Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Beindult az ötletelés: ki lehet az új kormányfő?

Az MSZP-nek párton belüli és párton kívüli miniszterelnök-jelöltre is van forgatókönyve - mondta Lendvai Ildikó.
Bokros Lajos vállalná a válságkormány vezetését

Ha felkérést kap rá, Bokros Lajos elvállalná egy válságkormány vezetését - mondta a volt pénzügyminiszter szombaton délelőtt Gyöngyösön, ahova a Fiatal Közgazdászok XXIX. Országos Találkozójára érkezett.A Heves Megyei Online beszámolója a volt pénzügyminiszer úgy fogalmazott: "Nem én rángatom a szálakat minden magyar pártban, de néhányban igen. Nem titkos megfigyelő vagyok az MSZP-kongresszuson sem, de nem zárkózom el semmilyen feladat elől, ha kell, vállalom írástudóként. Azonban nem az az érdekes, hogy én mit szeretnék, a pártok megegyezése a kérdés. Ha válságkormány vezetésére kérnek, akkor állok elébe". A Független Hírügynökség elérte Bokros Lajost. aki egyelőre nem kívánt arról nyilatkozni, hogy milyen feltételekkel vállalná a válságkormány vezetését.

Bod Péter Ákos biztosan nem vállalná

Bod Péter Ákos biztosan nem vállalná a válságkormány vezetését - mondta a Független Hírügynökségnek a jegybank korábbi elnöke. Az Antall-kormány egykori ipari és kereskedelmi minisztere szerint a kormányfőnek már rég meg kellett volna tennie ezt a lépést. Bod Péter Ákos, akit a 2006-os országgyűlési választások két fordulója között Orbán Viktor Fidesz-elnök az MDF-fel közös miniszterelnök-jelöltnek ajánlott, az előrehozott választásokat támogatja. A volt jegybankelnök szerint jelenleg is kampányol a kormánypárt, ezért egy idő előtti választás nem jelentene újabb gondot a magyar gazdaságnak.Gyurcsány Ferenc szombat délelőtt javasolta az MSZP tisztújító kongresszusának, hogy alakítsanak új kormányt, új kormányfő vezetésével. Gyurcsány Ferenc arra kérte a kongresszust, hogy adjon felhatalmazást a pártelnöknek - amely tisztségről nem mond le - a választmányi elnöknek és a frakcióvezetőnek, hogy kezdjék meg az új miniszterelnök megválasztásának előkészítését: hétfőn tájékoztassák a parlamentet, és kezdjék meg a tárgyalásokat a parlamenti pártokkal. Ezt követően Gyurcsány Ferenc szerint két hét múlva lehet rendkívüli kongresszus, ahol új miniszterelnök-jelöltet választhat az MSZP.

Békesi László irreálisnak tartja a kérdést

Békesi László, a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere irreális kérdésnek tartja az ő esetleges jelölését a válságkormány vezetésére. A volt politikus a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy "nem játszik ezzel a kérdéssel". Békesi László szerint egyelőre bizalmi szavazásról van szó, és nem többről.Gyurcsány Ferenc szombat délelőtt javasolta az MSZP tisztújító kongresszusának, hogy alakítsanak új kormányt, új kormányfő vezetésével. Gyurcsány Ferenc arra kérte a kongresszust, hogy adjon felhatalmazást a pártelnöknek - amely tisztségről nem mond le - a választmányi elnöknek és a frakcióvezetőnek, hogy kezdjék meg az új miniszterelnök megválasztásának előkészítését: hétfőn tájékoztassák a parlamentet, és kezdjék meg a tárgyalásokat a parlamenti pártokkal. Ezt követően Gyurcsány Ferenc szerint két hét múlva lehet rendkívüli kongresszus, ahol új miniszterelnök-jelöltet választhat az MSZP.

Surányi György nem kívánt nyilatkozni

Surányi György a Független Hírügynökség megkeresésére kívánt nem kívánt nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy az ő neve is felmerült-e, mint a válságkormány esetleges vezetője. A pénzügyi szakember korábban kétszer 1990 és 1991, valamint 1995 és 2001 között volt a jegybank elnöke.

Lendvai: Bokros biztosan nem jöhet szóba

Az MSZP-nek párton belüli és párton kívüli miniszterelnök-jelöltre is van forgatókönyve, Bokros Lajos azonban biztosan nem jöhet szóba - mondta Lendvai Ildikó a párt frakcióvezetője szombaton a Magyar Rádiónak. Bokros Lajos a Horn-kormány volt pénzügyminisztere, az MDF EP-listavezetője szombaton egy gyöngyösi eseményen azt nyilatkozta: felkérés esetén elvállalná a miniszterelnökséget.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. dodó 2009. március 22. 20:50
  „Surányi necces lehet. Igaz, származása, kötődése alkalmassá tehetné a Világhatalom kedvence cím elnyerésére, de van a múltjában egy sötét folt. Ez pedig a CW-Bank elgurult márka- milliárdjai. Az ellenzék előkotorhatná az orbáni idők Surányival kapcsolatos megnyilvánulásait, azt a sok parlamenti leleplezést, amelyekkel a MIÉP-es megközelítés miatt nem foglalkozott Orbán és köre. S az nagyon gáz lenne, ha az új miniszterelnököt egyből nemzetközi korrupciós botrányban való résztvétellel vádolnák.

  Bokros Lajos nevéhez egy mára lassan elfelejtett, de a köztudatba visszacsempészhető megszorító csomag fűződik, és a panel nem felejt. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Bokrost úgy rúgták ki a Horn-kormányból.

  Békesi Lászlónál, bár minden elvárásnak megfelel, ott a gond, a múltja. A Megyó-féle csapdába eshetne.

  Kiss Péter egy valaha jobb napokat megélt "reakciós" tanító-família leszármazottja, és anyai ágon nem köthető messze Kajmánia hű fiaihoz. A Világhatalom nem fogadná el, illetve csak úgy, ha olyan szintű bábot tudna belőle faragni, amihez képeset Gyurcsány önjáró holdjáró volt.

  A búzaégető Karsai lassan, a fogalom jelen korra értelmezhető magyarázata szerint, nemzeti szocialista köpenyében forgolódik, s jelöltje, Gráf valamilyen szinten felélesztené magyar mezőgazdaságot. A kérdés csupán, hogy mi kell nekik jobban: termőföld, vagy lakópark.

  Itt van Bajnai Gordon, a zsúrfiú Kóka kettő, iszonyú vagyonnal, a gyűlöletpártiak által elfogadott magukfajta. Fiatal, jól felépíthető, elkötelezett Gyurcsány-hívő. Kunczét is megvette 15 éve egy terepjáróval, cégcsoportja ügyesen machinálta a politikai kapcsolatokat. Az oroszországi zsidó nagytőkésekkel jó kapcsolatot ápolt, a milliárdos judeobolsevik Kapolyival közösen mutyizott az első, és máig is az egyik legjellemzőbb, a köpönyegforgatást fémjelző átjátszós-lehúzós ingatlan- és egyéb panama, az AUTÓKER megszerzése után. De ez a Kapolyi-féle történet az olajszőkítés előtti időkbe nyúlik vissza, ezért hiába is találnának fogást rajta a fideszes lapok oknyomozói (amire egyáltalán nem biztos, hogy képesek), a sok százmilliárdos mutyi elhalványítaná ezt a csak pár tízmilliárdos korrupciós ügylelet.”
 • 40. trixi11 2009. március 22. 16:21
  „bambinaXX
  Azért ne vedd ezt a Bajnai dolgot készpénznek.. Nekem ezt két éve mondták, azóta már sok víz lefolyt a Dunán!”
 • 39. DMagóg 2009. március 22. 14:48
  „NE ZAVARJATOK!
  NEM VÁLLALOM!”
 • 38. bambinaXX 2009. március 22. 14:32
  „37. persona. Ez durva! pláne Trixi hozzászólását figyelembe véve...”
 • 37. persona 2009. március 22. 13:44
  „Közben rájöttem ki az ürge.:) Bajnai Gordon visszautasította azokat az "igaztalan támadásokat", amelyekkel előző nap egy szocialista képviselő illette egy vállalkozása miatt. Üzlet, öngyilkosság, botrány.
  "Szomorúan vettem tudomásul megállapításait, amelyek igaztalanok. Visszautasítom az engem, vagy családomat ért vádak [1]at", írja a távirati irodán keresztül nyilvánosságra hozott közleményében Bajnai Gordon [2] az MSZP hétfői frakcióülésén elhangzottakra reagálva.
  Az Index értesülései szerint a frakcióülésen Karsai lopással vádolta a fejlesztéspolitikai kormánybiztost, és egy parasztember öngyilkosságát is Bajnai nyakába varrta. A Népszabadság [3] információi szerint a zárt frakcióülésen egy hangfelvétel is készült, a politikus emiatt ismételte meg a nyilvánosság előtt azt például,. hogy "kilenc ember ment tönkre és lett öngyilkos azért, mert a Hajdú-Bét nem fizette ki tartozását nekik".
  A Hajdú-Bét, a Wallis Rt.-n keresztül a Bajnai Gordon vezetése állt 2003-as felszámolásakor. A cégben kifizetetlenül több milliárd forint bennragadt. Karsai a frakcióülésen azt tudakolta, hogy "mikor fizetik ki a gazdáknak azt az ötmilliárd forintot, amivel a Bajnai által eladott Hajdú-Bét tartozik nekik".
  Bajnai a jövő hétfőn az MSZP-frakció vendége lesz. Közleményében azt írja, majd "az MSZP-frakció jövő heti ülésén, ahol a fejlesztéspolitikáról adok részletes tájékoztatást a képviselőcsoport tagjainak, de készséggel válaszolok a korábbi szakmai munkámmal kapcsolatos kérdésekre is". index.hu 2006”
 • 36. viccmail 2009. március 22. 13:42
  „Elnézést , ha netán megpróbálnák Német Miki bácsit hazacsalni ! , maradna esély a felemelkedésre!
  Csak a komcsikkal , legalábbis ezekkel az idiótákkal nem áll szóba !”
 • 35. persona 2009. március 22. 13:37
  „Az a Bajnai Gordon nem az, akit a BKV-tól, vagy nem emlékszem pontosan honnan, de elzavartak egy hatalmas végkielégítéssel?”
 • 34. rozator 2009. március 22. 11:40
  „33!Kiváncsi leszek hogy ezt a világon egyedül ki oldja meg megszoritások nélkül?A Bokroscsomagot ha nem annulálják 98-ban akkor is válság van ma,csak kevébé volna érezhető itthon!A sokat dicsért szlovéniában is most kezdődnek a nagy bajok,mert a Renault hazatelepiti a Twingo gyártását és az állam bevételeinek nagy része onnan jött!”
 • 33. theseus 2009. március 22. 11:14
  „rozator,

  vegyél egy satut, ha annyira imádod a megszorításokat, aztán tedd bele a fejed - vagy bármidet.

  Bokros jót röhög a markába, hogy még mindig ilyen elvakult rajongói vannak, miután kirabolta, kiárusította az országot és megnyomorította az embereket. Persze ő is jó pár millát tett zsebre ezért a "szolgálatért" cserébe. Kíváncsi vagyok, te ingyen írogatsz-e be, vagy valamelyik szoci pártházból, ahol ezért fizetnek.”
 • 32. rozator 2009. március 22. 11:06
  „Igazad van nagyapó!”
 • 31. maci52 2009. március 22. 11:04
  „Tisztelt Fórumozók.
  Abból kell kiindulni ,hogy a mai MSZP tagságának 99%-a MSZMP-s múlttal rendelkezik,mind elvhű,kiképzett KOMMUNISTA volt.A régi rend párttitkárai,tanácselnökei pártkatonái tömörülnek ebbe a pártba és görcsösen,kegyetlenül,önnön érdekből ragaszkodnak a 40-éves hatalmukhoz.Ezeket ráolvasással,jó szóval eltávolítani nem lehet.Maguktól soha nem jönnek rá hogy vége,megbuktunk,a kommunizmust eltörölték.Az elmúlt 7 évben csaltak loptak,hazudtak,akkor most ebben a hátralévő néhány hónapban megváltják az országot?Aki hisz nekik szégyelje magát,mert magukkal rántják az egész társadalmat.
  Valahogy nem így képzeltük el a demokráciát.”
 • 30. madártej 2009. március 22. 10:28
  „Nagypapi, a hosszú bájtjaiddal kopogtass csak nyugodtan a Megyó kormány László Csaba nevű püm.-énél, másra ui. nem tudtak semmi ilyet ráverni a balsik soha. Csak a szájuk járt, mint Keller tejüvegszemű baromnak, aki vagy 130 pert bukott el államtitkár korában, a szerencsétlen ökör.”
 • 29. achilleus 2009. március 22. 10:25
  „23. hozzászólás comet 2009.03.21. 19:42
  Drazséról nem kellene megfeledkezni, ebben a vaginális relációban.”
 • 28. Nagyapo 2009. március 22. 09:30
  „Szerintem el kell felejteni az MSZP-t is es a FIDESZ-t is mert mind a ket part es a vezetoik is kompromittalod- tak,gondoljunk csak a FIDESZ hatalomatvetele utani hosszu bajt-ok ejszakajara,Kaja Ibrahim-ra,a Szechenyi terv-re,ami VISSZA NEM TERITENDO KOLCSON!!! Sehol a vilagon nincs ilyen kolcson csak Magyarorszagon,ok igy vasaroltak szavazobazist az adofizetok penzebol maguknak.Orbannak es a FIDESZ-nek sincs semmilyen programja az Orszag felemelkedesere,csak a megszoritasok,es a szavazobazisuk tamogatasa a SZechenyi tervvel az adofizetok penzebol. Tehat a jelenlegi partokat ki kell rugni a Parlament-bol es az orszag-bol!!!”
 • 27. madártej 2009. március 22. 08:56
  „Bigfoot Botka, ő a titkos adu ász a szociknál, nem más!”
 • 26. trixi11 2009. március 22. 08:00
  „Nektek már senki nem jó?:-)))))”
 • 25. csutka 2009. március 22. 05:36
  „Trixi
  Ha a Bajnai Gordon jön a libákat elzárni.”
 • 24. mocskos 2009. március 22. 04:41
  „Trixi11!Ne ijeszdkess! Remelem nem jon be a joslat tovabbi resze!”
 • 23. comet 2009. március 21. 19:42
  „19. Apró Piri néne diákkori ´lovagját´ úgy híjják hogy Medgyessy Peti.
  Vőjét úgy híjják hogy Furcsány Nyerenc.
  A logikát követve már csak a lyánya maradt, aki férje mellett kitanulhatta a miniszterelnökség csinját bínját.
  Aztán Klára után az unokákig lenne egy kis szünet az Orbán féléknek.”
 • 22. trixi11 2009. március 21. 19:21
  „Kb. 2 éve volt szerencsém egy Pesten élő politológussal beszélgetni, és Ő már akkor megjósolta ezt a helyzetet! Azt mondta, hogy ez egy előre legyártott forgatókönyv szerint fog történni, és Bajnai Gordon lesz az új miniszter elnök... Kíváncsi vagyok a végkifejletre!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma van a rasszizmus elleni világnap

A cigánysággal szembeni nyílt uszítás és a pogromszerű cselekmények ellen szerveznek békés közös… Tovább olvasom