Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Jobbik: a Fidesz garantálja a bevételt a baráti körének

Bírálja a Jobbik a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánosnak a dohányboltok koncessziójával kapcsolatos javaslatát, amely az ellenzéki párt szerint a bennfenteseket juttatná garantált haszonhoz.
Szilágyi György és Volner János országgyűlési képviselő pénteki közleményében bírálja azt a fideszes javaslatot, amely legalább 10 százalékos hasznot garantálna a dohánytermékek értékesítőinek. "Először a Fidesz szétosztott egy ötszázmilliárdos piacot a baráti körének, majd most két és félszeresére emeli ezen piac biztos bevételét" - fogalmaznak közleményükben.

A Jobbik szerint súlyos visszaéléseknek adhat teret a módosító javaslat azon része, amely szerint az eredménytelenül pályáztatott 1417 kereskedelmi körzet tekintetében a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. az értékesítési jogosultságok folytatására "kijelölhet" erre alkalmas személyt, ezután pedig a zrt. három éven belül nem köteles újabb pályázatot kiírni.

Közölték azt is: a dohánykereskedelemben 44 ezer vállalkozás veszítette el egyik napról a másikra az alapvető tevékenységét.

Bírálták azt is, hogy a javaslat nem tartalmaz alapvető szabályokat a koncessziós jogok lehetséges jogosultjainak személyére vonatkozóan.
A politikusok szerint "Lázár János állítása, mely szerint az újfajta koncepció bevezetésével hétezer magyar család, hétezer magyar kisvállalkozás jut munkához, szemenszedett hazugságnak bizonyult".

Lázár János csütörtökön terjesztette be a módosító javaslatát a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényhez. Mint azt az MTI-nek elmondta, annak megfelelően tovább szigorodik a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény.

Olvasóink írták

 • 5. DMagóg 2013. április 27. 15:50
  „"35.DMagóg 2013.04.24. 09:47: ... Előre borítékolom, hogy a rendszer beállása után -szigorúan az egészségünk védelme céljából- növelik majd az árrést, beépítve az árba."
  Nem kispályáznak! Gyorsan bejött a jóslatom!”
 • 4. studyfy 2013. április 26. 19:09
  „2. és 3.
  Az elmúlt 20 évben a dohányárusok nem tartoztak egyik párt holdudvara köré sem. Most már igen. És ez így megy tovább.... Szerintetek helyes az, hogy a 10.000 gazdálkodó szervből a kormány 40-el megállapodást köt , a többi meg le van sz....va. Ugyan mi lehet a megállapodásban? A Coca Cola miért jobb cég, mint a Pepsi Cola? Mi alapján rendszerezhetnek? csak kérdezem, hátha Ti tudjátok a választ.”
 • 3. csergemerge 2013. április 26. 16:21
  „Jobbik: a Fidesz garantálja a bevételt a baráti körének...
  Már bocsánat: ki másnak garantálja?
  Az mszsmp garantálja a bevételt az mszmp baráti körének
  A Fidesz is az mszmp-nek garantálja?”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. április 26. 16:01
  „sokkal szebb volt, amikor a balfertály a külföldi rablóbandáknak garantálta a 8%-os haszonkulcsot,
  esőben-hóban, ha belegebedünk akkor is !”
 • 1. queenmargareth1 2013. április 26. 15:13
  „Hát persze!erről zeng a szabadabb média!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A trafik-ügy miatt lemondatná a PM Lázár Jánost

Karácsony Gergely szerint egy újabb korrupciós botrány robbant ki. Tovább olvasom