Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Halott csecsemőt találtak az árnyékszékben

Halott csecsemőt találtak Laskodon, az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés büntette miatt indított nyomozást - közölte a szervezet sajtószolgálata közleményben kedden.
A laskodi polgármesteri hivatalból hétfőn érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy 38 éves, nyolc gyermekét egyedül nevelő nő terhes volt, azonban a gyermek születéséről a hivatalnak nincs tudomása.

A rendőrség áltál kezdeményezett orvosi vizsgálat alátámasztotta, hogy a nő az elmúlt hetekben szült, majd az otthonában folytatott szemle során megtalálták - ahogy a rendőrségi közleményben fogalmaztak - "a méhmagzatot az udvaron lévő árnyékszékben".

Az, hogy történt-e bűncselekmény, kizárólag az orvos szakértői vélemény beszerzését követően lehet megállapítani, így derül ki, a csecsemő életképesen jött-e a világra.

A megindított nyomozásnak egyelőre nincs gyanúsítottja - közölték.

Olvasóink írták

 • 6. rézike 2010. augusztus 11. 06:54
  „Ne ítéljetek túl keményen : ez a nő ( mentális ) segítségre szoruló. Nem most kellett volna utólag megnézni hogy hol a gyereke, hanem már a 3. után odafigyelni rá a szociális gondozói hálózatnak. Ők ugyanis ezért kapják a fizetésüket. Ha tetszik, ha nem vannak közöttünk mentálisan fejletlen, gyakorlatilag orvosi értelemben vett ostobaság határát súroló iskolázatlan debil, de ivarérett emberek. Az ő megsegítésükre jött létre elméletileg a szociális háló. Hol voltak ők ? Ők a felelősek, őket csuknám le.”
 • 5. dodó 2010. augusztus 10. 17:30
  „Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei, nyolc gyermekét egyedül(!) neveli...

  Csak nem?”
 • 4. comment 2010. augusztus 10. 16:37
  „Nem érzem magam rasszistának, mert a szülő nő nemzeti hovatartozása sem ismert.....ergó, az távolkeleti törvények jó példával járnak előttünk, mivel Kínában ha valaki 1 gyermeknél többet szül/nevel megbüntetik. Nem azt mondom, hogy családonként 1 poronty legyen, mert a nemzetünk így is kihalóban van, de 3 főnél semmiképp ne lehessen több !!!! És azt a 3 gyermeket ők neveljék, tartsák el, és ne az állam !!!
  Amúgy azt is bevezetném, hogy családi pótlékot csak úgy adnék bárkinek is, ha a 8 -10 heti terhesség betöltéséig orvosi vizsgálaton jelenik meg a szülő nő az apával együtt, és írásos nyilatkozatot tesznek, hogy vállalják mindketten a gyermeket. Ha ez elmulatódik (akármilyen oknál fogva) semmilyen állami segélyt nem kaphatna a szülő. Azért tartom fontosnak az apa jelenlétét és nyilatkozattételét a születendő gyermekéről, mert sajnos sok esetben valakire "csak" ráfogják, hogy ő az apa, vagy csak a gyerek megszületése után szerez létezéséről tudomást, és éveken keresztül fizetheti a felelőtlensége árát. A nyilatkozattétellel pedig ha Ő nem akarja a gyermeket, még 3 hónapon belül elvetetheti a nő, ha egyedül nem tudná felnevelni, de akkor sem erőszakkal varrná valaki nyakába a nemkívánatos életet.
  Ezzel biztosan kevesebb baby születne, de azok legalább emberibb körülmények közt és szeretetben nevelkedhetnének fel.”
 • 3. jq 2010. augusztus 10. 15:51
  „Szerintem a "nevel" szó használata ebben az esetben nem indokolt...”
 • 2. Bunghole99 2010. augusztus 10. 15:30
  „1. hozzászólás varadipal 2010.08.10. 15:17

  mert mi - adófizetők - eltartjuk őket. azért.”
 • 1. varadipal 2010. augusztus 10. 15:17
  „Miért nevel egyedül az ilyen asszony nyolc gyereket? Biztos nem vallási alapon, mert akkor nem az árnyékszékben talták volna meg a kilencediket. Ilyen esetben nyugodtan beavatkozhatna az állam a magánszférába, akár erőszakkal is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázrobbanás Jánosházán

Valószínűleg gázpalackok robbantak fel Jánosházán egy száz négyzetméter alapterületű épületben kedd… Tovább olvasom