Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Index: korrupciógyanú Wieszt János (MSZP) ellen

A Fidesz XI. kerületi szervezete szerint Wieszt János, az MSZP helyi frakcióvezetője kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a csütörtökön bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának is az elnöke, egy borítékot vesz át - írta az Index.
A hírportál közlése szerint a felvételt Wieszt János egyik ügyfele készítette. A pénz átvételekor egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról van szó. A Fidesz helyi szervezete a videó alapján hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tett a politikus ellen.

A Fidesz eredetileg a XI. kerületi képviselőtestület csütörtöki ülésén akarta interpellálni a frakcióvezetőt, de azt Molnár Gyula (MSZP) polgármester - a testület működési szabályzatára hivatkozva - elutasította, ezért a Fidesz a testületi ülésterem helyett egy másik teremben mutatta be a rejtett kamerás felvételt.

Az Index információja szerint a videó 2007-ben, a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamarában készült. Wieszt, aki akkoriban a kamara főtitkára is volt, a testület budai épületében fogadott egy vállalkozót.

A hírportál beszámolója szerint a felvételen az látszik: Wieszt tárgyalópartnere a tárgyalás elején arra hivatkozik, hogy a bruttó összeg tíz százalékában állapodtak meg, és félhangosan, fejben számolva levezeti, hogy 2,1 millió lesz a pontos összeg, amelyről kettejük között szó volt. Mire Wieszt bólint. Az ismeretlen az asztalra teszi a pénzes borítékot, amit Wieszt átvesz. A tárgyalópartnere ezt követően megjegyezi: "És akkor innentől remélem, majd tudjuk picit húzni az ügyet". Wieszt ismét bólint.

Az Index úgy tudja, hogy egy számítástechnikai üzlet értékesítéséről volt szó.

Wieszt János az ülést megszakító közjáték után a sajtónak azt állította, hogy nem emlékszik, mikor készülhetett a felvétel, annak tartalmát azonban érdemben nem cáfolta. "Sokszor bánok pénzzel, magán- és üzletemberként is" – magyarázta, ezért nem tudja, volt-e olyan eset, hogy pénzes borítékban átvett kétmilliót.

A videó bemutatását követően Kupper András, a Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy rendőrségi feljelentést tettek a kerületi kapitányságon az ügyben. A videó készítőjét a tanú védelme érdekében nem nevezte meg. Kupper felszólította Wiesztet, mondjon le frakcióvezetői és képviselői mandátumáról. Wieszt jelezte, nem kíván lemondani - írta a hírportál.

Olvasóink írták

 • 6. szilléri 2010. május 22. 07:05
  „Van még szabadlábon MSZP-s ?”
 • 5. Power 2010. május 21. 19:16
  „Nem tellett egy nokiás dobozra? :)”
 • 4. achilleus 2010. május 21. 09:23
  „Meg sem számolta!!! Ha hivatalos pénzátvételre került volna sor, kötelessége lett volna megszámolni.
  E helyett gyorsan túl akart lenni a dolgon: ...
  Videó itt: http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=323429”
 • 3. jozko 2010. május 20. 21:57
  „Első pillanatra úgy tűnt: WIX jános gondoltam, jegyzéket cseréltek...abban sem volt köszönet...”
 • 2. KolompárRómeó 2010. május 20. 21:53
  „Hiába, egy igazi elvhű elftárs, aki követi társait minden cselekedetében. Internacionálé volt?”
 • 1. dodó 2010. május 20. 21:04
  „Ilyen névvel kizárt! Csak áldozat lehet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset a 82-esen

Egy ember életét vesztette, hárman súlyosan megsérültek abban a balesetben, amely Veszprém megyében… Tovább olvasom