Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Gyenesei: Valahol ott van a rasszizmus is

Remélhetőleg nem etnikai indíttatásai voltak a hétfői, Molotov-koktélos támadásnak, amelyben két ember meghalt Nagycsécsen. Ezt mondta csütörtökön Gyenesei István önkormányzati miniszter a Borsod megyei településen.
A tárcavezető szerint ugyanakkor "valahol ott van a rasszizmus is". A szaktárca 500 ezer forinttal járul hozzá az elhunytak temetéséhez.

Gyenesei István elmondta, hogy ugyan még nem zárult le a nyomozás, tehát az indíték sem ismert, de tény, hogy az "embervadászat bevonult az életünkbe". A Független Hírügynökségnek azt mondta: a motiváló tényezők között biztos, hogy ott volt a rasszizmus is.

Nagycsécsen hétfőn két ember meghalt, amikor éjjel ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak, és rálőttek a településen két családi házra. A támadásban egy 40 éves nőt és egy 43 éves férfit lőttek le. Az Önkormányzati Minisztérium félmillió forinttal járul hozzá az elhunytak temetéséhez.

Olvasóink írták

 • 7. aldozat 2008. november 07. 10:21
  „gyenesei nagyon gagyi és hát nem is korrekt. Miért kellett így nyilatkoznia, mikor vagy tudja az igazságot, vagy éppen semmit sem tud?”
 • 6. goromba 2008. november 07. 09:30
  „rde (Csak mert nem ismerted)
  Gyenesei ugyanolyan KISZ-fiú, mint a többi: Gyurcsány, Zuschlag, Nyakó, Keller, stb.”
 • 5. rde 2008. november 07. 07:21
  „Az az érzésem ez Gyenesei fiú született hülye . Amíg önálló képviselőként tevékenykedett úgy ahogy normálisan viselkedett.
  Amióta miniszter lett egyszerűen nem lehet rá ismerni egyik hülyeséget csinálja a másik után. Nyilatkozatival kinyilik a bicska
  a zsebembe, ráadásul ilyen nyíltan beemelni családtagját a minisztériumba. Egyszerűen pofátlanság nincs ennek az embernek a pofáján bőr hát ez egy lúzer hülye idióta ember.”
 • 4. zejko 2008. november 06. 20:46
  „Magyarokkal történik szerintetek hozzájárult volna 500 ezer forintal?”
 • 3. grenadle 2008. november 06. 20:31
  „dodó! Lehetséges, hogy van egy más olvasata ennek a hírnek. Pár nap múlva kiderül. Ha az, amire gondolok, akkor azt mondom, ügyes.”
 • 2. dodó 2008. november 06. 19:59
  „Bombahír: Igen, cigány uzsorás gyilkolt Nagycsécsen!
  2008-11-05. 11:48

  Még egy hatalmas pofon a nyugati sajtót, BBC-t (!!) rasszizmussal teleóbégató, a magyarság megbecsülését, elhelyezkedési, munkavállalási lehetőségeit, a Magyarországra irányuló turistaforgalmat mind-mind rendkívül hátrányosan befolyásoló nyilatkozatokat tevő Mohácsi Viktóriának. A BORS cikke következik.

  "500 ezer forintért kellett meghalnia Tibor családjának? "

  Ez tegnapi hír. Gyenesei is csak egyfajta ujságot olvas, vagy csak a cigánymosdatás a fontos? Arról sem értesültünk soha, hogy a cigányok által heti rendszerességgel brutális módon meggyilkolt, meggyalázott magyar áldozatoknak a "szaktárca" 500 000 ft segélyt nyújtott volna! Vagy csak ezt is, mint annyi mást is, a sajtó szemérmesen elhallgatja???”
 • 1. grenadle 2008. november 06. 19:53
  „Gyenesei: "valahol ott van a rasszizmus is". Magyarán, akár rasszista indíttatású volt a bűncselekmény, akár nem, "valahol ott van a rasszizmus is".

  Ez nem prejudikáció?? Ilyenekből lesznek a koncepciós nyomozások, majd a koncepciós perek! Komolyan mondom, ez a félelmetes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a békéscsabai bolti késelőt

Letartóztattak egy 31 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy október 16-án leszúrt egy bolti… Tovább olvasom