Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Büntetnék a homoszexualitás népszerűsítését

Belföld - A Jobbik szerint közerkölcs és a fiatal generációk egészséges gondolkodásának védelmében "a szexuális devianciák - mint a homoszexualitás a transzneműség, transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás - népszerűsítésének betiltására és büntetésére".
A "közerkölcs és a fiatal generációk egészséges gondolkodásának védelmében" nyújtott be törvénymódosítást a Jobbik a szexuális devianciák - mint a homoszexualitás a transzneműség, transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás - népszerűsítésének betiltására és büntetésére - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám a javaslat megfogalmazója, a párt szóvivője.

Az ellenzéki politikus ismertette: a javaslat több törvényt módosítana, így a büntető törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt, a médiatörvényt, a reklámtörvényt is. "Az egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása érdekében szükséges törvénymódosításokról" szóló javaslat szerint többek között tilos lenne olyan reklámokat és műsorokat közzétenni, amelyek "társadalmilag elfogadott, követendő példaként" mutatják be a felsorolt magatartásformákat.

Emellett a Jobbik három év letöltendő börtönnel büntetné azt, "aki más azonos nemű személlyel folytatott szexuális kapcsolatot (fajtalanság) illetve egyéb más szexuális magatartászavart nagy nyilvánosság előtt népszerűsít", öt évvel, aki ezt a cselekményt kiskorúval szemben és nyolc évvel, aki "nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló" kiskorúval szemben követi el.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: a Jobbik álláspontja szerint a "szexuális szokások kizárólag az alanyra és a hálószobára tartoznak", mivel azonban a "fenti devianciákat" propagálni nem tilos, ezért az emberek "lassan már nem tesznek különbséget a normalitás és a deviancia között". Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ezeknek a magatartásoknak a reklámozását "minden normális ember úgy ítéli meg, hogy a jövő generációja pszichés fejlődését kifejezetten negatív értelemben befolyásolják".

Hangsúlyozta: a Jobbik nem akarja karanténba zárni a homoszexuálisokat, vagy a transzvesztitákat, hanem azt akarják elérni, hogy társadalmi szinten ne lehessen ezeket a magatartásokat példaként állítani fiatalok elé.

Az ellenzéki párt reméli, hogy a többi párt is úgy véli: a téma és a javaslat arra legalább alkalmas, hogy az Országgyűlés azt megvitassa, mert ma már "nem lehet elmenni a kérdés mellett".

Olvasóink írták

145 hozzászólás
 • 145. tucat 2012. április 13. 10:40
  „142. tom_peris 2012.04.12. 22:20
  "...mert ugye, kétharmad, mert ugye mindezt mi akarjuk... Szép lett ez az ország és ez a társadalom! Gratulálok minden résztvevőnek, hogy ezt így össze sikerült hozni... Csak így tovább! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! irány..."
  Igen, az irány ijesztő. A társadalom súlyos megosztottsága és töredezettsége miatt a veszélyes tendenciák előtt korlátlanul nyitva áll az út. Amint ez a vita is példázza, a józan (és könnyen beláthatóan közérdekű) észérvek fölé a többségi akarat madárijesztő maskarájába bújtatott agresszív, nyers erő hatalmasodik. De még ez a többségi akarat sem tud egységet mutatni, legfeljebb az amúgy is gyenge egyénekkel és csoportjaikkal szemben éli ki a kegyetlenkedő hajlamit, sajnos a hatalomnak, immár a jogalkotásban is körvonalazódó, bűnbakképző, a közösség(ek) további megosztását eredményező (és célzó) támogatásával. Mindez egy szűkebb csoport hatalmi érdekeinek megfelelhet ugyan, de a közösségnek már rövid távon is sokat ártanak az impulzusai. Annyit, hogy a mára kialakult elfajulások (hogy melyek ezek, és mihez képest, itt is éppen erről szól a nyers erő és a higgadt elme, nem kétséges kimenetelű megütközése) megszüntetése is csak emberöltők munkájának az eredménye lehetne. Csak lehetne, mert még hozzáfogni se tudtunk, ellenkezőleg, a szabad esés gyorsulásával zuhanunk. Pedig még a kopott fékbetétek is lassítanak a egy kicsit, legalábbis az égett ferrodol szaga erre utal ...
  Irány... Igen, de merre és hová is? Kinél van jó minőségű látcső és tájoló? S ha van valakinél ilyen, vajon ki hiszi még el neki, hogy jó az irány? De előbb talán azt kéne tisztázni a tábortűz mellett, hogy mi a cél, mert úgy látom, ezzel is súlyos gondjaink vannak.”
 • 144. SP 2012. április 13. 09:15
  „Ez a csók milyen csók?
  Ez a csók nem az a csók, de csók. :)

  http://www.napvilag.net/mindenmas/20090417/brezsnyev_es_honecker_csokjanak_reneszansza”
 • 143. bambinaXX 2012. április 13. 07:20
  „vári! látod, én emiatt nem lázadok, vonulok.. :)
  macs! ne magyarázd félre: nem azt írtam, h szexelnek a felvonuláson..
  attól függ, milyen párt látok: ha hetero - semmit: engem is megölel a férjem, sőt: meg is csókol előttük. ennyi max.(aktívan szexelni nem láttam párt a Kárászon)
  ha "más": akkor azt, hogy buták, részegek.. nemtom mit mondanék. ???
  Érdekelne, TE mit mondasz/mondtál a kisgyerekeidnek ha férfiakat láttak csókolózni egymással?? mert, ha csak kézenfogva.. ööö hát, jó barátok.
  (Az én gyerekeim jelenleg ott tartanak, hogy néni és bácsi egymásbaszeretnek, összeházasodnak, majd születik a kisbaba.)”
 • 142. bambinaXX 2012. április 13. 07:09
  „106., 111. szerintem is.. 113, 114. rémlátók- elgurult a gyógyszer, vagy be vagytok tépve?
  118. Az sem helyes. rendőrbácsi betakarhatná pokróccal.. :) A "vonulók" közt gyakori a polgárpukkasztó, sőt gusztustalan.. nem azt írtam, h nyilvánosan szexelnek(ami büntetendő), hanem a hovatartozás magányügy.
  Heterók vonulását sem tartanám jónak. de aki "normális" ugye,az nem is érzi szükségét, hogy kikiabálja országnak-világnak, hogy Ő normális.
  142. biz. mértékig egyetértek. DE: a szexualitás magánügy, nem való az utcára, nyilvánosság elé. Miért nem lehet vmi épületben.. mittudomén? Oda az megy, akit érdekel.

  Lassan lehet, jobbikos leszek.”
 • 141. tom_peris 2012. április 12. 22:20
  „nem akarok látni melegfelvonulást! mert nem érdekel hogy milyen a szekszuális életük... férfiként én se szoktam felvonulni hogy márpedig én a formás lányok társaságát kedvelem... Ha nekik ez jó akkor élvezzék othon a dolgot, és akkor rendben is van... én se bántom őket, ők se bántsanak engemet...

  ugyanígy nem akarok kersztény felvonulást látni... mert nem érdekel miben hisznek... továbbá én sem vonulok fel azt hangoztatva hogy a hitük alapjai a Római birodalom aktuális politikai érdekeinek megfelelelő demagóg kötetből eredeztethető... én se bántom őket, ők se bántsanak engemet...

  ugyanígy nem akarom a jobbikosok felvonulását látni... mert nem érdekel hogy mennyire utálnak mindenki mást akik nem úgy gondolkodnak mint ők... továbbá én sem vonulok fel hogy márpedig a javaslataik miszerint lépjünk ki pl az EUból rövidúton nyomaorba döntene mindannyiunkat (a politikusokon kívűl persze)... én se bántom őket, ők se bántsanak engemet...

  továbbá fityesz felvonulást sem szeretnék látni... mert... őőőő nincs mert... a mindenteldöntő 2/3-adukkal még ők sem tudják hogy mit csináljanak másnap... egyet akarnak.. a pénztárcáinkat... de valahogy nem akarózik dilettáns bandának odadnom... (még üresen sem)... én se bántom őket, ők se bántsanak engemet (de persze ez illuzió, mert ugy is kitalálnak valami furmányos adót, mert ugye kétharmad, mert ugye mindezt mi akarjuk)...

  szép lett ez az ország és ez a társadalom! gratulálok minden résztvenőnek hogy ezt így össze sikerült hozni... csak így tovább! hajrá magyarország, hajrá magyarok! irány plágium@abszurdiztán.hu”
 • 140. bánki 2012. április 12. 16:43
  „Nagyon helyes !

  Mi a kérdés ?”
 • 139. Queenmargareth 2012. április 12. 13:53
  „oké. elértem, hogy továbbra sem bántom őket, de nem is támogatom. Ugyanúgy nem nézem őket sem utcán sem tv-ben. Sok boldogságot.”
 • 138. THK 2012. április 12. 13:35
  „135,
  (az AC/DC elég jó példa itt, uis a nevük jelentése a szlengben "biszex"...)”
 • 137. Queenmargareth 2012. április 12. 13:07
  „Köszönöm:)
  most még eszek, amíg van étvágyam aztán meghallgatom.
  Én nem küldök semmit, mert tudod mi kell neked.”
 • 136. vári 2012. április 12. 13:06
  „Sokadszorra is felvetem, mert lényeges.
  Érzésem szerint a "homokosok" ellen leghangosabban ágálók 90%-ban férfiak. És ezek a férfiak "buzi"/"homokos"/"meleg" alatt csak a homoszexuális férfiakt értik.

  A kérdés: ha kedves oldalbordátok hazahozná a kívánatos barátnőjét azzal, hogy ő most 2l, vagy 2l1f formában akarja, mit tennétek? Hazazavarnátok a barátnőt, mondván, a homoszexualitás természetellenes és undorító?
  Hányan válaszoltak igennel? nem sokan, ugye?
  Akkor most gondoljátok át az olyasféle érveiteket, hogy "Isten férfiak és nőnek teremtette az embert", "a homoszexuális aktus az evolúció zsákutcája, mert meddő".

  (Igen, a leszbikus nők is homoszexuálisok.
  "A homoszexuális kifejezés szó szerinti jelentése ,,azonos nemű": az ´azonos´ jelentésű görög homo- előtagból és a ´nem´ jelentésű latin sexus szóból származik. (Az ´ember´ jelentésű latin homo szótól tehát független.)"
  Wikipédia
  Igen, a "meleg" nőket leszbikusnak szoktuk nevezni, de a homoszexuális kifejezés alkalmazása is helyes.)”
 • 135. Queenmargareth 2012. április 12. 13:06
  „Mindig az eszembe jut, ahogy egy nő, bár ő azt mondja ne hívjuk nőnek, megkért fogjam meg a leszedett melleinek a helyét és mennyi pénzt gyűjt a "péniszére". Nos az érintést sosem felejtem el........És, ahogy a szexuális élményeit mesélte.......húú
  de még azt sem értem, hiába akarsz betakarni, hogyan fér össze ez a kereszténység hitével is.
  Bár lehet, hogy onnan indult, mint írtam az első pár után......ebből a szemszögből nézve, mi heterok hátrányos megkülönböztetésbe kerültünk és fel kell vonulnunk.”
 • 134. Mignon 2012. április 12. 13:00
  „Bocs, es köszi a javitast!
  (gyorsan irtam, ha ez mentseg)

  Margit!
  Tudok Neked egy jo notat a YouTube-n, (ezt most fejböl irom):
  a szam cime:
  "You shook me all night long" az AC/DC-töl.

  Ha erted a szöveget is, talan magadra ismersz...?
  :))”
 • 133. GondaIstván 2012. április 12. 12:50
  „Teljes mértékben egyetértek a Jobbik felvetésével.”
 • 132. Queenmargareth 2012. április 12. 12:49
  „kisebbik, amúgy ez nem kizáró ok nálatok...én szurkolok neked és szegény gyermekeknek is:)))))))))))))
  és homoszexuális”
 • 131. Queenmargareth 2012. április 12. 12:41
  „a moderáláshoz homoszexuális volt írva, mint a cikkben.”
 • 130. Mignon 2012. április 12. 12:37
  „Nyugodj meg Margit.
  A kissebbik lanyom is idösebb Nalad...

  Azert, mert vedem a homoszekszualisok törvenyes jogait, biztositani szeretnem
  ezen jogaik gyakorlasat, meg korantsem jelenti azt, hogy meleg vagyok.
  (a muzulmanok erdekeit is vedem, megsem vagyok buddhista)

  De Te ezt ugysem erted.”
 • 129. Queenmargareth 2012. április 12. 12:34
  „csak azt nem értem, ha annyira harcolsz magatokért, miért nem merted leírni?”
 • 128. Queenmargareth 2012. április 12. 12:27
  „126. Mignon 2012.04.12. 12:13 mondtam, hogy már értem, bocs azt hittem férfi vagy és nős,<moderálva> bocs sokszorosan.
  A felvonulásodra kimegyek.”
 • 127. Queenmargareth 2012. április 12. 12:18
  „Könnyebben magyarázod meg a gyereknek a hetero párt, mint a homo és leszbit........”
 • 126. Queenmargareth 2012. április 12. 12:18
  „Könnyebben magyarázod meg a gyereknek a hetero párt, mint a homo és leszbit........”
145 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomoznak a tiszaeszlári beszéd miatt

Közösség elleni izgatás gyanúja miatt nyomozást rendelt el szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség a parlamentben múlt héten elhangzott, Tiszaeszlár 130 éve című felszólalás ügyében. Tovább olvasom