Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Először mondott negatív véleményt egy tanú Marian Cozmáról

Veszprém - Először mondott negatív véleményt egy tanú Marian Cozmáról: Tar László csütörtöki vallomása szerint a kézilabdázó ingatag volt, erősen ittas, alig állt a lábán, és lekezelően viselkedett a Patrióta lokálban, agresszív azonban nem volt.
A Cozma-ügy Veszprém Megyei Bíróságon folyó tárgyalásán korábban a tanúk még soha nem fogalmaztak meg negatív állítást az áldozatról. Az emberölés bűntettében eddig mintegy ötven tanút hallgatott meg a bíróság, valamennyien békésnek, barátságosnak jellemezték a veszprémi Patrióta lokál diszkójában a barátnőjével táncoló román sportolót.

Tar László a vallomásában elmondta még, hogy látta, amikor valaki egy széket kapott fel a diszkóbeli verekedéskor, és lesújtott vele.
Széket látott a levegőben Lenner Vivien tanú is, illetve azt, hogy üvegszilánkok repültek.

A csütörtöki tárgyaláson egy tanú rosszul lett, eszméletét vesztve hanyatt vágódott a tárgyalóteremben; a mentők pillanatok alatt megérkeztek, és ellátták a fiatal férfit. Saját felelősségére maradt a tárgyalóteremben, és tanúvallomást tett.

Egy másik tanú, Németh Dániel azt mondta el, hogy a Patrióta lokálban négy-öt „kopasz, kigyúrt, nagy nyakláncokat viselő cigány férfi„ állt meg az asztala előtt. „Feltűnőek voltak, feltűnően viselkedtek" – mondta fiatalember, majd arra emlékezett, hogy hamarosan verekedés robbant ki, s a „feltűnő jövevények" Marian Cozmát ütötték.

A sportoló kétszer-háromszor is a földre került, de mindig felállt, majd menekülni kezdett, fel a lépcsőn – vallotta a férfi. Elmondta azt is, hogy elsősorban a „ferde orrú" (Németh Győző másodrendű vádlott) támadta Cozmát. A tanú emlékezete szerint a kopasz férfiak „körbe forogtak a tánchelyiségben", mintha csak azt kérdeznék, hogy „na, ki kér még", s eközben egy „vékony srácot" többször arcon is csaptak, majd elindultak ők is fölfelé Cozma és a többi kézilabdázó után.

Gabler Dániel tanú szerint „szokásos vendéglátóhelyi balhénak" tűnt az egész dulakodás a Patriótában. A tanú az ügyész kérdésére kijelentette, hogy Marian Cozma „egyáltalán nem volt ittas, s nem dülöngélt".

Hasonlóan vallott Végh Attila tanú is, azt mondta, hogy „Marian Cozma békésen táncolt a barátnőjével, és egyáltalán nem dülöngélt". A tanú elmondta, hogy a román sportoló közelében, Ivan Lapcsevics szerb kézilabdázó mellett állt, amikor „számára ismeretlen, kopasz alakok" lökdösődni, majd verekedni kezdtek Cozmával. Utalt arra is, hogy a „fekete pólóst" (Raffael Sándor elsőrendű vádlottat) látta Marian Cozma közvetlen közelében.

Végh Attila is emlékezett arra, hogy egy „vékony srácot többször arcon ütöttek a cigányok", s széket is látott röpülni; szerinte „egy fehér pólós, kopasz cigány" (Pál Gábor negyedrendű vádlott) dobta a verekedők közé. A tanú úgy emlékezett, hogy Marian Cozmát a sporttársai segítették fel a padlóról – emlékezete szerint Ivan Pesic –, majd menekülni kezdtek fölfelé a lépcsőn.

Glázer Anita tanú egyszerre érkezett a barátaival éjszaka a Patrióta bejáratához a mintegy 25-30 tagból álló társasággal, s mint vallotta a nyomozás során: akik eléjük kerültek, azokba belekötöttek, s egyikük „valami olyasmit is mondott, hogy most elcsesszük a bulit". A kézilabdázókkal kapcsolatosan pedig azt mondta – látta a diszkóban Marian Cozmát, Ivan Lapcsevicset, Ivan Pesicet, Zarko Sesumot, Gulyás Pétert és az Iváncsik testvéreket –, hogy „nagyon normálisan viselkedtek, mint mindig".

Az ügyész kérdésére kijelentette: „Cozma a barátnőjével táncolt, ittasnak nem látszott".

A tanú az utcán lezajlott verekedést nem látta, mire kiért, már a mentő érkezett, s szerinte nagy volt a káosz, a kiabálás és a sírás, s arra emlékezett még, hogy Zarko Sesumot látta térdelni a mozdulatlanul fekvő Cozma mellett.

A bűnügy tárgyalása pénteken újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Olvasóink írták

 • 5. mag 2010. december 10. 21:03
  „cozma urat már romániába is meg bögdösték vajon miért.”
 • 4. ráérő 2010. december 09. 22:20
  „.."érkezett, s szerinte .." már szinte elfelejtett magányos S betű előtte vesszővel.”
 • 3. szilléri 2010. december 09. 20:37
  „Igen !
  És rasszista módon felhúzta a bal szemöldökét.
  Jön a cigány mosdatás ! Végén még kiderül, hogy ,,meg-ön-gyilkolta" magát ? !!!!!!!!”
 • 2. KolompárRómeó 2010. december 09. 19:45
  „Ha valaki ittas és ingatag, akkor azt a cigányoknak le kell szúrniuk. Logikus következtetés. Köszönjük meg a tisztelt ügyvéd uraknak/hölgyeknek, hogy ilyen baromságokat adnak a "tanúk" szájába.”
 • 1. rozator 2010. december 09. 17:50
  „Ezt a vérminták alapján egyszerű megállapítani! Ahhoz hogy egy ekkora ember "ingatag" legyen, elég szép mennyiséget kell nyakalni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romlott csokoládét árult egy tiszafüredi házaspár

Csaknem negyedmillió forint értékű romlott csokoládét foglaltak le az ózdi piacon a helyi… Tovább olvasom