Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Fidesz, MDF: a kormányfő kérjen bizalmi szavazást

Az MDF és a Fidesz is azt javasolta hétfőn a parlamentben a kormányfőnek, hogy kezdeményezzen magával szemben bizalmi szavazást. Navracsics Tibor szerint a másik lehetőség az, ha a kormányfő benyújtja lemondását a köztársasági elnöknek.
A Fidesz frakcióvezetője úgy ítéli meg, nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc kisebbségi kormányzásra kényszerül, az sem véletlen, hogy magára maradt és Nyugat-Európában egy szánalmat keltő politikus képe rajzolódik ki a magyar kormányfőről.

Navracsics Tibor szerint erre a válasz hatalmas népszerűségvesztésben és a kormányzás gyengeségeiben rejlik. A politikus az eddigi szocialista-szabad demokrata országvezetést dilettánsnak minősítette, amelynek mint mondta, az egyetlen célja a hatalom megszerzése és megtartása volt. A fideszes politikus hangsúlyozta: ha Gyurcsány bizalmi szavazást kérne magával szemben az arra is kiváló alkalom lenne, hogy kiderüljön, az SZDSZ külső támogatása és ígérgetései mennyire valóságosak és mennyire szolgálják csupán azt, hogy javuljon az SZDSZ kormányon kívüli alkupozíciója.

Az MDF is arról győzködte a miniszterelnököt, hogy kérjen saját maga ellen bizalmi szavazást a parlamentben. Most Herényi Károly frakcióvezető buzdította erre Gyurcsány Ferencet napirend előtti felszólalásában hétfőn, a parlamentben. Vasárnap Dávid Ibolya pártelnök tette ugyanezt, közleményben.

Gyurcsány válaszában utalt arra, amit az MDF hasonló felvetéséte is mondott, vagyis nem kér bizalmi szavazást és nem mond le. A miniszterelnök az elmúlt időszak kormányzati eredményeit az Orbán-kormány eredményeivel vetette egybe, és azt mondta, hogy akkor például nőttek a társadalmi különbségek, csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke. Azt is megemlítette: ő nem ara használta kormányzati hatalmat, hogy földeket szerezzen Tokajban, illetve családi beszállítói megrendeléseket nyerjen el.

Olvasóink írták

 • 16. belekotty 2008. április 29. 07:40
  „Az egész Parlamentet ki kell dobni a mostani képviselőkkel együtt!
  Butaság lenne azt hinni, hogy az előre hozott választásokkal megváltozna valami. Ha megint elkezdenének adakozni, akkor mégnagyobb sz@rban lesz az ország mint most. Ki mondta, hogy március 9-én kormányprogramra szavaztunk? Tévedés, csak ezt akarták elhitetni egyesek. Én azt szeretném, ha mindegyik párt végre kezdjen el dolgozni együtt és vitassák meg a próblémákat Parlamenten belül és ne az utcán. Az utca embere ehhez túl okos!!
  -vagy talán okoskodó - Választásokkor meg döntsön a nép, hogy kinek hiszi el a választási igéreteit. Elegem van a mocskolódásokból és hazugságokból mindegyik fél részéről!”
 • 15. Cseter János 2008. április 29. 07:15
  „Hát, lehet,hogy most igaza van "Don Kartácsnak". Ugyanis a képviselőink is olyanok mint a előttem egymást mocskoló hozzászólók!
  Valóban, ha belegondolok sokkalo könnyebb kivonúlni a parlamentből, ha a Gyurcsány elkezdi verni a nyálát, mint azokat a süleményeket megcáfolni! Miért nem mondotta az ellenzék azt, hogy sületlenségek jönnek ki a Miniszterelnöki száján? Miért nem bizonyították hitelt érdemlően az ellenkezőjét? Ugy nem mlehet választást nyerni, hogy nincs egy jó épkézláb ötletük arra, hogy hogyantovább? Igy nem mtudják sem a Miniszterelnököt leváltani sem előrehozott választásokat kiíratni! Persze nem mis sürgetik, hisz lehet,hogy elbuknák és jobbhíján maradna minden a régiben a semmittevésben és a lakosság tovább fosztogatásában!”
 • 14. Don Kartács 2008. április 29. 05:58
  „A nép, a hülye nép csak addig kell a pártoknak, ameddig a szavazatot megadja. A Navrasics is azért ugrál ennyit a vitkorral együtt a szavazásról, mert viszket a popója, hogy nincs alatta bársonyszék, de utána ugyanúgy, mint 1998-ban, nagy ívben ők is le fogják tojni mit akar a nép. Túl intenzíven követelik a lemondást, és nem is akarják elkendőzni, hogy azért nem voltak ellenzékiek, csak bomlasztó társadalmat fertőző vírus, mert ők nem ismernek mást csak ezt : vagy a miénk a hatalom, vagy szarunk az egész népre és mindenben gáncsoskodunk.”
 • 13. joy 2008. április 28. 22:59
  „Válasz: 2010.”
 • 12. miracle 2008. április 28. 20:47
  „madártej
  tetszettek volna nyerni 2006-ban, na az arról szólt..
  Elég szűklátókörű vagy, ha a vizitdíj helyett kormányprogramról szavaztál (ami ugye a fidesz-MKP-nak nincs is). Te természetesen pártra szavaztál. Persze nem meggyőződésből, hanem azért, mert a Nagyvezíred megmondja a gondolkodni nem tudóknak, hogy mit is kell gondolniuk.”
 • 11. hévalaki 2008. április 28. 20:31
  „madártej !@ nyugi..
  ----de Horn párti lettél azannyát ! idézni is tudsz Orbántól... mecsoda tudomány ,összemosni a kettőt...de tudod mire mondta O. ?
  ----a hazugságait választások után jönnek a jogászaink,azért vannak elintézik oszt jó napot ...
  -- elismerted ,hogy ő is hazudott-----becsületedre válik, vazze !!!@”
 • 10. Didi 2008. április 28. 20:16
  „tokaj!
  Te érted egyáltalán amit Die Presse ír? Magyarország sírásoi a cím! És nem a kormány! Fordítasd le valakivel, megéri:-))”
 • 9. madártej 2008. április 28. 19:41
  „hévalaki, én a pártok programjaira szavaztam. És a böszme hazug megbukott, mint Rottenbiller. A kúrmánya szétment. Ő is mehet oda, ahova Horn gábor irányította márc.9-én este. Oszt jónapot.”
 • 8. hévalaki 2008. április 28. 18:59
  „madártej !..vazze...szedj cavintont...márc. 9-én nem pártokra szavaztunk !Várd meg a 2010-et...!
  ---a te böszme kapitányod, mindég igazat mondott,és be is tartotta a szavát...ugyi..?-----
  ..de művelt vagy azannyát tokaj !magyar újság már nem is jó ?..
  ----@kiművelt emberfők sokasága..@”
 • 7. tokaj 2008. április 28. 18:42
  „"az elmúlt időszak kormányzati eredményeit"
  El kell olvasni a Die Presse ujságot..........”
 • 6. madártej 2008. április 28. 18:41
  „Mi van köcsöge tejesmadár? Tetszettél volna nyerni márc.9-én, most nem lennétek így leégve, mint a Reichstag.”
 • 5. Bársonyos 2008. április 28. 18:36
  „Navrasics sem tud mást szajkózni,hogy mondjon le,mondjon le.
  Szerintem nagyon félnek Gy.F-től,mert ha nem, akkor nem törődnének vele annyit és megpróbálnának olyan komoly, nem demagóg ötleteket bedobni,amit tényleg el lehetne fogadni.”
 • 4. olga555 2008. április 28. 18:03
  „Fölösleges a bizalmi szavazás, mert a névszerinti szavazásnál egy nyúl sem fog ellene szavazni, a titkost meg nem fogják bevállalni.
  De szép álom.... a parlament leváltaná ezt öntelt állatot....”
 • 3. matriné 2008. április 28. 17:33
  „Hol él ez az ellenhzék? Nem ismerik Gyurcsányt? Igaz talán Navracsics ismerheti, hiosz Ő volt ott egyedűl ,amikor a Miniszterelnök vertte a nyálát a FIDESZ-ből! Történetesen az igazság szolgáltatásról és a bűnüldözésről! Persze csupán nyálverés lett belőle semmi más! Azon kívűl, hogy a pajzsosok főnökét jól megjutalmazta, az Ő védelme éredekében! Mert ugy tudom nem a kormány takarodj, hanem "Gyurcsány takarodj" volt skandálva. Ettől függetlenűl senki ne várja, hogy ez az ember saját jó szántából lemondana a hatlmáról! Azt meg főleg ne várja senki, hogy a samecai azaz a siserehadja nem fog a földig hajolgatni előtte! Hisz még a battonyai is a kezét nyaldosta miután megvágták vagy 100 ezerre a voksa miatt!”
 • 2. tejesmadár 2008. április 28. 16:31
  „Mehetne már ez a hazug Ellenzéki kapitány ahova a magyar nép többsége irányította 2002-ben, 2006-ban.”
 • 1. madártej 2008. április 28. 16:11
  „Mehetne már ez a hazug böszme Szőke kapitány oda, ahova Horn Gábor irányította márc.9-én este.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Restaurálás előtt utoljára láthatók a bükkábrányi ősfák

Két napig még bárki megnézheti a mocsári ciprusokat Miskolcon, aztán két évre eltűnnek a szem elől.… Tovább olvasom