Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Hárman támadtak az intézkedő rendőrre Jászkiséren

Három nő támadt egy intézkedő rendőrre a jászkiséri piacon, amikor egy veszekedés után rendet akart tenni a vitázó felek között; a három támadó szabadlábon védekezhet - közölte a Szolnok megyei főügyészség sajtószóvivője kedden.
A jászsági kisváros piacán egy játékbaba miatt alakult ki veszekedés, miután egy vevő az áru minőségét kifogásolva visszakövetelte a pénzét, amire az eladó nem volt hajlandó. Emiatt a vásárló szitkozódva nekitámadt az árusnak és társának. Az indulatok megfékezésére hívták ki a rendőrséget - mondta el a vasárnapi eset előzményeiről Balázsné Busku Terézia.

Tájékoztatása szerint a kiérkező járőr egyenként meghallgatta veszekedőket, majd közölte velük, hogy a részletek tisztázására menjenek be a rendőrőrsre. Ekkor a reklamáló asszony két vele lévő nővel együtt az intézkedő rendőrre támadt, a földre rántották, és a hátát ütlegelték. A rendőrnek azonban rövid időn belül sikerült kiszabadulnia támadói közül, "intézkedett és rendet teremtett".

A ügyészségi sajtószóvivő hozzátette: a szabadlábon védekező három támadó ellen csoportos garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye miatt indítottak eljárást. Amennyiben bűnösségük bizonyítást nyer, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók, és a mostani bírói gyakorlat alapján a középérték kiszabható rájuk.

Balázsné Busku Terézia elmondta azt is, hogy az idén már 33 esetben támadtak meg rendőröket Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Olvasóink írták

 • 9. Yaqy 2010. november 23. 21:16
  „"Amennyiben bűnösségük bizonyítást nyer, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók, és a mostani bírói gyakorlat alapján a középérték kiszabható rájuk."

  Mivel hárman voltak ezért a "csoprtosan elkövetet", tehát minősített büncselekményről beszélünk. Ebben az estben a "bírósági gyakorlat" a büntetési tétel felső harmadától felfelé szokott működni /ha az elkövető szemmel láthatóan nem tartozik a kissebbséghez/. Ja és nem kiszabható, hanem ki is szabják.

  Javaslatom: http://www.youtube.com/watch?v=6kCmI7Gty1k”
 • 8. jozko 2010. november 23. 19:26
  „Deszkás:

  Gondolom, szótár...
  Jó az ha kéznél van, vannak, akikkel nehéz szót érteni "szótár" nélkül.

  Egyébként láttatok ti már olyan cigányt, aki kultúrált módon intéz keklamációt?
  Esetleg betartja az ígéretét?
  Ha erre bárki igent mond, azt kell mondjam téved:
  Kizárt dolog, hogy az cigány volt, esetleg csak hasonlított...”
 • 7. deszkás 2010. november 23. 18:31
  „Majd ha Pintér Sambácsit rugdossák a földön akkor talán... Az éleselméjű Mohácsi Viktória most lapit? Melyik országba SZABAD nekimenni a rendőrnek? NÁLUNK. A tanár úr agyonverése óta az autó oldalzsebében feszitővasat tartok. Na mire ugyan?”
 • 6. dodó 2010. november 23. 16:43
  „"Balázsné Busku Terézia elmondta azt is, hogy az idén már 33 esetben támadtak meg rendőröket Jász-Nagykun-Szolnok megyében." (MTI)

  Azt nem te(he)tte hozzá, hogy az elkövetők melyik etnikai csoport tagjai.”
 • 5. zero 2010. november 23. 14:40
  „Ezek tényleg rendet tettek fél év alatt”
 • 4. Falcao 2010. november 23. 12:47
  „A rettegés és a kirekesztettség érzése miatt történhetett mindez.
  Lehet a rendőr nem szépen nézett a helyi kulturális csoportra és ezért történhetett meg ez.”
 • 3. Vörcsi 2010. november 23. 12:29
  „Tipikus "magyar" mentalitás! Verekednek, de ha szét akarod őket választani, neked mennek, és rongyá vernek. De, hogy még a rendőrt is leteperik! Ha eddig ez a rendőr nem szerette volna őket, ne csüggedjen, még ezek után is beléjük szerethet, ők megbocsátanak!”
 • 2. DMagóg 2010. november 23. 11:36
  „Hol volt a rendőrségi belső ellenőrzés, hogy a rendőrök csak úgy szabadon garázdálkodhattak? A békés piacozókat háborgatták. Ami sok, az sok!”
 • 1. dodó 2010. november 23. 11:22
  „"a három támadó szabadlábon védekezhet"

  Az erősen kozmetikázott adatok szerint az elmúlt évben 16 alkalommal támadtak rendőrre cigány bűnözők Jász-Nagykun-Szolnok megyében.(19 megyénk van, + a főváros!)
  Ja persze, őket nem szabad bántani, mert még akadályoznánk őket a beilleszkedésben. Legjobb, ha a rendőr bocsánatot kér szegíny kirekesztettjeinktől. Elvégre ez nem Amerika, ahol a rasszista rendőr csak úgy lelőhetné...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkenhet a tanárok óraszáma

Mérsékelné a tanárok terhelését és kisebb létszámú osztályokat indítana a kormány, az… Tovább olvasom