Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Jogszerűen lőttek a rendőrök Szátokon

Jogszerűen használták fegyverüket a rendőrök szerdán este a Nógrád megyei Szátok településen, ahol egy ittas társaság támadt rájuk. Ezt állapította meg a parancsnoki kivizsgálás.
A rendőrök három figyelmeztető lövést adtak le. Az ügy miatt a Nógrád megyei főkapitány és a rétsági rendőrkapitány megbeszélést kezdeményezett a szátoki polgármesterrel és a helyi kisebbségi önkormányzat vezetőjével a helyzet kezelésével kapcsolatban.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, figyelmeztető lövésekkel tudták csak megállítani a rendőrök egy autó utasait, akik rájuk támadtak szerdán kora este, amikor igazoltatták őket a Nógrád megyei Szátok településen. Mikor az autót megállították, a vezető elismerte, hogy ivott, ezután támadtak az utasok és a közben oda érkező környékbeliek a rendőrökre. A támadókat a figyelmeztető lövések és a mindvégig a tömeget csillapító helyi kisebbségi önkormányzati képviselő segítségével sikerült megállítani. Öt embert állítottak elő.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a "lőfegyver használatnak nem minősülő figyelmeztető lövés szükséges, jogszerű, szakszerű és arányos volt". Enyhébb kényszerítő eszköz alkalmazása a túlerő és az elkövetők ittas állapota miatt eleve kilátástalan volt.

Az előállítottakat is kihallgatták, akik elmondták, hogy aznap nagyon sok tömény alkoholt ittak. A nyomozás eddigi állása szerint hivatalos személy elleni erőszakkal egy 30 éves és egy 27 éves szátoki és egy 29 éves romhányi férfi gyanúsítható. A legagresszívabb a romhányi férfi volt, akit a csoport vezetőjeként, ha elítélnek, akár 8 évet s kaphat, míg társait akár 5 évre is ítélhetik. Ellenük a Salgótarjáni Nyomozó Ügyészségen indul eljárás. A komolyabb sérülés elkerülésében a rendőröknek egy a többiekkel utazó szintén ittas, de józanul gondolkodó férfi is segített, ő megpróbálta csillapítani dühöngő társait.

A megállított autó sofőrje, aki miatt az egész intézkedés kezdődött, nem vett részt a támadásban, hanem elmenekült az autójával - egyébként továbbra is ittasan. Ellene emiatt indul eljárás.

A rendőröknek a helyi kisebbségi önkormányzat vezetője is segített az intézkedés közben az autó és a rendőrök köré csoportosuló körülbelül 80-100 fős tömeg megnyugtatásában. A helyzet rendezése érdekében Szabó Jenő megyei főkapitány és Gubó Zoltán rétsági rendőrkapitány péntekre megbeszélést kezdeményezett a szátoki polgármesterrel és a kisebbségi önkormányzat vezetőjével.

Olvasóink írták

 • 13. Spro 2009. március 15. 17:26
  „Jogszerűen csak nem jó irányba!!”
 • 12. flexsnake 2008. október 10. 15:12
  „Le lehet adni akár 20figyelmeztető lövést is, ennek nincs megszabott előírása.Örüljenek hogy nem lötte a tömegbe.Én simán megtettem volna :D Najó, elötte azért odakiabáltam, volna hogy vigyázz dől a fa, puff te rohadék :D
  100emberből 90nek gondja van velük, ez nem azt jelenti hogy nincs probléma.Én is a békés rendezés híve vagyok pont azon cigányok érdekében akik nem ezt érdemlik.De aki megérdemli azt iszonyatos modon meg kell büntetni!Az a kis buzi aki felgyujtotta azt a lányt, pár éve történt, ki kellett volna végezni!Élve felgyujtani!Egy hétig a testrészeit égetni majd ápolni hogy meg ne haljon, majd ujra égetni.Kíbnozni hogy rettegjenek a bünelkövetők!Szemet szemért!”
 • 11. 751510 2008. október 10. 10:05
  „Én még mindig nem értem, hogy lehet 3 (azaz három) figyelmeztető lövést leadni? Figyelmeztető lövés 1 (azaz egy) van, utána már célzott lövés következik. Egyszerű comblövés vagy csuklólövés megtenné a hatását...”
 • 10. ez igaz mai mese 2008. október 10. 08:00
  „És még bánjunk velük tiszteségesen,mert ők is emberek.
  Kérdem én minek nekik a segély? Minden pénz amit kapnak a kocsmákba köt ki. A gyereket nem nevelik csak szülik a nők ki sem hordja az egyiket már terhes a következővel,mert erre kapják a pénzt. A paraszt meg ezeknek dolgozik mert az Adó jó része erre megy el. Régen volt a KMK(Közveszélyes Munka Kerülő) és ezt büntették ma ezt fizetik.Nem kéne már észbe kapni?!
  Tarka Magyar jó duma,de ez már lassan csak Fekete Magyar lesz.
  Ja és még egy gondolat ha már a rendőrökre így rá támadnak akkor mi egyszerű polgárok mit várunk.
  Aki ezt a (kisebbség volt régen,ma csak ezek szaporodnak) védi és támogatja az költözön ilyen család mellé és akkor megtudja,hogy milyenek valójában.”
 • 9. azul 2008. október 09. 21:49
  „Szegény cigányok,hogy rettegnek ebben az országban! Mondják(hazudják)a cigányfajvédők!”
 • 8. dodó 2008. október 09. 20:35
  „Túl van az életveszélyen a baseballütőkkel megtámadott autós
  Független Hírügynökség
  2008.10.09. 15:47

  KÖNYÖRGÖM, SZERESSÜK ÉS INTEGRÁLJUK ŐKET!”
 • 7. flexsnake 2008. október 09. 19:50
  „Na még a rendőrt sem tisztelik.Mikor veszi már észre a vezetés hogy külön törvényeket kell rájuk hozni?HA cigány akkor dupla büntetés és nyugodtan lehet verni minden következmény nélkül.Kell egy kibebaszott cigánytörvény, mondjuk vadászidényeket kihirdetni és kilőni belőlük, ritkitani.
  Mocskos büdös cigányok.”
 • 6. tisztahiszti 2008. október 09. 18:48
  „Fegyelmit a rendőröknek a helytelen célzásért!”
 • 5. netuddki 2008. október 09. 18:07
  „Jogszerüen az biztos.Csak rossz irányba!”
 • 4. Cseszka 2008. október 09. 18:05
  „Hitlert vissza!!!”
 • 3. Cseszka 2008. október 09. 18:05
  „Hitlert vissza!!!”
 • 2. jo bacsi 2008. október 09. 17:49
  „tetves ciganyok semmi masok.”
 • 1. Herrné 2008. október 09. 15:46
  „Ugyanaz lesz a helyzet, mint az agyonvert Tanár esetében. Mindenki tagad, és mi elhisszük. Ha nem akarjuk elhinni, jön mohácsi viktória és farkast kiált. Mi pedig meghátrálunk. Győz a rothadt banda. Ismét, sokadszorra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csütörtökön leállt a motorgyártás Szentgotthárdon

A korábban bejelentett jövő hétfő helyett már csütörtökön leállt a motorgyártás a General Motors… Tovább olvasom