Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Ellenőrzik a távozó vezetők vagyonát

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megvizsgálja mind a Gyurcsány-, mind a Bajnai-kormány minisztereinek, államtitkárainak és szakállamtitkárainak, valamint hozzátartozóik vagyongyarapodását - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Az ÁSZ főtitkárhelyettese, Somogyvári István a hamarosan meginduló eljárásokról elmondta, az érintett állami vezetőknek megbízatásuk kezdetekor és annak végén is vagyonnyilatkozatot kell tenniük. Az ÁSZ ezeket a dokumentumokat veti majd egybe, s ha arra bukkan, hogy valamely kormánytag vagy államtitkár vagyona a tisztségének ideje alatt gyarapodott, akkor felkéri az adóhatóságot, hogy az illető ellen folytasson le vagyonosodási vizsgálatot.

A lap érdeklődésére az APEH-nél közölték, hogy ha az ÁSZ valakivel szemben vagyonosodási vizsgálatot kér, az adóhatóság azonnal megkezdi az eljárást.

Az ÁSZ most azt várja, hogy a Miniszterelnöki Hivatal postázza számára a már elkészült dokumentumokat.

Olvasóink írták

 • 11. Carlo 2010. május 13. 10:20
  „Vicc ez kérem,”
 • 10. Church 2010. május 13. 09:34
  „Hát ez a nap legviccesebb híre :))))))))))) Vajon mit fognak találni? :)))))))))))))))))) Minden rendben lesz, minden vagyonosodás törvényes volt :))))))) Ennyi lesz a jelentésben :))))))))))) De legalább jól indult a napom a hír elolvasása után, még a könnyem is kicsordult, úgy kacagtam :)))))))))))))))))))”
 • 9. sadesa01 2010. május 13. 09:33
  „hogy, hát nincs is vagyonuk!!!!
  Dolgoztam egy szegedi cégnek évekkel ezelőtt, a tulajdonosnak a felszámolás idején kiderült nincs a nevén még egy bicikli sem!”
 • 8. Logaritmus 2010. május 13. 08:45
  „"Az ország legnagyobb ellenőrző szerve jelen pillanatban a HÍR tv. Ott legalább dolgozik az az 5-6 srác"

  Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. :) Az ÁSZ ellenőrzés nagyon helyes, régóta rendelkezik így a törvény, nagy hír tehát nincs ebben, hacsak nem találnak valakinél valamit amit kétlek.”
 • 7. tarkan 2010. május 13. 08:36
  „Ezek megszervezték szerintem mert ennyire szisztematikusan "sikkasztani lopni és csalni szervezetlenül nem lehet,de ez csak az én megitélésem,remélem igazad lesz és hallunk "neveket" is amikor a felelősségrevonás elkezdődik(::???..)Nem "kezdőkkel"lesz dolguk ::))”
 • 6. jozko 2010. május 13. 08:30
  „5-tarkan-- Hát, ahogyan én hallottam, akiket a SZÁMVEVŐK "FIRTATTAK" , az már bas..hatta, nem sokra ment az eldugott vagyonával....de nem kell rögtön a végén kezdeni.”
 • 5. tarkan 2010. május 13. 08:04
  „Jozko! Szerintd is van mit megszámolnia a "számvevőnek"??Firtatni meg firtathatja ha már egyszer a "cucc"Svájcban mondjuk ugy...pihen::)))”
 • 4. alfa258 2010. május 13. 07:48
  „nagyon helyes, de a mostaniakat is ellenőrizzék menet közben is!!! De olyan nagy lesz a szolidaritás, hogy becsukják szemüket.”
 • 3. jozko 2010. május 13. 07:44
  „Számvevő: megszámolja. SZÁMONKÉRŐ: firtatja...”
 • 2. frakk 2010. május 13. 07:28
  „Vicc !! Mig hivatalban voltak miért nem ellenőrizték?? Hogy tudott Hagyó M. kb 15 ingatlant összehozni. Simor 800 milliós Off-shore kitettsége mai napig nem probléma? Az ország legnagyobb ellenőrző szerve jelen pillanatban a HÍR tv. Ott legalább dolgozik az az 5-6 srác. :))”
 • 1. tarkan 2010. május 13. 06:41
  „Ez jó:::)))Olyan hir ez ami "visszaadja a politikába vetett hitemet"::)))Most vizsgálódnak,amikor már az összes ellopott lové külföldi bankok fiókjaiban kamatozik,mégis mit vélnek találni????Kiváncsian várom azt a listát amelyből kiderül majd hogy szinte elszegényedtek a haza szolgálatában:::))Vicc::)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átszabná a Fidesz a fogyasztóvédelmet

A gazdaság tárcához rendelné a fogyasztóvédelmet a Fidesz, egyszersmind racionalizálná a több tucat… Tovább olvasom