Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Fidesz: teljesen szétesett a BKV

A fővárosi Fidesz szerint mára teljesen szétesett a BKV, az "ellopott" közlekedési társaság olyan állapotba került, amelynél nincs lejjebb.
Németh Szilárd fővárosi fideszes képviselő pénteken sajtótájékoztatón felszólította a budapesti MSZP-t, nyilatkozzon arról, igaz-e az a sajtóértesülés, hogy a BKV-sztrájkot a szocialista párt befolyásos politikusai irányíthatják.

A politikus Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármestert és Horváth Csaba (MSZP) kormánybiztost arra szólította fel: intézkedjenek, hogy a munkabeszüntetés által megkárosított budapestieket valamilyen módon kárpótolják.

Németh Szilárd szólt arról is, hogy javasolni fogják: a BKV-vizsgálóbizottság hallgassa meg a közlekedési cég "Bermuda-háromszögét", például Demszky Gábort, valamint volt MSZP-s helyetteseit, Hagyó Miklóst és Horváth Csabát, Székely Gábort, a BKV felügyelőbizottságának volt elnökét, illetve volt BKV-vezetőket, köztük azokat is, akik jelen pillanatban nincsenek szabadlábon. A BKV-s "Bermuda-háromszög tagjainak" kell elszámolniuk azzal, mi történt 2006 óta a társasággal - fűzte hozzá.

A képviselő szerint a BKV teljesen szétesett, a cég mégis mindennel foglalkozik, csak azzal nem, amivel kellene. Példaként említette a jelentős PR-tevékenységet, az "álreklámokat", vagy az "olyan nagyon fontos műszaki tartalmú szerződéseket", mint például a Combino villamosok kerékkopásának szemrevételezéssel történő megtekintését.

Németh Szilárd úgy fogalmazott: ellopták a BKV-t, ezzel pedig meglopták a fővárosiakat.

A sajtótájékoztatón Papcsák Ferenc szintén fideszes fővárosi képviselő emlékeztetett: Horváth Csaba korábban azt mondta, hogy rendbe tette a BKV-t. Ezzel szemben - mutatott rá az ellenzéki politikus - a cég romokban van, a közlekedés nem működik.

Megjegyezte: 2002-ben a BKV még nullszaldós állapotban volt, jelenleg viszont 90 milliárd forint a nettó adóssága.

Olvasóink írták

  • 2. ráérő 2010. január 15. 15:00
    „A vidéken élőknek már az is ajándék lett volna, ha nem csökken fizetésük.Nem kell a 13%-os béremelés miatt idegeskednünk vagy sztájkolni , sőt megvonták a bel-és külfőldi kiküldetesi dijat is. A valamilyen kárpotlásra felajánlom a fővárosiaknak a januári melegutalványom , februártol ezt sem kapjuk.Legalább is ahol én dolgozom..”
  • 1. persona 2010. január 15. 14:27
    „akkor ezek után Pesten mindenki járjon gyalog meg biciklin. kevésbé környezetszennyező és olcsó is!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halál a magyarokra! Romákat vádolnak rasszista bűncselekménnyel

A vádlottak elállták a lassan közeledő autó útját, majd a náluk lévő fa és vas botokkal, baseball… Tovább olvasom