Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Kihívás Napja - Éjféltől mozog az ország

Kedd éjfélkor kezdetét vette az idei Kihívás Napja, melynek keretében már a szerda reggeli órákig többszázezer sporttevékenységet végeztek országszerte.
A szervező Magyar Szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint 9 óráig 300 ezer sporttevékenységet regisztráltak, de ez a szám vélhetően jelentősen emelkedik az iskolák és az óvodák bekapcsolódásával.

"A Kihívás Napjának célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgásra, a sportolásra. Folyamatosan csörögnek a telefonok a versenyközpontban, ez azt jelzi, hogy megmozdult az ország - nyilatkozta Salga Péter, az MSZSZ főtitkára. - Nem rekordokat szeretnénk döntögetni, a legfontosabb, hogy sokan sportoljanak, és sokan találjanak örömet a mozgásban."

A Kihívás Napja - amelyen 1981 óta 1587 település vett részt - célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Ehhez a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben, megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

A települések versenyének szabályai szerint a győztes az a település és kistérség lesz, ahol a lakosság létszámához viszonyítva a legtöbben sportolnak egy időben, legalább 15 percig.

Az esemény honlapján (www.kihivasnapja.hu) folyamatosan, élő internetes tv-közvetítés keretében, sportolók vezetésével mozgásos órákat sugároz a Magyar Szabadidősport Szövetség, melyekhez bárhol lehet csatlakozni, ahol van internet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzati törvény tervezetét bírálja az MSZP

Az MSZP szerint a kormány az új önkormányzati törvény koncepciója alapján "a demokrácia utolsó… Tovább olvasom