Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Előleg a téli közfoglalkoztatást kiegészítő képzési programra

A felzárkóztató képzések elvégzését igazoló bizonyítvány kiállítása érdekében megvizsgálják, hogy szükséges-e a 2013/2014. tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet módosítása.
A téli közfoglalkoztatást kiegészítő képzési program 24 milliárd forintos összköltségének 50 százalékában meghatározott előleget biztosít a Miniszterelnökség a tanfolyamok lebonyolítására - az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

A kormányhatározat szerint a közfoglalkoztatást kiegészítő képzési program során az alapkompetencia-fejlesztés és felzárkóztató képzések lebonyolítására a Türr István Képző és Kutató Intézetet jelölik ki. A képzésekhez szükséges személyi, tárgyi feltételek biztosítása érdekében az intézet megállapodást köt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal.

A felzárkóztató képzések elvégzését igazoló bizonyítvány kiállítása érdekében megvizsgálják, hogy szükséges-e a 2013/2014. tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet módosítása.

Olvasóink írták

 • 4. szatyi 2013. október 09. 08:25
  „A köztudatban -a látottak alapján- az él, hogy a közmunka leginkább utcaseprés, parkgondozás, ároktisztítás, közterület gaztalanítás, stb! Miért kell ehhez milliókért továbbképzés?

  A másik -szinte megfoghatatlan- kifejezés, az az "alapkompetencia-fejlesztés"!”
 • 3. macs 2013. október 08. 23:58
  „Ezt találtam:
  "A tervek szerint százezer embert hatórás közfoglalkoztatásba vonnak be, a másik százezer pedig napi négy órában képzésben részesülne. Itt a nyolc általánost végzettek a fő célcsoport, hiszen a regisztrált álláskeresők hatvan százaléka közülük kerül ki. Ők alapkompetencia-fejlesztést kapnának, de az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakmákat is el lehet sajátítani a közmunkaprogram keretében - mondta az államtitkár.
  Czomba Sándor kiemelte: a téli közmunkaprogramot is azokra a megyékre összpontosítják (például: Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg), amelyekben egyébként is magas a közfoglalkoztatottak száma. A téli közmunkaprogram képzési "lábát" 24 milliárd forintos európai uniós támogatásból finanszírozzák majd."
  http://www.onkormanyzatiklub.hu/kozfoglalkoztatas/5322-teli-kozmunkaprogram-kozfoglalkoztatashoz-kapcsolodo-kepzes”
 • 2. hangman 2013. október 08. 21:42
  „Gondolom statisztika javításra, ugyanis mi köze van egy képzésnek a közfoglalkoztatáshoz?”
 • 1. szatyi 2013. október 08. 21:26
  „Érti valaki, hogy ez a 24 milliárd mire lesz konkrétan elköltve?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schiffer: a kis közösségekre építő Európában és Kárpát-medencében van a jövő

Az LMP olyan Európában és Kárpát-medencében látja a jövőt, amely alapvetően kis közösségekre épít, megteremtve ezzel a helyi önrendelkezés esélyét és a fenntartható fejlődés lehetőségét. Tovább olvasom