. Ha valóban a közbiztonságot szeretnénk javítani, akkor a közterületi jelenlét fokozásán kellene inkább gondolkodni. Fél év alatt negyedszer jelentik be, hogy ezer rendőrrel több lesz közterületen. Ha igaz lenne, már minden sarkon állna egy rendőr, azonban ezzel éppen ellentétes a helyzet.”
 • 39. achilleus 2009. szeptember 07. 17:38
  „37. hozzászólás Zejko 2009.09.07. 16:59
  Hát igen az ilyen ügyeknek se szeri se száma (itt az egyik legfrissebb):
  (...) a szociális minisztérium a Munkaerő-piaci Alapból 14 millió forintért utaztatott 15 főt (köztük szakszervezeti vezetőket) Izlandra, s már készen állnak egy következő túrára. Az izlandi és marseille-i, korzikai, párizsi és lyoni városnézéssel tűzdelt dél-francia körutazáshoz - ahogy az izlandihoz is - fejenként 170 ezer forint költőpénz is jár, szintén állami forrásból.(...) Azért is okozhat felháborodást az utazás, ugyanis a kormány sorra vonja ki a forrásokat a Munkaerő-piaci Alapból. Legutoljára 3,2 milliárdot zárolt az alap rehabilitációs részéből, veszélybe sodorva ezzel a fogyatékos munkavállalók munkahelyeit."
  Kolompárék wellnesslubickolása a hátrányos helyzetű gyerekek pénzén, ugyanez a kategória.”
 • 38. garbon 2009. szeptember 07. 17:10
  „Bajnai tízparancsolata:
  1, libát ne hagyd örizetlenűl. 2. libának két lába van, 3, libának két szárnya van 4, libának nyaka van, 5, liba gácsár vagy lúd, 6, libának tolla van, 7 libát ne tömd agyon, 8 libának tolla van,
  9 libát ne koppaszd meg, 10 a libát ne lopd el Bajnai.”
 • 37. Zejko 2009. szeptember 07. 16:59
  „Amig nem latunk rablancba 3 kommandossal elvezetett politikusokat addig nem lesz kozbiztonsag,mert ezek ott nagyba buntetlenul lopnak ennek a morzsai hullanak rankaz egesz tarsadalomra addig itt is lopni fognak kicsibe.”
 • 36. Riri 2009. szeptember 07. 16:09
  „A Hír tv bemondta és olvasható is ,hogy a rendőrség visszahívja nyugállományba vonult rendőreit minimálbérért.Mi a fenének?A fiatalokkal mi lesz?”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BKV-busz ütött el egy férfit

A 114-es BKV-busz elütött egy 68 éves férfit Budapesten, a XI. kerületi Fehérvári úton, a Vegyész… Tovább olvasom