Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Jól járnak az autósok az új biztosítási szabályokkal

Jól járnak majd az autósok a kötelező biztosítás új szabályozásával, amelyet hétfőn este fogadott el a Parlament- olvasható a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) keddi közleményében.
Az írás szerint ők már csaknem négy éve szorgalmazták ezeket a változásokat, így a szerződések évfordulójának liberalizációját, illetve a központi kártörténeti nyilvántartás létrehozását. Ezek ugyanis az ügyfelek érdekeit szolgálják.

A jelenlegi bonus-malus nyilvántartás a tapasztalatok szerint korántsem hatékony, ami sok ügyfél számára teszi szükségessé, hogy maga járjon utána kártörténeti igazolásának, ez pedig akár hónapokba is telhet. Az új nyilvántartás viszont mindezt kiküszöböli majd- áll a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének keddi közleményében.

Az is előnyös lesz szerintük az ügyfeleknek, hogy jövő januártól nem csak rögzített időszakban, év végén, hanem év közben is lehet majd kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) váltani. Jövőre a szerződés megkötésének évfordulóján lehet majd váltani, vagy új szerződést kötni a régi társasággal. Így el lehetne kerülni, hogy a tömeges szerződéskötések miatt az autósok ne kapják meg időben a szükséges igazolásokat.

A közlemény szerint a szövetség a kötelező biztosítás szabályozásának területén a jövőben is jelentős szerepet kíván betölteni.

Olvasóink írták

 • 9. katcsi 2009. június 09. 14:00
  „ott se”
 • 8. pille 2009. június 09. 13:13
  „Szeretnék én egy biztosítót látni, ahol valóban jól járnak a biztosítottak. Ilyen nincs ,csak a mesében.”
 • 7. mentelmi-jog 2009. június 09. 12:28
  „Sziszka1! Igen, nyilván a már meglévő biztosítások továbbra is novemberben fognak lejárni, és nekik ugyanúgy akkor lesz esedékes a váltás mint eddig. Ez csak az új autót vásárlókat (vagy újként forgalomba állítottakat) fogja érinteni egyelőre, de szépen lassan át fog alakulni a rendszer. Ha jól tudom a csehek 2002ben vezették be ugyanezt a rendszert, és ott még mindig csak a biztosítások 30%a ami nem a régi rendszer fordulóján jár le. De előbb utóbb mondom átalakul ez is. Hülyeség is volt ez az egész, ha valaki mondjuk szeptemberben vett autót, akkor novemberben köthette újra _csak_ azért mert a sok tintanyaló azt találta ki, hogy akkor legyen a kötelező évforduló...”
 • 6. sziszka1 2009. június 09. 12:14
  „de ha az elmúlt években szinte mindenki év végén ment át egy biztosítóhoz, akkor ugyanúgy megmarad az év végi roham, mert mindenkinek az lesz az évforduló!
  NEM?”
 • 5. flexsnake 2009. június 09. 12:14
  „2. az autó értékétől függ hogy mennyire jár jól...”
 • 4. dodó 2009. június 09. 12:07
  „"...Jól járnak az autósok az új biztosítási szabályokkal..."
  Mint az eddigi változtatásokkal mindig!”
 • 3. Mathiasking 2009. június 09. 10:37
  „Nihil novi sub sole. (Nincs új a nap alatt)”
 • 2. trixi11 2009. június 09. 10:27
  „Még nem hallottam olyan autóbiztosításról ahol, az ügyfél jól jár! :DD”
 • 1. Zs 2009. június 09. 10:02
  „Ettől a jóljárástól tartok kicsit, de úgy szeretnék már egyszer csalódni...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs ma napirenden, hogy Bokrost Habsburg váltaná

Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője mandátumának átvétele után kimegy Brüsszelbe, nincs ma napirenden semmiféle képviselőcsere. Tovább olvasom