Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Enyhül az árvízhelyzet

Tovább enyhül az árvízhelyzet, az éjszaka rendkívüli esemény nem történt a gátakon, szerdán tovább csökkenhet a védekezésben résztvevők létszáma - mondta Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője kora reggel.

Tájékoztatása szerint Borsod valamennyi folyója - a Tisza kivételével - lassan, de apad. A Hernád is apad, kivéve a torkolatánál, mert ott a Sajó visszaduzzasztja. A Tiszán továbbra is jelentős árvízveszély van, a Tisza várhatóan hétfőn vagy kedden tetőzik Szolnoknál, mintegy 10 méteres vízállással. A Duna csütörtökön és pénteken Bajánál és Mohácsnál tetőzik.

A szóvivő beszámolója szerint 15 ezerre csökkent a védekezők száma, a hangsúly a védekezésről egyre inkább az "utómunkálatokra" helyeződik át. Ahol lehetséges megkezdik a szivattyúzást és a különösen fontos fertőtlenítést. Akik ezt megelőzően térnek vissza házaikba nagyon nagy kockázatot vállalnak - hívta fel a figyelmet Dobson Tibor. Ugyancsak fontos lesz mindenütt a szúnyogirtás, de ennek megkezdéséhez még nem adottak a feltételek.

Borsodban változatlanul Hernádszentandrás, Tornabarakony és Tornaszentandrás a víz által elzárt település, és árvízveszély van még Ónodon, Sajóládon, Bőcsön, Felsődobszán. Jelentős belvíz van Kistokajban és Mályiban.

A kitelepítettek száma 4250.

Nincs vezetékes víz Alsózsolcán, Sajópálfalván, Sajósenyén, Sajóvámoson, Szikszón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdokat érő orvosságmennyiséget dobnak ki a szemétbe

Elégedetlenek az orvosok a betegekkel, mert a páciensek nem működnek közre elég fegyelmezetten saját gyógyulásukban. Tovább olvasom