Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Kósa: Gyurcsány egyszerű közéleti szerepre is alkalmatlan

Az valóban történelmi hiba volt, hogy az MSZP egy teljesen alkalmatlan embert választott kormányfőnek - mondta a Fidesz alelnöke.
Kósa Lajos Fidesz-alelnök szerint Gyurcsány Ferenc nemhogy a miniszterelnöki, hanem egy egyszerű közéleti szerepre is mind a mai napig "tökéletesen alkalmatlan".

A kormánypárt ügyvezető alelnöke ezt azután mondta, hogy szerdán két hírportál, az Index és az Origo is interjút közölt Gyurcsány Ferenccel. A Demokratikus Koalíciót (DK) vezető politikus előbbinek egyebek mellett arról beszélt, azt tartja az elmúlt években elkövetett legnagyobb hibájának, hogy elvállalta a miniszterelnökséget 2004-ben az MSZP-vel a háta mögött. Szólt arról is, hogy az őszödi beszéd tartalmára még mindig büszke.

Kósa Lajos reagálásában úgy fogalmazott: az valóban történelmi hiba volt, hogy az MSZP egy teljesen alkalmatlan embert választott miniszterelnöknek, hiszen 2004-ben "a szocialisták bízták meg azt az embert, aki most maga is bevallja, teljesen alkalmatlan volt erre a feladatra".

Alkalmatlansága ki is derült például 2006. október 23-án, amikor "a békés tüntetők közé lövettek", vagy két hónappal előtte, augusztus 20-án, amikor "tömegszerencsétlenség felelősei voltak, mert nem voltak képesek elolvasni az időjárás-jelentést", vagy amikor teljesen eladósították az országot, másfélszeresére növelve az adósságállományt - mondta a Fidesz alelnöke.

A politikus mindennél jobban árulkodónak nevezte azt, hogy "az újkori magyar történelem legbotrányosabb, legfelháborítóbb és legelképesztőbb beszédére", az őszödire a DK elnöke még mindig büszke, miközben azért "más jó érzésű ember (...) a fejét lehajtva nem győzne bocsánatot kérni".

Kósa Lajos megítélése szerint ezek miatt Gyurcsány Ferenc "mind a mai napig tökéletesen alkalmatlan" nemhogy miniszterelnöknek, hanem még egy egyszerű közéleti szerepre is.

Ez az "országdúlás" azonban nem egyedül Gyurcsány Ferencnek, hanem azoknak a közös felelőssége - például Mesterházy Attilának, Bajnai Gordonnak és Tóbiás Józsefnek -, akik megválasztották és támogatták őt - zárta szavait a kormánypárt ügyvezető alelnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen a magyar George Clooney és felesége - videó, fotók

Volt, hogy rendőrnek, de olyan is, hogy villanyszerelőnek adta ki magát a házaspár. Tovább olvasom