Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Balog Zoltán átadta a Jó tanuló - jó sportoló díjakat

Az intellektuális és a sportteljesítmények egymást erősítik, nagyon jó indulást jelent ez az életben, ehhez ad biztatást ez az elismerés - mondta Balog Zoltán.
Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter hetven fiatalnak átadta a Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2012 díjakat pénteken Budapesten.

Folyton az oktatási rendszerek átalakításáról beszélünk és eközben kevés szó esik azokról a kiváló eredményekről, amelyeket a fiatalok érnek el, pedig ez adja a nemzet alkotóerejét - mondta a miniszter a díjátadás alkalmából rendezett ünnepségen.

Az intellektuális és a sportteljesítmények egymást erősítik, nagyon jó indulást jelent ez az életben, ehhez ad biztatást ez az elismerés - mondta Balog Zoltán.

Hozzátette: ősztől a felsőoktatásban 30-40 fiatal részesülhet a magyar sportcsillagok ösztöndíjában, amely havi negyedmillió forintos támogatást jelent.

Balog Zoltán átadta a Jó tanuló - jó sportoló díjakat. Fotó: MTI/Mohai Balázs (galéria)

Az ösztöndíjak odaítéléséről a tanulmányi és sportteljesítmények objektív mércéje alapján döntenek. Emellett tovább él a Gerevich-ösztöndíj annak érdekében, hogy a tehetséges fiataloknak itthon teremtsék meg a továbbfejlődéshez szükséges feltételeket - mondta a miniszter. Szerinte mindezzel azt üzeni a magyar kormány: "maradjatok, itt tanuljatok, sportoljatok! Itt is lehet jónak, sikeresnek lenni."

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár a díjátadón azt emelte ki: egy magyar csoda a lélekszámhoz viszonyított Nobel-díjak és olimpiai érmek száma, ez a magyarok erőssége, ezzel tudják magukra felhívni a figyelmet. "Van jövőnk, ezért dolgozunk, a szüleitek, tanáraitok és a magyar kormány" - hangoztatta az államtitkár.

A díjátadón több korcsoportban hetven fiatal vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőitől a Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2012 díjakat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra vizsgálná a 2006 őszén történteket a Jobbik

Amennyiben a WikiLeaks-levélben hivatkozott hírszerző cég állításai igaznak bizonyulnak, akkor… Tovább olvasom