Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Ferenc pápáról szóló kötet jelent meg magyarul

A pápa családjáról, gyerekkoráról, erkölcsi kérdésekről és az ima élményéről is vall a kötetben.
Családjáról, gyerekkoráról, erkölcsi kérdésekről és az ima élményéről is vall Jorge Bergoglio, azaz Ferenc pápa egy magyarul az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában megjelent kötetben, amelyet csütörtökön mutattak be Budapesten.

A Sergio Rubin és Francesca Ambrogetti újságírókkal folytatott beszélgetések alapján készült Ferenc pápa - Beszélgetések Jorge Bergoglióval című könyvben a nagyon mélyen filozofikus és a könnyedebb fejezetek váltakoznak - mondta el Dornbach Mária, a könyv szerkesztője a könyv bemutatóján.

Jorge Bergoglio mesél a családi hagyományokról, hogyan érkeztek meg nagyszülei 1929-ben Buenos Airesbe. Aztán a következő fejezet "fejbe kólintja" az olvasót: nagyon mély filozofikus kérdésekről fejti ki a véleményét őszintén és kendőzetlenül. A riporterek sok témát érintettek, így egyebek mellett megkérdezték, mi a véleménye a cölibátusról, az egyház közösségi tevékenységéről, a pedofilbotrányokról és az argentin diktatúráról.

Érdekes és visszatérő motívumok a beszélgetésekben az ember életének sarokpontjai, amelyek meghatározzák erkölcsi igazodását: ilyen a felebarátaink iránti, válogatás nélküli szeretet, és hogy mindig önmagunkból kiindulva tudjuk megítélni a környező világot - fogalmazott a szerkesztő.

Jorge Bergoglio bíborost 2013. március 13-án választották meg Joseph Ratzinger utódjának, hogy aztán Ferenc pápa néven elfoglalja Szent Péter trónusát. A kötet akkor készült, amikor még nem volt pápa.

A magyar kiadás különlegessége, hogy Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek írt hozzá ajánlást. A könyvet Latorre Ágnes fordította.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patakmederben találtak gránátot Egerben

A Dobó térnél egy 82 milliméteres szovjet aknavetőgránátot találtak. Tovább olvasom