Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Draskovics Tibor kapta a Jogtipró Díjat

Az igazságügyi és rendészeti miniszter azzal érdemelte ki a díjat egyebek mellett, hogy a tömörülés szerint nem megfelelően vizsgálták ki a 2006-os zavargások alatt történt rendőri törvénysértéseket.
Draskovics Tibor kapta a Szabadság Kör által meghirdetett Jogtipró Díjat. Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő szombaton sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a Szabadság Díjat a tüntetésekről írott könyvéért az Index főmunkatársa és a HírTV Célpont című műsorának riportere kapta. A rendészeti miniszterrel szemben indított adatnyilvánossági perük jövő héten kezdődik - hangzott el még.

A fideszes politikusok és a párthoz kötődő ismert közéleti személyiségek által alapított Szabadság Kör megalapította és internetes szavazásra bocsátotta a Jogtipró Díjat, amelynek elnyerésére Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, Szilvásy György titokminisztert és a Budapest Airportot ajánlották.

A 2000-nél több szavazatból 1500-at Draskovics kapta. Őt a rendészeti területen elkövetett jogalkalmazói jogsértésekért díjazták. Egyik ok, hogy a Szabadság Kör szerint nem megfelelően vizsgálták ki a 2006. őszi utcai demonstrációk során elkövetett rendőri törvénysértéseket, és magán őrző-védő cégeket vontak be állami feladatok, rendezvények biztosításába, így a Parlament körbe kordonozásába - mondta Szájer József. A szervezet egyébként több kérdést feltett Draskovicsnak közérdekű adatokat tudakolva tőle. Például azt, hogy mely magáncégeket és mennyiért vonták be az ilyen rendezvények szervezésébe. Mivel a miniszter nem adott kielégítő válaszokat, nem engedett betekintést dokumentumokba, ezért pert indítottak, amelynek jövő csütörtökön lesz az első tárgyalása.

A Szabadság Kör civil személyek, közéleti személyiségek, politikusok kötöttségektől mentes tömörülése, amely a szabadságjogok következetes, megalkuvás nélküli politikai képviseletét tűzte zászlajára - olvasható Szájer József honlapján. A szervezet tagja többek között Borókai Gábor, Elek István, Szájer József, Gyürk András.

Olvasóink írták

 • 6. Power 2009. február 22. 11:37
  „Bukott pénzügyminiszterként, igazságügyi és rendészeti miniszterként támogatja az uzsorásokat, akik nem fizetnek kamatadót. Az uzsorások "fekete-gazdasága" nem zavarja őkelmét.”
 • 5. flexsnake 2009. február 22. 04:43
  „Ez is egy jobbos ,,díj"....”
 • 4. dodó 2009. február 21. 17:31
  „Tavasszal valószínűleg kirúgja fletó az ő szeretett drazséját. Csak tippelhetünk, milyen újabb miniszteri tárcát talál neki (kér magának). Egy biztos: bármelyik tárcánál megállja a helyét, ahogy eddig is bizonyította! Hat hónap alatt képes bármit szétverni és lezülleszteni!”
 • 3. achilleus 2009. február 21. 16:00
  „EZ az igazi jogtiprás:
  2009-02-21 13:56
  Áprilisban szabadulnak a Koszi-klán tagjai

  Április elején szabadul az előzetes letartóztatásból a Koszi-klán több bűncselekménnyel is vádolt két tagja. Vélhetően házi őrizetbe helyezik majd őket. A többek közt a diósdi kettős emberölés és a százhalombattai üzemanyaglopások kapcsán megvádolt két klántag előzetes letartóztatása a törvény szerint három év után, április elején jár le. A Pest Megyei Főügyészség vádirata 2007. szeptember 18-án érkezett a bíróságra. A büntetőügyet a Pest Megyei Bíróság 2008. április 1-jétől folyamatosan tárgyalja, a mai napig 67 tárgyalási napot tartottak. A bonyolult, rengeteg vádlottat felvonultató bűnügyben 2009 első félévében tervezték az ítélethozatalt, de már a tárgyalások kezdetén látszott, hogy az előzetes letartóztatások elrendelésétől számított három éven belül nem lehet az ügyet befejezni. A tárgyalásokat több minden hátráltatta: a huszonnegyed (!!!!!!!!!) rendű vádlott betegsége miatt 3 tárgyalási nap került beállításra, idén februárban, az első két hétben pedig 4 tárgyalási nap azért maradt el, mert a Legfelsőbb Bíróság tárgyalótermének foglaltsága miatt a megyei bíróság nem tudott ott tárgyalást tartani. (!!!!!) (...)"

  Draskovics idióta, Kondorosi impotens ...”
 • 2. Power 2009. február 21. 15:39
  „Draskovics elvtársnak a kamatadóhoz és az uzsorához. Lehet hogy egyszer képbe kerül és lesz valamilyen elképzelése? (Bukott pénzügyminiszter)

  http://www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=6103

  1883. évi XXV. Törvénycikk az uzsoráról és káros hitelügyletekről
  I. FEJEZET
  Az uzsora vétségéről

  1. § A ki másnak szorultságát, könnyelmüségét vagy tapasztalatlanságát felhasználva, olyan kikötések mellett hitelez vagy ád fizetési halasztást, melyek a neki vagy egy harmadiknak engedett tulságos mérvü vagyoni előnyök által az adósnak, vagy a kezesnek anyagi romlását előidézni vagy fokozni alkalmasok; vagy oly mérvüek, hogy az eset körülményeihez képest, a szolgáltatás és az ellenszolgáltatás közt szembeötlő aránytalanság mutatkozik: az uzsora vétségét követi el és egy hónaptól hat hónapig terjedhető fogházzal, és száz forinttól kétezer forintig terjedhető pénzbüntetéssel büntetendő.

  Ezen felül a hivatalvesztés és a politikai jogok gyakorlatának felfüggesztése is együtt, vagy külön kimondható.

  2. § A ki az uzsora elpalástolása végett előzetes birói határozatot vagy egyezséget eszközöl ki; vagy az uzsora előnyeit szinlett ügylet vagy váltó alakjába rejtve kötteti ki; vagy az uzsorás ügyletből eredő kötelezettség teljesitését, a hitelt nyerő fél becsületének lekötésével, eskü alatt, vagy hasonló megerősitések mellett igérteti meg magának; vagy uzsorás ügyletekkel üzletszerüleg foglalkozik; vagy uzsora vétsége miatt már elitéltetett és az utolsó büntetés kiállása óta tiz esztendő még el nem telt: két évig terjedhető fogházzal és négy ezer forintig terjedhető pénzbüntetéssel, valamint hivatalvesztéssel és a politikai jogok gyakorlatának felfüggesztésével is büntetendő.

  Ezen felül az elitélt, ha belföldi és nem azon községi illetőségü, a melyben az uzsora vétségét elkövette, ezen községből, ha pedig külföldi, a magyar állam területéről kiutasitható.”
 • 1. Vic 2009. február 21. 15:33
  „Gratulálok, megérdemelte!!!
  Ehhez a díjhoz miért nem jár, az azonnali fenékbe billentés ? Azt is megérdemelné!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 percen belül elfogták a benzinkút kirablóját

Kiraboltak szombat hajnalban egy tatai benzinkutat. A támadó késsel fenyegette meg a női… Tovább olvasom