Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Kövér: rövidesen a parlament elé kerülhet az új házszabály tervezete

A törvényjavaslat lezárja a törvényhozás felkészülését arra, hogy a következő ciklusban a parlament a jelenleginél jóval kisebb létszámmal működik majd.
Kövér László szerint a jövő héten, de legkésőbb az azt követő héten az Országgyűlés asztalára kerülhet az új házszabály tervezete.

Az Országgyűlés elnöke ezt szombaton Békéscsabán, a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt országos gyűlésének sajtótájékoztatóján közölte.

A házelnök azt mondta: a törvényjavaslat lezárja a törvényhozás felkészülését arra, hogy a következő ciklusban a parlament a jelenleginél jóval kisebb létszámmal működik majd. Véleménye szerint az új házszabály megalkotásával a következő Országgyűlés munkája sokkal hatékonyabb lesz.

Kövér László a Fidesz országos választmányának elnökeként szólt arról is, hogy a választmány december 9-én dönt a 2014-es országgyűlési választások egyéni jelöltjeinek személyéről, az országos lista pedig a jövő év elején válhat véglegessé.

A házelnök a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetség (KPE-KPSZ) országos gyűlésén vett részt.

Turi-Kovács Béla, a Fidesz szövetségi rendszeréhez tartozó kisgazdák elnöke azt hangsúlyozta a sajtótájékoztatón, hogy a Fidesz és a kisgazdák stratégiai együttműködésében továbbra is kiemelt cél a vidék felemelkedésének középpontba helyezése. Mint fogalmazott, a falvak megtartó képessége "legyen a jövőben is központi akarat". Az elnök reményei szerint a következő parlamenti ciklusban az erősödő gazdaság mellett lehetőség lesz arra, hogy a kormányzat forrásokat csoportosítson át az agráriumba.

Hanó Miklós, Békéscsaba kisgazda alpolgármestere, országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy a hazai élelmiszeripar megmentésének jó példája a Gyulai Húskombinátban vállalt állami szerep. Az alpolgármester azt reméli, hogy a kormányzat rövidesen hasonló módon segít a már bezárt békéscsabai hűtőház esetében is.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2013. november 16. 16:56
    „Nem inkább az új parlamentnek kellene a saját házszabályát megalkotni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: félmilliárd forint jut az első világháborús megemlékezésekre

Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság fél éve végzi munkáját, amelybe bevonják a Magyar… Tovább olvasom