Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Bemutatkozott Kis Norbert, az új felsőoktatási helyettes államtitkár

Megfelelőnek tartja a jelenlegi oktatáspolitika által megfogalmazott célokat és a felsőoktatás minőségének javítása érdekében fog dolgozni az új felsőoktatási helyettes államtitkár, aki erről hétfői, bemutatkozó sajtótájékoztatóján beszélt.
Mint arról az MTI korábban beszámolt, Kis Norbert váltja január 28-tól a felsőoktatási helyettesi államtitkári poszton Dux Lászlót. Kis Norbert, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem előkészítéséért felelős miniszteri biztos volt, elmondta, hogy a felsőoktatásban élte az életét.

A negyvenéves jogász, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi rektor-helyettese kiemelte: ismeri a felsőoktatás problémáit, látja a hazai és nemzetközi kihívásokat. Azok a célok, amelyeket a jelenlegi oktatáspolitika megfogalmazott, megfelelőek, és azért fog legjobb tudása szerint dolgozni, hogy ezek a felsőoktatás minőségének javítása érdekében meghatározott célok teljesüljenek - közölte.

A hivatalát a hétvégén elfoglaló helyettes államtitkár előzetesen nagyon fontosnak tartotta, hogy a jövőben is szélesek maradjanak az egyetemek kapui.

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár kiemelte: Dux László lemondása mögött nincsen semmiféle titokzatosság, vagy politikum, Dux László már egy évvel ezelőtt közölte vele, hogy az új felsőoktatási törvény megalkotásáig vállalja a posztot. A legnagyobb békében és barátságban válok meg tőle - fogalmazott.

Dux László azt mondta, megtisztelő volt és komoly szakmai kihívást jelentett számára az új felsőoktatási törvény koncepciójának, majd végleges szövegének kidolgozása. Értékelése szerint rugalmas, finanszírozható és a nemzetközi versenyképesség szempontjainak megfelelő felsőoktatási rendszer alapjait megteremtő törvényt sikerült kidolgozni. "A rám háruló feladatot elvégeztem" - fogalmazott, hozzátéve: február elejétől oktatói és kutatói munkájára szeretne koncentrálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reményi emlékérmét bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank

Reményi József születésének 125. évfordulója alkalmából az MNB emlékérmét bocsátott ki. Tovább olvasom