Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Jelentősen csökkent a bliccelők száma az autópályákon

Jelentősen csökkent a bliccelők száma az autópályákon az utóbbi három évben. A legutóbbi ellenőrzések alapján a legtöbben az M3-as autópályán blicceltek.
Az Állami Autópálya Kezelő keddi közleménye szerint februárban és márciusban 4 alkalommal tartottak úgynevezett tereléses ellenőrzést, tehát egy adott időpontban és helyen valamennyi áthaladó kocsit megvizsgáltak. Az ellenőrzések alapján megállapítható volt, hogy az autósok 1,5-2 százalékának nem volt érvényes matricája. 2005-ben az autópályát használók 4-4,5 százaléka nem vett matricát.

A legutóbbi ellenőrzések alapján a legtöbben az M3-as autópályán blicceltek: a megvizsgált 3045 autós közül 71-nek nem volt matricája. A legkevesebb jogosulatlan úthasználó az M1-en volt: 959 autós közül csupán 6.

A tereléses ellenőrzéseket az autópálya kezelő a rendőrség, a vám és pénzügyőrség és a Közlekedési Felügyelet munkatársai közösen végezték. A megállított járműveket az erre a célra kiválasztott pihenőbe terelték, ahol az akcióban résztvevő hatóságok külön-külön is megvizsgálják azokat. Azok az autósok, akiknek nem volt matricájuk a helyszínen is kifizethették a bírságot, amit a bliccelők 60 százaléka meg is tett.

Az autópálya kezelő közleményében felhívja a figyelmet, hogy a tavasztól őszig tartó időszakban több ilyen ellenőrzést is tartanak, amelyekre a hazai autópálya-hálózat bármely pontján számítani lehet. A cég az akció sikeressége érdekében viszont nem árulja el az ellenérzések időpontját és helyét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Alkotmánybíróságnál támadja a KDNP a pénztártörvényt

Az egészségpénztárakról szóló törvény megsemmisítését kéri a KDNP az Alkotmánybíróságtól (AB) abban… Tovább olvasom