Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Kamatdöntő ülést tart az MNB monetáris tanácsa

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, a piac túlnyomó része azt várja, hogy a tanács legalább 50 bázisponttal csökkenti a jegybanki alapkamatot a jelenlegi 7,0 százalékos szintről.
Az MTI által pénteken megkérdezett londoni elemzők véleménye szerint bizonyosra vehető, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői kamatdöntő ülésén folytatja a pénzügypolitikai enyhítést, az újabb kamatcsökkentés mértékét 50-75 bázispontra tették.

A Reuters csütörtökön közzétett elemzői felmérése szerint az elemzők többsége azt jósolja, hogy az idén még hátralévő mindkét kamatdöntő ülésén 50-50 bázisponttal csökkenti az alapkamatot a jegybank monetáris tanácsa.

A Dow Jones Newswires által megkérdezett 12 kereskedelmi banki elemző is szinte egyhangúan 50 bázispontos kamatcsökkentést várt a monetáris tanács hétfői kamatdöntő ülésén, csak egy megkérdezett valószínűsített 25 bázispontos lazítást.

A kamatcsökkentés mellett szól az alacsony infláció mellett a kedvező nemzetközi befektetői hangulat, valamint a viszonylag erős forintárfolyam is.

A monetáris tanács legutóbb ez év október 19-én kis többséggel döntött az 50 bázispontos kamatcsökkentésről, de volt javaslat 75 bázispontos és 100 bázispontos kamatcsökkentésre is, mindezt Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a tanács ülése utáni sajtótájékoztatón mondta az újságíróknak.

A jegybanki alapkamat 7,0 százalék lett, ennél alacsonyabb szinten 2006 júliusban állt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még van a német importszemétből

Már csak Délegyházán található néhány tonna a Németországból három éve illegálisan behozott bálás… Tovább olvasom