Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Jobb a közlekedési helyzet, mint hétfő reggel

A vasutasok sztrájkja miatt a vasúti menetrend bizonytalan lesz kedden is, járatkimaradásokra, útvonal-rövidülésekre és jelentős késésekre kell számítani. Hajnalban azonban több vonat is elindult, és a MÁV tájékoztatása szerint remény van arra, hogy a kedd reggeli műszakváltás után ismét több járat közlekedik majd.
A fővárosi Keleti pályaudvaron a hajnali leállást követően ismét elindult a forgalom, így jelenleg csak a Déliben nincs vonatközlekedés.

Budapest Déli pályaudvaron szünetel a vasúti közlekedés, de a Nyugati és a Keleti pályaudvar működik. A Székesfehérvár, Pusztaszabolcs és Komárom felől érkező vonatok a Kelenföldi pályaudvart használják. Ezeken a vonalakon viszonylag rendszeres a közlekedés - áll a vasúttársaság kedd reggeli közleményében. A Nyugatiból indulnak és érkeznek vonatok Esztergomba, Vácra és Veresegyházára. Szolnok és Debrecen között távolsági vonatokkal lehet utazni. A Keleti pályaudvarról indulnak vonatok Újszász-Szolnok és Gödöllő felé. A Budapest-Kunszentmiklós-Tass vonalon nincs gond a menetrenddel.

Az észak-magyarországi régióban akadozik a közlekedés, mert Miskolcon továbbra is sztrájkolnak. A nagyváros előtti állomásokról mindössze Bz motorvonattal lehet eljutni máshová. Nyíregyházán szintén valamennyi jegyvizsgáló és kocsivizsgáló sztrájkol. Hasonló a helyzet Debrecenben, és az ország déli részén, Szegeden is. Ezek az állomások nem fogadnak és nem is indítanak vonatokat. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok járnak, a békéscsabai vonatok pedig Szeged-Rókust használják.

Az ország dél-nyugati részén, Pécsett szintén áll a forgalom a sztrájk miatt. Hasonló a helyzet Szombathelyen is. Veszprém környékén viszont mindenki dolgozik, a forgalom azonban így is bizonytalan. Győr felé például egy vonat sem indul, Székesfehérvár irányába általában minden második vonatpár közlekedik. Celldömölkön csak átmenő forgalom van, mivel a jegyvizsgálók többsége sztrájkol és a kocsivizsgálók közül is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét csökken a benzin ára

Újra csökken az üzemanyagok ára szerdától a hazai kutakon: a benzin 2, a gázolaj pedig 9 forinttal… Tovább olvasom