Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Esküvői ruhák: hódít az ekrü

Egyre többen keresik az ekrüszínű darabokat, az egészen világos árnyalattól a mogyorószínűig.

Az első próba alatt kiderül, hogy a kinézett fazon csak a magazin topmodelljén nézett ki jól, s mivel Görög Zita idomaival csak a házasulandók viszonylag kis hányada rendelkezik, nem árt figyelembe venni saját testalkatunkat.

Ami az esküvőiruha-divatot illeti, nem könnyű markáns trendeket meghatározni, hiszen régen vége annak a kornak, amikor az éppen aktuális divatirányzaton kívül csak elvétve lehetett másféle ruhát találni. Ma már tobzódhatunk a színekben és fazonokban, s az esküvőiruha-szalonok vezetői szerint a menyasszonyok nehezen választanak. Annak ellenére, hogy a legtöbben határozott elképzelésekkel mennek el ruhát választani, az esetek felében az első próba alatt kiderül, hogy a kinézett fazon csak a magazin topmodelljén nézett ki jól, s mivel Görög Zita idomaival csak a házasulandók viszonylag kis hányada rendelkezik, nem árt figyelembe venni saját testalkatunkat. Már csak azért is, mert abban a ruhában, amely nem passzol hozzánk – akár az alkatunkhoz, akár a személyiségünkhöz –, nem érezzük majd tökéletesen jól magunkat a nagy napon.   

Tény, hogy a divat különösen kedvez a karcsú menyasszonyoknak, hiszen rengeteg a szűk, a test vonalát követő fazonú ruha. Az egyszerű szabásvonal, a nem túl bő, A-vonalú szoknya azonban nem áll jól mindenkinek; akinek van némi takargatnivalója, válasszon inkább klasszikus, abroncsos ruhát, amely jótékonyan „ápol és eltakar". Visszajöttek a divatba a Stuart Máriát idéző, nagy állógallérok, ami így, télvíz idején különösen praktikus viselet.

Bár a hagyományos, hófehér ruhák valószínűleg soha nem mennek ki a divatból, egyre többen keresik az ekrüszínű darabokat, az egészen világos árnyalattól a majdnem mogyorószínűig. A menyecskeruhák színe viszont nem változott az elmúlt években: a legtöbben még mindig a klasszikus bordóra szavaznak, igaz, megjelentek a púderes árnyalatú, lazacszínű darabok is, aki pedig igazi különlegességre vágyik, akár élénkebb árnyalatú, narancssárga vagy más, mediterrán színekben pompázó ruhát is választhat. A tapasztalatok szerint a menyecskeruha kiválasztására szinte ugyanakkora hangsúlyt fektetnek a menyasszonyok, mint az esküvői ruháéra. Persze a választás édes terhét nem kell egyedül felvállalni: a legtöbben „első körben" a barátnőjükkel érkeznek a szalonokba, s csak ha már megvan a kinézett darab – vagy legalábbis sikerült leszűkíteni a szóba jöhető modelleket –, akkor jön be a képbe a kedves mama, ritkábban a leendő anyós.  

Kifejezetten kimentek a divatból a néhány éve még felkapott nehéz, fényes szaténanyagok, helyettük a gyűrt, finom textíliák hódítanak, s felejtsük el az agyondíszített ruhákat is. Ma a finoman kidolgozott, könnyű, szinte légies csipkerátét a divat, amely háttérbe szorította a gyöngyhímzést. A könnyed, szolidan elegáns stílus a kiegészítőkre is jellemző, a Svarowsky-kristályok mellett a nemesített gyöngy hódít, elsősorban nem teljes gyöngysorként, hanem egy rövidebb nyakláncon el-elszórtan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordítottunk a receptversenyen

A Győr és Mosonmagyaróvár Régió Szakácsklub már a novemberi szakácsolimpiára készül. Tovább olvasom