Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Életfogytiglan a meggyilkolt fogathajtó fiának

A bíró az indoklásban kiemelte, hogy a gyilkosok bestiális kegyetlenséggel végeztek áldozataikkal, a férfit emberi, a nőt pedig női mivoltában is meggyalázták.
Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Debreceni Ítélőtábla a meggyilkolt fogathajtó világbajnok Taczman Elek fiát, apja és nevelőanyja meggyilkolása miatt. A bestiális gyilkosság társtettese 15 év fegyházbüntetést kapott.

Jogerős ítéletet hozott hétfőn délután a Debreceni Ítélőtábla a fogathajtó Taczman Elek és felesége megölése kapcsán. A bíróság bizonyítottnak látta, hogy a jászberényi házaspárt saját fia és annak barátja gyilkolta meg. Korábban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság a Taczman-fiút 15 év fegyház, míg barátját 15 év börtönbüntetésre ítélte első fokon.

A Debreceni Ítélőtábla szigorúbb ítéletet hozott: a világbajnok fia életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, legkorábban 30 év múlva szabadulhat, barátja pedig 15 év fegyházbüntetést kapott. A bíró az indoklásban kiemelte, hogy a gyilkosok bestiális kegyetlenséggel végeztek áldozataikkal, a férfit emberi, a nőt pedig női mivoltában is meggyalázták.

A szeretet nélkül, de jómódban nevelkedett Taczman-fiú hetekig készült a gyilkosságra. Előbb méreggel akarta megölni szüleit, végül barátjával közösen, álmukban támadtak rájuk. Pajszerrel és baseball ütővel verték agyon, de késsel is megszurkálták őket. A holtesteket meggyalázták. A gyilkosságot másnap maga a fogathajtó fia jelentette be, aki azt állította, hogy barátjával egy koncerten voltak. A vallomásukban ellentmondásba keveredtek, és végül az akkor 20 éves fiatalember bevallotta a gyilkosságot.

Olvasóink írták

 • 3. ketkerek 2009. január 19. 19:32
  „A bíró kérdésére elájult az olaszliszkai per egyik tanúja

  Rosszul lett és elájult az egyik tanú az olaszliszkai emberölés ügyében tartott hétfői tárgyaláson Miskolcon,
  miközben a Borsod megyei bíróság meghallgatta és más tanúkkal szembesítette;
  a férfihoz mentőt hívtak, még a bíróság épületében ellátták, a tanú ezután saját lábán távozott.

  A hétfői tárgyalás első részében a megyei bíróság elutasította azt a szabadlábra helyezési kérelmet,
  amelyet a másodrendű és az ötödrendű vádlottnak - a kislány apjának és anyjának - az ügyvédje nyújtott be.
  A Czibrik Attila vezette bírói tanács szerint ugyanis továbbra is fennáll a vádlottak esetében a szökés, elrejtőzés veszélye,
  valamint a tanúk befolyásolásának lehetősége. A két vádlott szabadlábra helyezését óvadék ellenében kérelmezték,
  személyenként 150 ezer forintos díjjal. Czibrik Attila beszámolt arról, hogy a legutóbbi tárgyaláson lejátszott,
  titkosan rögzített hangfelvételeken - amelyek egy beszélgetést rögzítenek az elsőrendű és a harmadrendű vádlott között -
  ,,félre nem érthető módon" említenek egy Dávid nevű személyt, aki a hangfelvétel alapján szintén tettlegesen részt vett
  Szögi Lajos bántalmazásában. Az elsőrendű és a harmadrendű vádlott tagadta mindezt.

  A tárgyaláson több tanút is meghallgattak és szembesítettek. Az egyik férfi - amikor a bíró azt kérdezte tőle, fél-e valakitől,
  illetve megfenyegették-e - rosszul lett és elájult. Mentőt hívtak hozzá, de helyben ellátták, nem szállították kórházba.
  Czibrik Attila ezután szünetet rendelt el, majd nem sokkal később a bíróság épületét egy bombafenyegetés miatt kiürítették,
  így a 13.00 órára meghirdetett délutáni tárgyalási kezdési időpont csúszott. Az épületet átvizsgálták, de nem találtak bombát.
  A bíróság a délutáni tárgyalási szakaszban meghallgatta az igazságügyi elmeorvosi szakértőket, akik szerint a vádlottak
  nem voltak alkoholos állapotban a bűncselekmény idején, és nem is alkoholbetegek, nem lehet tettüket ,,rövidzárlatként" értékelni,
  valamint a kóros indulat sem jellemző személyiségükre.

  A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével - részben társtettesként, részben felbujtóként - nyolc embert vádolnak.
  Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. okt. 15-én.
  A bűncselekmény előzménye az volt, hogy a férfi autójával elsodort egy az út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett,
  de sérülést nem szenvedett. Az olaszliszkai emberölés ügyében indult büntetőper február 11-én folytatódik.”
 • 2. flexsnake 2009. január 19. 19:27
  „Meg az én pénzemen is, de én szívesen áldozom rá hogy rács mögött üljön. Csak mi a francnak kell kiengedni? Ez nem olyan hogy majd kinövi.”
 • 1. Mathiasking 2009. január 19. 17:26
  „Az én pénzemen fogják etetni, itatni, mosnak rá, fűtenek, stb. Szerintem vissza kellene állítani a halálbüntetést! Megérett a helyzet néhány "embernél" arra, hogy végrehajtsák a tettük súlyával azonos ítéletet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: a családi pótlék nem kegy

Két hét alatt összeomlott a költségvetés, de ez sem ösztönzi a kormányt arra, hogy határozott lépést… Tovább olvasom