Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Hiller: 120 milliárdos pénzkivonással jár az iskolaállamosítás

Csak részmegállapodás született kedden Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és a pedagógus-sztrájkbizottság között.
Az MSZP-s Hiller István szerint csak részmegállapodás született kedden Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és a pedagógus-sztrájkbizottság között, az iskolák államosítása pedig 120 milliárd forintot meghaladó pénzkivonással jár.

A szocialista politikus, volt oktatási miniszter keddi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta: a felsőoktatáshoz hasonlóan a közoktatásban is "tűzoltómunka" folyik, a kormány egy évre szóló részmegállapodásokkal próbálja csökkenteni a saját maga által okozott feszültséget.

Szerinte a közoktatási intézmények államosítása jelentős, 120 milliárd forintot meghaladó pénzkivonással jár, ami a következő tanévben mutatkozik meg teljes egészében.

Az iskolák átvétele meggondolatlanul, előkészítés nélkül zajlott le, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ első megnyilatkozásai pedig csak erősítették a félelmeket - jelentette ki.

A Balog Zoltán szakminiszter és a pedagógus-sztrájkbizottság közötti megállapodást - amely a jövőbeni együttműködés kereteit rögzíti, így például azt, hogy a szakszervezetek milyen szerepet játszhatnak az iskolarendszer állami fenntartásba vételének folyamatában, ellenőrzésében, szabályozásában - az érdekvédők közül Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Somogyi László, az Oktatási Vezetők Szakszervezetének elnöke és Tóth József, a Magyar Közoktatási és Szakképző Szakszervezet elnöke írta alá. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete viszont kilépett és önállóan új sztrájkbizottságot hozott létre.

Olvasóink írták

 • 3. Koszta 2013. január 22. 18:48
  „Jó lenne ha mellé tette volna, hogy ők mennyit vontak ki anno... az előző két ciklusban.
  Pedagógus elbocsátások is voltak, intézmény bezárások is...
  Nem értek egyet az elvonásokkal, félreértés ne essék, de mikor a bagoly abajog a verébnek a feje mérete miatt, az nekem mindig visszás...”
 • 2. csergemerge 2013. január 22. 17:44
  „" a felsőoktatáshoz hasonlóan a közoktatásban is "tűzoltómunka" folyik, a kormány egy évre szóló részmegállapodásokkal próbálja csökkenteni a saját maga által okozott feszültséget"

  ....mert mennyivel jobb volt a gyurcsányi-érában, amikor TANDÍJAT VEZETTEK BE! Ugye, mennyivel jobb volt?”
 • 1. Mozimasiniszta 2013. január 22. 17:27
  „1- <moderálva> ezt hogy számolta ki ilyen gyorsan ?
  2 - a demokratikus jelzőnek gyanús a szaga , mióta a <moderálva> kisajátította a csürhéjének...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Deutsch Tamás az EP költségvetési ellenőrző bizottságának alelnöke

A fideszes politikus 2009 óta EP-képviselő, és már volt a szakbizottság alelnöke korábban, 2009 és… Tovább olvasom