Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Elfogták a ˝fekete sereg˝ eltűnt tagját

A rendőrök pénteken elfogták S. Pétert, aki ellen azért adtak ki elfogatóparancsot, mert csütörtökön nem jelent meg a „Fekete Sereg" néven elhíresült bűnszervezet ügyében megtartott bírósági tárgyaláson - közölte Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu-n.
A BRFK Bűnügyi Információs Főosztály Célkörözési Alosztálya munkatársai pénteken Óbudán fogták el a férfit, aki ellen a Fővárosi Bíróság emberölés bűntette miatt adta ki az elfogatóparancsot.

S. Péter korábban nem állt sem házi őrizet, sem lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt. A BRFK intézkedett a férfi soron kívül történő bíróság elé állításáról - írták.

Csütörtökön derült ki a Fővárosi Bíróságon, hogy Magyar Róbert után egy újabb vádlottnak veszett nyoma a "fekete seregként" emlegetett bűnszervezetből, amelynek elsőfokú büntetőpere a védőbeszédekkel a befejezéséhez közeledik.

Magyar Róbert elsőrendű vádlott - aki az ügyészség szerint a bűnszervezetet vezette - három évig előzetes letartóztatásban volt, aztán a törvény szerint legfeljebb csak házi őrizetbe helyezhették, ahonnan ez év januárjában szökött meg.

Csütörtökön egy újabb vádlottal kapcsolatban közölte a tanácsvezető bíró, hogy nem jelent meg a tárgyaláson, és a munkahelyén sincs; ott azt mondta, hogy a bíróságra kell mennie, telefonja pedig ki volt kapcsolva.

A bűnszervezetben elkövetett súlyos, élet elleni erőszakos bűncselekmények vádjával folyó ügyben 6-7 évvel ezelőtti prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, illetve tartozásbehajtással kapcsolatos cselekmények miatt folyik az eljárás 30 vádlott ellen.

A vádiratban szó van védelmi pénzekről, tartozások behajtásáról, prostitúcióról, az ezekkel kapcsolatos illegális jövedelmek feletti ellenőrzésért folytatott erőszakos küzdelmekről, fegyveres leszámolásokról.

Mindezek miatt az ügyész májusban elhangzott vádbeszédében tényleges életfogytiglant kért a bűnszervezet vezetőjére, a szökésben lévő Magyar Róbertre, akit többek között az alvilágban Ragyás Tóniként ismert személy megöletésével is vádolnak. A további 29 vádlott közül pedig 23 esetében indítványozott fegyházbüntetést az ügyész.

Olvasóink írták

 • 3. deszkás 2010. június 18. 21:41
  „Hogy megszivatják a drága gazságszolgáltatásunk. Megérdemeljük ennyi jogvégzett <moderálva> mellet.”
 • 2. rozator 2010. június 18. 19:14
  „Figyelembe véve a cselekmények óta eltelt hosszú időt, a vádlottak jó magaviseletét, (előzetes, házi őrizet) a megváltozott szélirányt a bíróság dá-dá val fenyegette meg a szegény elkövetőket!”
 • 1. dodó 2010. június 18. 16:59
  „2010-06-18. 16:52
  Beteg volt szegény cigánybűnöző, azért nem ment el a tárgyalásra - a bíróság pedig ismét szabadon engedte (!)

  Beteg volt, azért nem ment el a csütörtöki bírósági tárgyalásra a Fekete Sereg ügyeként elhíresült büntetőper pénteken elfogott vádlottja - legalábbis ezt hazudta elfogása után a cigánybűnöző. A férfit pénteken délután, elfogását követően a rendőrök elvitték a Fővárosi Bíróságra, ahol "betegségére" hivatkozva kimentette magát, így nem rendelték el előzetes letartóztatását és más kényszerintézkedést sem.
  A cigányt pénteken, a főváros III. kerületében fogták el a Budapesti Rendőr-főkapitányság célkörözési alosztályának munkatársai. Ő egyébként már a második, akinek - legalábbis egy időre - nyoma veszett, Magyar Róbert, a sereg vezetője januárban szökött meg, azóta keresik.
  (FH nyomán)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csoportosan támadtak biztonsági őrökre Csömörön

Csoportosan, felfegyverkezve támadtak rá egy csömöri bevásárlóközpont biztonsági őreire egy társaság… Tovább olvasom