Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Befejeződtek az érettségi írásbeli vizsgák

Sikeresen lezajlottak és hétfőn befejeződtek a 2010. évi tavaszi érettségi írásbeli vizsgák; a legutolsó alkalmon, a hétfői informatika pótló gyakorlati vizsgán 71 helyszínen 131 vizsgázó vett részt - közölte az Oktatási Hivatal (OH).
Ez utóbbi vizsgára azért volt szükség, mert a rendkívüli időjárás helyenként áramszüneteket okozott a május 17-i középszintű informatika gyakorlati vizsgán, és a mintegy 30 ezer érettségiző közül nem mindenki tudta teljesíteni a gyakorlati követelményeket. Az oktatásért felelős miniszter ezért határozatban döntött ezen vizsgarész hétfői pótlásáról - áll az OH közleményében.

Mint írták, a tanév rendjében meghatározott 16 nap alatt 1328 vizsgahelyszínen 139.392 érettségiző vizsgázott írásban.

Az idei tavaszi érettségiken a kétszintű érettségi bevezetése óta megszokott módon a diákok a vizsgaszabályzat által biztosított lehetőségekkel élve mind a hét (rendes, előre hozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító) vizsgafajtát igénybe vehették. A különböző vizsgatárgyakból idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt középszinten 196, emelt szinten 89 vizsgatárgyat választhattak.

Az írásbeli vizsgák megszervezésekor az OH munkatársai 1.126.761 feladatlapot és CD-t csomagoltak be csaknem 74 ezer biztonsági fóliatasakba, és juttattak el 7397 dobozban a helyszínekre. A csomagolás és a kiszállítás a többlépcsős ellenőrzési rendszer és az abban dolgozó hivatali munkatársak, szállítók, körzetközponti jegyzők és iskolaigazgatók pontos munkájának köszönhetően gyakorlatilag hibamentes volt - közölte az OH.

Az írásbeli vizsgák feladatlapjai, valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel a minisztérium és az OH honlapjára, így minden érdeklődő pontosan tájékozódhat a feladatokról és a megoldásokról. Kedden 8 órától mind az 589 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) megtekinthető a honlapokon.

Az OH rámutatott: a vizsgadolgozatok kijavítása után a diákok saját iskolájukban, az ott meghatározott helyen és időpontban megtekinthetik vizsgadolgozataikat, és ha úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt, észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban.

Azok a vizsgázók, akik közvetlenül az OH regionális igazgatóságain jelentkeztek a vizsgára, a vizsgabehívójukról, illetve az OH honlapjáról tudhatják meg, hol és mikor tekinthetik meg a kijavított vizsgadolgozataikat.

Olvasóink írták

  • 1. Gazficko 2010. május 31. 16:21
    „Hurrá. Már csak a szóbelik vannak hátra.

    Viszont arról mért nem látok pl. hogy már két hete az egyetemek, főiskolákon a vizsgaidőszak el kezdődött??????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsúszott egy sétány a budai Várban

Megcsúszott a budai Vár egyik sétánya; az MTI helyszínen tartózkodó fotósa elmondta, hogy hétfőn… Tovább olvasom