Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Egymilliárd forintból ingyenes képzéseket indítanak szociális szakembereknek

Egy amerikai és egy német módszert vizsgáltak meg, ennek nyomán öt képzést indítottak el.
Uniós forrásból, egymilliárd forintos támogatási összegből ingyenes képzéseket indít a koragyermekkori intervenció témakörében a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek számára a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet - közölték a kiemelt projekt vezetői a program regionális konferenciájának sajtótájékoztatóján csütörtökön Nyíregyházán.

Kun Gábor szakmai vezető elmondta, a közép- és felsőfokú végzettségűeknek meghirdetett ingyenes, negyvenórás képzéseken 1450-en vehetnek részt, 45-en közülük pedig oktatóként fogják továbbadni a program keretében adaptált nemzetközi módszereket.

A koragyermekkori életszakaszban feltárt fejlődésbeli rendellenségek és lemaradások kezeléséhez szükséges hozzáférés javítása című program augusztusig tart, fókuszában a családok erősítése és a szülői kompetenciák támogatása áll - tette hozzá.

Egy amerikai és egy német módszert vizsgáltak meg, ennek nyomán öt képzést indítottak el. A védőfaktorok erősítése és a szülőkísérés témakörében egy-egy oktatói, minősített képzés, a szakemberek számára pedig három képzés vált elérhetővé.

Az első csoportok már levizsgáztak. A tanfolyamok elvégzésével a résztvevők továbbképzési pontokat szerezhetnek - közölte Kun Gábor.

Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta, a koragyermekkori intervenció lényege, hogy a kisgyermekeknél minél korábban feltárhatóak legyenek azok fejlődési rendellenességek, amelyek ebben az életkorban könnyebben kezelhetőek. A várandósságtól kezdve a szülésen át a csecsemő- és kisgyermekkorban is felmerülhetnek ezek a rendellenességek, ezért sok szakembernek és szakterületnek oda kell figyelnie arra, hogy időben felismerjék a problémákat - közölte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem egymilliárd forintot csalt ki 48 ügyfelétől egy gödöllői ügyvéd

Azt ígérte, hogy a pénzt ingatlanbefektetésekben megforgatva magas hozammal adja vissza. Tovább olvasom