Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Fidesz: az újpesti kórház ügyében a szocialistákat terheli a felelősség

Az újpesti kórház nehéz helyzetéért az MSZP-t terheli a felelősség - állítja a Fidesz újpesti szervezete.
A Fidesz újpesti szervezete szerint a Károlyi Sándor Kórház nehéz helyzetéért a szocialistákat, "nem kis mértékben személyesen Havas Szófiát és Trippon Norbertet terheli a felelősség".

Bartók Béla, a párt újpesti elnöke kedden, az MSZP sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva azt közölte az MTI-vel, "ismét bebizonyosodott a régi igazság, hogy a tettesek mindig visszatérnek a tett színhelyére", majd leszögezte: erre a szocialisták egyetlen oka a bocsánatkérés lenne.

Mint írta, Havas Szófia a fővárost irányító szocialisták egészségpolitikusaként részese volt annak, hogy bezárták a Szülőotthont, megszüntették az urológiai osztályt és jelentős ágyszámcsökkentést hajtottak végre 2007-ben. Közölte, a fővárosi szocialista képviselő semmit nem tett akkor, amikor a Károlyi kórházra terhelt kötelező feladatok ellenértékét sem a fenntartó Fővárosi Önkormányzat, sem az egészségbiztosítási pénztár nem fizette meg az intézménynek, s amikor ennek következtében a kórház több mint félmilliárd forintos adósságot halmozott fel.

Kitért arra is, hogy Trippon Norbert, az MSZP újpesti frakciójának vezetője és a kerületi szocialisták, ameddig azt tehették, folyamatosan megakadályozták, hogy Újpest önkormányzata átvehesse a szakrendelőt, az intézmény megújulhasson, és ezzel a kórház üzemelése biztosabb alapokra kerülhessen.

Bartók Béla felidézte: Havas Szófia kivételével minden szocialista képviselő elutasította a Fővárosi Közgyűlésben azt a javaslatot, amelyben az új fővárosi vezetés a Károlyi kórház számára csaknem 150 millió forint tulajdonosi támogatást szavazott meg 2010-ben, így mentve meg akkor az intézményt.

"Sem a fővárosi, sem az újpesti szocialisták nem szavazták meg azt, hogy a szakrendelő az újpesti önkormányzat kezelésébe kerüljön; a szocialisták mindezen döntéseikkel a csőd szélére vitték a Károlyi kórházat" – szögezte le az újpesti pártelnök, hozzátéve: a kormány, a főváros és Újpest önkormányzatának, fővárosi és parlamenti képviselőinek sorozatos erőfeszítései révén az intézmény megmenekül a bezárástól.

Mint jelezte, céljuk, hogy az újpesti betegeket ne érje lényeges hátrány és a kórház működése egyensúlyba kerüljön; reményeik szerint az átalakítások révén ezek a célok elérhetőek.

Előzőleg az MSZP sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lokálpatrióta demonstrációt szervez péntekre az újpesti Károlyi Sándor Kórház ágyszámának tervezett csökkentése miatt. Trippon Norbert, az ellenzéki párt IV. kerületi frakciójának vezetője, az MSZP budapesti szervezetének ügyvezető alelnöke közölte: tudomásuk szerint május 1-jével bezárják a traumatológiai és a neurológiai osztályt az újpesti intézményben. Tájékoztatása szerint összesen 190 aktív ágyat akarnak megszüntetni, ebből százat a baleseti sebészeten és a traumatológián, negyvenet pedig a neurológián.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az LMP egyetért a Velencei Bizottság jelentésével

Egyetért a Velencei Bizottság a magyar egyházügyi törvényről szóló jelentésével az LMP. Tovább olvasom