Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Fidesz: a baloldal radikális adóemelést akar

A szocialisták 2 millió munkavállaló bérét csökkentenék a progresszív adóemeléssel - mondta Puskás Imre.
A Fidesz szerint a szocialista Tukacs István hétfői sajtótájékoztatóján beismerte, hogy a baloldal radikális adóemelést akar, kétmillió munkavállaló bérét csökkentenék a progresszív adóemeléssel.

Puskás Imre a Számvevőszéki és költségvetési bizottság fideszes alelnöke közleményében leszögezi: ma a 16 százalékos személyi jövedelemadó-kulcs Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa, a baloldal ezt törölné el, hogy a bankokat és a nemzetközi nagyvállalatokat kímélje az adóterhek alól. Ugyanazt a veszélyes gazdaságpolitikát folytatnák, amely tönkretette az országot.

Hangsúlyozta: Magyarország 2010-ben gazdaságpolitikai fordulatot hajtott végre, amelynek köszönhetően ma már jobban teljesít, mint korábban: több pénz marad a munkavállalóknál, a gyermeket nevelőknél, nő a foglalkoztatottak száma, nő a magyar vállalatok versenyképessége, a magyar emberek erejéből és a nemzetközi partnereink bizalmából az ország talpra áll.

Tukacs István hétfői sajtótájékoztatóján pártja terveit ismertetve arról beszélt: ha pártja 2014-től kormányra kerülne, akkor a magyar államba és a törvényhozásba vetett bizalom visszaállításán dolgozna; többkulcsos, progresszív adórendszert vezetne be és megadóztatná a tőkejövedelmeket.

Olvasóink írták

  • 3. történész 2013. február 25. 20:13
    „Amikor a szomszéd gyereknek nincs reggelije,de a FIDESZ milliárdokat költ az óriásplakátokra, meg stb..addig ez már nem lep meg .Egy biztos a huszonezer ft-ból élők ezzel a 16%-al nem foglalkoznak, sokan meg már nem hisznek..aztán mondhatnak bármit,annál borzasztóbb már nem lesz mint az,hohy a Fidesz nem mondott semmit és mégis megnyerte a választásokat...meg is kapták a közmunka jutalmukat..”
  • 2. kipkop 2013. február 25. 19:37
    „Nem mindegy, hogy 16% vagy 18%-26%-32%!”
  • 1. queenmargareth1 2013. február 25. 18:26
    „:) mondja ezt a fidesz...hát már nem mindegy???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századvég: a többség tiltaná az önkényuralmi jelképek használatát

Az Alkotmánybíróság április 30-ai hatállyal megsemmisítette az önkényuralmi jelképek használatát… Tovább olvasom