Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Jobbik: a kormány szinte minden intézkedése elbocsátásokhoz vezet

A párt szerint a kormány szinte minden intézkedése közvetett módon növeli a munkanélküliséget.
Bartha Szilvia jobbikos politikus példái között szerepelt, hogy a bizonytalan gazdasági környezet miatt több külföldi cég is kivonul a magyar piacról és felszámolja üzemeit.

Utalt arra, hogy a takarékossági szempontok miatt a közigazgatásban dolgozók létszámát eddig öt százalékkal csökkentették, ami 30 ezer ember elbocsátását eredményezte, és a 2012-es költségvetésből jól látszik, hogy jövőre közel tízszázalékos leépítésre lesz szükség.

Bartha Szilvia kitért arra, hogy a köznevelési törvényjavaslathoz készült "sokat vitatott" hatástanulmány alapján akar tízezer pedagógus is munkája elvesztésére számíthat.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy a kormány megnehezítette a közmédiumoknak műsorokat gyártó alap gazdálkodását. Kialakította a stabilitási tartalékot, amely révén 5 milliárd forintot zároltak a közmédia büdzséjéből és ezért 500 embernek mondtak fel - hangzott el.

A képviselő a szakképzési törvény változása kapcsán jegyezte meg, hogy ha a jövőben a jelenleg működő 700 képző intézményből csak 100 üzem marad, az akár több ezer munkahely megszűnését eredményezheti.

A szakképzési hozzájárulás módosítása is többezres oktató, nyelvtanár számára hozhat munkanélküliséget. Bartha Szilvia hangsúlyozta azt is, hogy az építőipari cégek fele szintén elbocsátásra készül. Ennek szerinte az egyik oka az, hogy csökkent a megrendelések száma, és nem tudják kitermelni a "holtidőszak" költségeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szócska: elkészült a nemzeti AIDS stratégia

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkársága elkészítette a nemzeti AIDS… Tovább olvasom