Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Fodor arra számít, igent mond Surányi

Az MSZP által javasolt három miniszterelnök - jelölt közül Surányi György, volt jegybank elnököt támogatja az SZDSZ - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivői testületének és frakciójának együttes ülése után.
Az SZDSZ elnöke arra a kérdésre, hogy mi lesz akkor, ha Surányi György nem vállalja a felkérést azt mondta, Surányi György hivatalos válaszára várnak, addig nem kívánnak nyilatkozatokat kommentálni. Fodor Gábor egyébként arra számít, igent mond a volt jegybank elnök.

A liberális politikus szerint egyébként a választól függetlenül teljesült a megállapodás, sikerült megállapodni csütörtökig az MSZP-vel a miniszterelnök - jelölt személyében. Ha "változás áll be, további egyeztetésre van szükség, aminek határidejét majd kitűzik" - tette hozzá. Gyurcsány Ferenc korábban április 5-re kezdeményezte az MSZP rendkívüli kongresszusának összehívását, hogy döntsenek az új miniszterelnök-jelölt személyéről, vagyis elvileg eddig kell megállapodniuk.

Fodor Gábor nem kívánta kommentálni Surányi György nyilatkozatát, aki szerdán azt mondta ha eltérő hőfokon is, de valamennyi párt támogatására szüksége van egy válságkezelő kormánynak. A liberális politikus abban bízik igent mond Surányi a jelölésre, de nem szeretné kommentálnia a nyilatkozatot, mert az még nem a végleges válasz.

Felelős és megfontolt javaslatnak tartja Fodor a szocialista párt javaslatát, a három személy közül - Glatz Ferenc, Vértes András és Surányi György- Surányi Györgyöt tudják támogatni, a másik két jelölttel kapcsolatban nem kívánt semmilyen állásfoglalást tenni.

Olvasóink írták

 • 4. Power 2009. március 26. 08:50
  „A koalíció ismét mutyizik! Ez már több a soknál, ez már messze nem demokratikus.”
 • 3. klj_54 2009. március 26. 07:05
  „Persze, hogy abban bízik Fodor.
  Ha előre hozott választás lenne, akkor Fodor csak mint fizető látogató jutna be a parlamentbe!”
 • 2. comet 2009. március 25. 20:47
  „az ország végveszélyben, Fodorék meg mitugrálsz eltűnő pártként az előrehozott választásokat blokkolják, hogy hogyan tovább fogalmuk sincs, csak az időt húzzák. Fodor Gábor ennél mélyebbre már nem juthat. Szépen hozzákötötték az SZDSZ csónakját Fletó süllyedős hajójához, és az ország sorsa telejesen hidegen hagyja őket. Kókával együtt politikából elégtelen. Persze nekik is lehet bőven a fülük mögött.
  Surányinak ha esze van nem vállalja be a miniszterelnökséget.
  Bár fényezik őt is rendesen mint Lalát, akivel teljesen egy tőről valók, csak hát Surányi ideje alatt apadt le az ország 65 tonnás aranykészlete 3 tonnára, amiért nem biztos hogy hálával tartozik neki az ország. Bokrossal együtt kétes hírű bankárcsoportoknak is tagjai, ami megint nem számít jó pontnak.”
 • 1. legal 2009. március 25. 18:46
  „Gyurcsány és Fodor együtt táncolnak. Milyen szép pár...!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyon nehéz orvosnak lenni Magyarországon

10 orvosból 9 érzi úgy, hogy nagyon nehéz orvosnak lenni Magyarországon - többek között ez derül ki… Tovább olvasom