Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Elektromobilok versenyeznek Miskolcon

Elektromos szerszámgépek, fúrók, köszörűk, csiszolók hajtotta elektromobilok és azok építői versengenek szombaton Miskolcon, a Föld napján. A mintegy félezer hazai és határon kívüli mérnökjelölt a német Bosch konszern helyi érdekeltsége, a Robert Bosch Power Tool Kft. kezdeményezésére építette meg környezetkímélő járgányát.
Az idei cseppet sem flúgos, annál inkább a fiatal tervezőket műszakilag nagy próbatétel elé állító futamra az egyetemisták hat szerszámgépből konstruálták az "autókat".

Miskolc belvárosában, a sportcsarnok térségében hetven csapat - köztük hat külföldi - körversenyeken és gyorsulási futamokon méri össze tudását a szombat késő délutánig tartó rendezvényen, amelyre egyébként sok ezer miskolci látogatott ki.

A járművek 4 különböző kategóriában kapnak majd elismerést: hosszú távú és rövid távú gyorsulási eredményeik, műszaki megoldásuk, illetve szépségük alapján, mely utóbbira a közönség szavaz majd.

A verseny abszolút győztese amellett, hogy egy évig viseli a Bosch Legjobb Elektromobilja címet, a kategória győztesekkel és a felkészítő tanárokkal együtt külföldi tanulmányúton vesz részt.

A különleges versenyt kezdeményező Robert Bosch Power Tool Kft. az elektromobil-versennyel idén is rendhagyó módon kíván szólni az új generáció tagjaihoz, felszínre hozva kreativitásukat és újító ötleteiket.

Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. igazgatója a versenyen jelentette be, hogy 500 ezer forintos támogatást ajánlottak fel a borsodi árvízkárosultak javára, a futam helyszínén pedig lakossági gyűjtést szerveztek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A NATO egyre inkább támaszkodik hazánkra

A magyar katonák eddigi sikerei arra ösztönözték a NATO főtitkárt, hogy újabb magasan képzett… Tovább olvasom