Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Hárman kórházba kerültek egy húsvéti sonka miatt

Hárman rosszul lettek és kórházba kerültek, miután ettek abból a füstölt áruból, amelyet egyikük a kaposvári piac bejárata előtt a parkban, egy padon füstölt sonkát és szalonnát áruló férfitől vásárolt.
A hús bevizsgálták, ennek alapján alapos a gyanú arra, hogy a megbetegedéseket a hústermékek elfogyasztása okozta - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága és a Kaposvári Rendőrkapitányság csütörtökön az MTI-vel.

A két szervezet közös közleményében arról tájékoztatott, hogy egy kaposvári asszony és két ismerőse, akiknek a nő adott a vásárolt húsból, botulizmus megbetegedéssel került kórházba.

Tekintettel arra, hogy a botulizmus súlyos megbetegedést, akár halált is okozhat, az igazgatóság felhívta a figyelmet arra, hogy aki április 19-én reggel az említett helyen füstölt sertéshústerméket vásárolt, abból semmiképp se fogyasszon sem nyersen, sem pedig hőkezelten, illetve tájékoztassa erről a hatóságot a 06 (82) 527-170-es telefonszámon - olvasható a közleményben.

A rendőrség ugyancsak kéri, hogy jelentkezzenek a kaposvári kapitányságon azok, akik aznap húst vásároltak a parkban egy férfitől.

A megbetegedést okozó terméket árusító, 55-60 év körüli férfi a húsokat egy kockás konyharuhára kitéve árulta.

Olvasóink írták

  • 4. allegro 2011. április 29. 07:20
    „A nő a vendégeit kínálta meg az általa felelőtlenül vett (elfogadta a kínált árut a körülmények ismeretében Ptk., az árus termékfelelőssége egy másik kérdés) és ezt követően a jó gyakorlatnak (CCP) nem megfelelően kezelt hústermékkel - ha rendesen megfőzte volna a húsvéti sonkát nem fordulhatott volna elő a Cl. botulinum tulajdonságait ismerve, de ha nem ismerte akkor is, ami nem ment fel a felelősség alól.
    Idáig tartott a saját felelőssége, saját fogyasztás esetében.

    De a nőnek további felelőssége keletkezett azáltal, hogy ebből az általa nem biztonságos helyről beszerzett, nem biztonságosan előkészített termékből vendégeit megkínálta.

    Ezért egy falusi vendéglátót már súlyosan megbírságolnának a vendégei életének, testi egészségének veszélyeztetése miatt.

    Szakértőként mondtam mindezt: jogi szakokleveles okl. élelmiszermérnök vagyok, minőségszabályozó szakirányon végzett, OKJ falusi vendéglátó képzésben is részesültem.”
  • 3. allegro 2011. április 28. 21:21
    „Mennyi is a nő felelőssége? A húsvéti sonkát főzni szokás! Ha már bizonytalan helyről vette, legalább vette volna a fáradtságot arra, amire a legtöbb háztartás, hogy megfőzi a sonkáját.”
  • 2. Zigeuner 2011. április 28. 21:15
    „Csak botox kezelés akartak húsvétra.”
  • 1. kekeczke 2011. április 28. 19:49
    „olcsó húsnak híg a leve”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyöngyöspata - Tényfeltáró bizottság létrehozását javasolja a Fidesz

Tényfeltáró bizottság létrehozását kezdeményezi a Fidesz a Gyöngyöspatán történtek miatt, illetve a… Tovább olvasom