Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Gázolajcsempészés miatt lefoglaltak egy kamiont

Csaknem ezer liter gázolajat szállított egy rejtett tartályban az M70-es autóúton egy román kamionos; a pénzügyőrök a járművet is lefoglalták - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága pénteken.
Cséve Szabolcs sajtóreferens közölte: a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai csütörtökön ellenőrizték az autóúton a román rendszámú, fémtömböket szállító kamiont, és rábukkantak a vontató alvázán egy házilag készített tartályra, amelyben mintegy ezer liter gázolaj volt.

A vezető nem tudta igazolni a gázolaj származását, ráadásul az is kiderült, hogy a jármű össztömege jelentősen meghaladja a megengedettet, a sofőrnek azonban nem volt engedélye a túlsúlyos gépjárművel való közlekedésre.

A zalai pénzügyőrök a több mint 300 ezer forint értékű gázolajat és a kamiont lefoglalták, és a jövedéki törvénysértés miatt csaknem 200 ezer forint bírságot szabtak ki. A túlsúlyos gépjárművel való engedély nélküli közlekedés miatt további 400 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a fuvarozóvállalatot.

Olvasóink írták

 • 6. történész 2011. január 21. 17:58
  „Ez csak azért van mert a párt fiaknak kevés a dugi pénz, hát akkor statuáljunk példát.A jövő hónapban írnak egy olyan törvényt,hogy a nem gyalog közlekedőknek 20 liter üzemanyagot kell havonta min, venni. Nem lehet ám itt csak úgy megsértődni a bárókra és nem járni autóval. Egy fenét ha busszal mész megint adót emelnek, mert hát valamelyik ...ta felemelte az üa árát.”
 • 5. savos 2011. január 21. 13:46
  „Már megint kamion!”
 • 4. Edina18 2011. január 21. 13:01
  „"Bezzegország" ez Németország egyik jelzője,mivel velük szokás példálózni. Szóval,náluk 12tonna össztömeg alatt,nem kell útdíjat (TOLL COLLEKT) fizetni. Viszont ha nem gyári tankkal vagy dupla tankkal van szerelve a teherkocsi, akkor nagyon sokra büntetnek. Ott nem teketóriáznak, lefoglalják a kocsit és még ki is tilthatják az embert 6-12hónapog. Azért,belegondolva egy gépkocsivezetőnek, ez nagyon rossz üzlet. Remélem a cikkben szereplő ügyben is hasonló szigorral járnak el! Még valami! Nem tudja valaki,hogy mi lett annak az ügynek a vége,amikor egy székely kaput szállító fuvarozót megbüntettek tachograf problémák miatt (3h túlvezetés,hiányos korong, szabis papír hiánya)400 000forintra, de mivel zúgolódtak a "nemzeti radikálisok" eltörölték a büntetését?”
 • 3. nyomdasz63 2011. január 21. 12:56
  „MOl -os nagykutya odaszólt a vámos nagykutyának,hogy példát kellene már statuálni,mert az elmúlt hetekben 12,8%-kal csökkent az országban az üzemanyagfelhasználás.
  Nőtt ellenben az igény a 10 l-s marmonkanna,és a kis kézi tűzoltókészülékek iránt.”
 • 2. deszkás 2011. január 21. 12:32
  „Az első ebben az évben .Mennyi magyar rendszámú autót büntettek meg (akármiért) ennyi idő alatt? Na abból lesz pénz ebből kétlem. Tényeket kérek nem a "jogszabályi lehetőségek hiányát" taglaló a Kádári időket idéző hablatyot!!!”
 • 1. zoltanszabo 2011. január 21. 12:22
  „És a román mikor fogja kifizetni a büntit ? Soha.
  Lehet,hogy nem eladásra vitte a gázolajat csak a cél állomásig nem akart giga árú üzemanyagott tankolni. Lehet,hogy az még régi-olcsó áron szerezte be ,így sporolt a fuvaron.
  A román kamionosok nagyon agyafurtak. Mennek-hajtanak mint az állat ,se enni-se inni nem állnak meg.Aludni is csak vezetés közben humnak pár percet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefoglalták az írott cd-kről zenélő dj összes lemezét

A rutinellenőrzésen a pénzügyőrök a megtalált 81 cd-t és a férfi laptopját is lefoglalták. Tovább olvasom