Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Hűtlen kezelés gyanúja a nyíregyházi városházán

Feljelentést tett a Nyíregyházi Városi Ügyészségen az a helyi vállalkozó, akinek cége kétmillió forintos ajánlatot tett építési törmelék elszállítására a nyíregyházi önkormányzatnak, ám végül a helyhatóság egy másik céggel szerződött le.
A Magyar Nemzet hétfői cikke szerint a feljelentést egy roma vállalkozó tette, akinek cége korábban kivitelezőként vett részt a nyíregyházi önkormányzat több beruházásában. Lakatos Miklós a napilapnak elmondta: vállalkozása bontási munkálatokat végzett a helyhatóság megrendelésére, melynek során a munkaterületen veszélyes hulladékot tartalmazó törmeléket találtak.

A környezetvédelmi hatóság képviselője utasítása szerint el kellett szállítani a hulladékot a tárolására engedéllyel rendelkező telephelyre - olvasható a Magyar Nemzetben. Erre a munkára Lakatos Miklós cége kétmilliós ajánlatot tett a polgármesteri hivatalnak, ezt a helyhatóság nem fogadta el, ehelyett egy másik vállalkozóval a helyszínen törették össze a sittet, a munkáért pedig csaknem tízmillió forintot fizettek ki. A vállalkozó ezért feljelentést tett a Nyíregyházi Városi Ügyészségen. Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivőjének közlése szerint az ügyben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozás ismeretlen tettes ellen. A Szabolcs Online úgy tudja, hogy a visszaélés témája a hétfői önkormányzati ülésen is felmerült, ahol Csabai Lászlóné, a nyírségi nagyváros MSZP-s polgármestere elmondta: az ilyen szerződéseket nem ő intézi, de a városházának nincs titkolni valója ebben az ügyben - ennek ellenére a vizsgálat lezárásáig nem kívánnak nyilatkozni.

Olvasóink írták

 • 2. Tapasztalt 2010. március 29. 23:12
  „és Lakatos vajon mennyit kapott a Magyar Nemzettöl a nagy leleplezésért? Miért tud mindent hamarabb ez az ujság, mint a rendörség, ügyészség??”
 • 1. dodó 2010. március 29. 21:12
  „Szegíny Lálátosch!

  Erről is tudósíthatna a DM:
  "Rendőrség: csakis Kolompár Orbánék lophattak Lelléről

  A balatonlellei lopások, sikkasztások kapcsán megszólalt a rendőrség. Kiderült belőle, hogy Kolompár Orbánék csakis maguk lophatták el a lellei üdülő felszerelését, és senki más - szemben a (valószínűsíthető) védekezésükkel. Az ezzel kapcsolatos részlet az alább teljességében olvasható cikkből:

  "Semmilyen behatolási nyom nincs az Országos Cigány Önkormányzat balatonlellei gyermek- és ifjúsági táborában, tájékoztatott a fonyódi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya. Valószínűsíthető tehát, hogy nem betörés áldozata lett a berendezés egy része."

  Vajon kik lehettek? Megint kísért a Gárda Szelleme, és az fújta meg a berendezést? Esetleg tényleg a fenntartók (a cigányok) között kell keresni az elkövetőt?"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatért a webkamerás gólya

A gólya napközben ritkán tartózkodik a fészekben, inkább a környéken néz táplálék után. Időnként 1-1 gallyat szállít a lakhelyére. Tovább olvasom