Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Közvetlen közelről lőttek mellbe egy rendőrt Esztergomban

Lelőttek egy rendőrt hétfőn este Esztergom kertvárosában - mondta el a Független Hírügynökségnek kedden reggel Bencze József, országos rendőrfőkapitány. Az egyenruhást intézkedés közben lőtték mellbe közvetlen közelről.

Rendőri őrizet mellett kórházban van az a férfi, aki hétfőn este Esztergomban lelőtt egy rendőrt. A támadóra a halott rendőr járőrtársa három célzott lövést adott le, az egyik lövedék lábon találta a férfit.

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt a Központi Nyomozó Főügyészség folytat eljárást a támadó ellen. Bencze József, országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy Esztergomban hétfőn este nem sokkal 11 óra előtt hívták ki a rendőröket a kertvárosi részbe a polgárőrök, mert egy 53 éves férfi az édesanyját bántalmazta.

A rendőrpáros tíz perc alatt kiért, ott az idős asszony elmondta nekik hogy a fia bezárkózott a nyári konyhába. Az egyik egyenruhás pedig bekopogott a nyári konyha ajtaján és arra szólította a bent lévő férfit hogy igazolja magát.

A férfi kinyitotta az ajtót és a szúnyoghálón keresztül minden előjel nélkül közvetlen közelről mellbe lőtte a 37 éves zászlóst - számolt be a főkapitány. A másik rendőr ekkor három célzott lövést adott le és lábon lőtte a támadót, majd elfogta. A férfit őrizetbe vették és mentővel - rendőri őrizet mellett - kórházba szállították.

A férfi nyílt lábszárcsont-törést szenvedett a lövéstől. A mellbe lőtt rendőr azonban meghalt, két kisgyerekét és feleségét hagyta maga után.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a későbbiekben intézkednek, hogy a szolgálat közben elhunyt kollégájukat hősi halottá nyilvánítsák.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy az ügyben hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés gyanújával indult eljárás a férfi ellen. Az éjszaka a helyszíni vizsgálatokban, intézkedésekben részt vett a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze, Keresztes Imre is.

Ha a rendőrt lelövő férfit a bíróság elítéli, alapesetben 10 és 15 év közötti börtönt, de akár életfogytiglant is kaphat. A másik rendőr fegyverhasználatát egyébként az első, helyszíni adatok alapján a főügyész jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette - erről a megyei rendőrkapitány, Gorgosilits Fábián adott közleményben tájékoztatást.

Borbély Zoltán

Borbély Zoltán r.zls. szakmai életútja

2001. november 16-án szerződéses határőr őrmesterként szerelt fel a Győri Határőr Igazgatóság, Esztergom Határforgalmi Kirendeltség állományába útlevélkezelőnek. A hivatásos szolgálatot élethivatásául választotta.

Szolgálati ideje alatt folyamatosan képezte magát. Munkáját körültekintően, nagy szorgalommal végezte, nem hiányzott belőle a kezdeményezőkészség sem. Szolgálatellátása során több elfogást hajtott végre önállóan, önként vállalta a többletmunkát is. Kiemelkedő munkvégzése, rendészeti ismeretei eredményeként főhatárrendésznek nevezték ki.

2008. január 01-vel az Integrációt követően került a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, Esztergomi Rendőrkapitányság, Határrendészeti és Közbiztonsági Osztály állományába szakértőnek. Családos ember volt, két gyermek édesapja. 

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. egomi Zolika 2008. február 16. 23:41
  „Nagyon ráálltatok erre a fejlövés dologra. Biztosak lehettek abban,hogy szive szerint Ő is fejbe lőtte volna mikor a szeme előtt ölték meg a társát. Ha fejbe lövi akkor a főügyész nem találta volna sem jogszerűnek,sem szakszerűnek,sem pedig arányosnak. Akkor Ő is bajban lenne most. Nem biztos,hogy sokan lőttek volna lábra,de helyesen tette.”
 • 52. MUHAR 2008. február 16. 09:48
  „DUCI TUDOD MITKAPOK ETTŐL A ZSIVÁNY RENDSZERTŐL 24EZRET HOSZONÖTTÉVEM VANBEDOLGOZVA 60-80 CM. BE DOLGOZTAMLE 20 ÉVET MÉGSEMKÜLDENEK NYUGDIJBA KÉTSZER MENTEMVOLNA RENDŐRNEK DEMEGGONDOLTAM MINDAKÉTSZER SIKERES VIZSGÁT TETTEM. AZ IJENGAZEMBEREKET MEG MÁSKÉPIS LEHET KEZELNI. AZÉRT VOLTJOB A KOMUNISTA RENDSZER MERT VOLT MUNKA MEGKÖZBIZTONSÁG MEGBECSÜLETE AZ EMBERNEK (UTOIRAT) A HEJESIRÁST NEMFIRTATOM DESOK RENDŐRSEM JÁREL SZABÁJOSAN. TISZTELETTEL MÉGMINDÉG EGY BECSÜLETES ALAMPOLGÁR”
 • 51. MUHAR 2008. február 16. 09:33
  „KOPASZ MOST GONDOLJ BELE A HATÁRŐRÖKNEK CSAK ANNYILÖVÉSÜK VOLT AKKOR A SZEGÉNYFASZINEK MENNYIVOLT. ESZT A RENDŐRÖK PROVOKÁLTÁKKI MIVEL MÁSKORIS SZÉPEN KEZELTÉK CSAK ENNYI A PARASZTTÓL”
 • 50. duci 2008. február 15. 20:42
  „MUHAR, te mit is kapsz az adófizető állampolgárok adójából? és milyen sokan részesülnek belőle, a rendőröktöl sajnálod, te fizetsz adót?
  Az eszedbe jutott már, hogy aki rendőr által hal meg annak nem kellene fegyvert fogni,rossz úton járni. Ja és ha irigyled őket te miért nem tanultál és mentél rendőrnek? Igaz ezzel az írás tudásoddal nem hiszem hogy helyed lenne közöttük.”
 • 49. kopasz 2008. február 15. 16:36
  „MUHAR már az is tiszta csoda ,hogy Internetet használsz!feljődik a paraszt!
  Nem merem leírni mennyi volt az éves lövészeten ellőhető mennyiség a határőröknél.......no comment!”
 • 48. MUHAR 2008. február 15. 16:27
  „őszinterészvétem a családnak. mindenkéményen esztfújjátok demikor a rendőr általhalmeg valaki magasról leszarjátok csak ennyit a rendőrökrül meg 25év után nyugdij rendszer váltás óta tizszer ruhacsere kocsi a seggük alá ezmind az álampolgárok adójából. kosúthtéren meg csihipuhi a NÉPNEK!!!!!”
 • 47. Thaibox 2008. február 15. 06:45
  „Nevemsenki!
  Mid van? PA-d vagy már Parabellumod? A pa-val csak célba dobni lehet, a parával,ha jó vagy talán célba lőni is lehet! Jártok ti lövészetre? Milyen gyakran? Van keret ilyenkor,hogy mennyi lőszert lőhetsz maximun? Ha mentek lőni akkor szituációs lövészetre mentek, vagy csak lőttök a táblára?”
 • 46. nevemsenki 2008. február 14. 08:54
  „Kopasz!

  Az útlevél kezelők is találkoztak érdekes figurákkal, pl én egy olyan uki fazonnal futottam össze, akin több vlt a lőtt és vágott seb mint az ép felület. A háta olyan volt mint a bontó asztal, az előéletéről nem mondhatok semmit. Tudod titok!!!!”
 • 45. nevemsenki 2008. február 14. 08:50
  „Thaibox!

  De ha még meri is használni. Milyenek ezek a stukik? Az enyém olyan immáron 16 éve, hogy mminden lövés uán kiesik a tár. Ezt rendes emberhez illően minden lövészeten jeleztem. Az egyik válasz az volt, hogy lövés közben alulról tartsam a tárat, a másik válasz, nemsokára cserélik az összeset. és csodálkozik a lövészet vezető, ha elmegy a kedve az ebernek az egésztől.....
  Ergó, ha jól tudok célozi, inkább dobom.”
 • 44. rendör 2008. február 13. 13:58
  „Aztán panaszkodnak, hogy milyen fiatalon nyugdíjba megy a rendőr. Más úgy lehúzni 8 vagy 12 órát, hogy semmi nem biztos. Meg otthon aki várja haza a rendőrt, az is naponta 8 órát szorong. Legyen az szülő, feleség, vagy gyermek. Ma már a rendőr közpréda. De azért rendőrállamoznak a barmok. Meg Helsinki bizottság, ombudsman, stb. Kíváncsi lettem volna, ha ennek a rendőrnek a társa kapásból nyakonlövi a támadót, aztán otthagyja elvérezni, micsoda vadállat lett volna belőle. Jöttek volna ám az emberjogi szervezetek.”
 • 43. Kinga 2008. február 13. 13:48
  „Kedves kapuvári !Nem minden határőrt képeztek ki megfelelően !De azért vannak akiket talán még jobban is mint a rendőrőket ezt nem csak úgy mondom tudom ! Persze sok rendőr nem erre lett kiképezve,hogy álmokfutó polgárok jókedvükben rendőröket írtanak .Mert ma Magyarországon nincs megfelelö képzése és felszerelése a rendörségnek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 42. rendör 2008. február 13. 13:21
  „Aki érintett, tudja milyen golyóálló mellényeket adnak a járőröző rendőrnek. Semmit nem tud benne csinálni, max. állni, meg menni egyenesen. A határőrökről meg annyit, lehet, hogy fizikálisan picit képzetlenebbek, de egyéb téren / pl. saját területükhöz való szaktudás/ mérföldekkel a rendőrök előtt vannak. Ha a rendőrök annyira értenének a saját feladatukhoz mint a határőrök értettek a sajátjukhoz, kevesebb szaftos cikk lenne a rendőrségről.”
 • 41. Agyfelmetsző 2008. február 13. 12:27
  „Énke, azokat gladiátoroknak hívják. Újra éljük Róma fénykorát ......... a saját bőrükön érezzük meg milyen kárt okoznak, hogy nem ketrecekben tombolnak :((( HTK”
 • 40. Énke 2008. február 13. 10:49
  „Kedves Túrabakancs!
  Szegények mindig is voltak, mindig is lesznek. Elmebetegekkel szintén ez a helyzet. Azért mert valaki szegény, nem kell lövöldöznie, nem kell szpichopatává válnia.
  Amúgy is, ha már itt tartunk, az elszegényedés még csak most jön, akkor ezek szerint forradalom lesz?
  Vagy te abból indulsz ki, hogy a sok gyökér akinek fogalma sincs a jelenlegi politikai helyzetről felmegy maszkban "tüntetni", és szétver mindent/mindenkit. Idióták.”
 • 39. Agyfelmetsző 2008. február 13. 09:17
  „Sajnálom nagyon a gyerekeket, mert nagyon rossz a "fél család". Ahogy nőnek úgy fogják érezni, hogy valaki hiányzik és ez nem kellemes érzés.

  Thaiboxxal egyetértek. A rendőrt agyonüthetik, agyonlőhetik csak mert végezte a munkáját, de ha megpróbálja magát megvédeni, akkor máris ő a legaljasabb nyomorult a földön és szétszedik darabokra a vizsgálatok során. A bűnözők gyakorlatban bűnözők, a rendőr egyszer mer gyakorlatban bármit is tenni, utána elméletbe kényszerül, amíg a vizsgált tart és kiesik a ritmusból és lehet, hogy ha vége a hajcihőnek, éles helyzetet kap, odavész. A rendőr is ember, ő is jogosult az önvédelmre, és a fejesek dolga az, hogy ellássák mindennel őket, ami az életük védelméhez kell”
 • 38. Thaibox 2008. február 13. 05:35
  „Amerikában egy Mexicoi illegális bevándorlót igazoltatott egy rendőr, aki közvetlen közelről belelőtt a rendőrbe négyszer! A gáz az, hogy a rendőrökön mindig van Amerikába nmellény! A Mexicoi szarabbul járt a rendőr viszonozta neki és lelőtte a francba, na azon nem volt mellény! Nem ráncigálják meg érte a rendőrt! Életét védte!
  Míg magyarországon nem merik használni sem szerencsétlenek a stukit. mert felfüggesztik fél évre egy évre amíg vizsgálják hogy jogos volt-e a fegyverhasználat, ez vicc!
  A másik törvény még mindig érvényes Magyarországon, arányosnak kell lenni a támadó eszköz ellen a védekező eszköznek, tehát ha rámlőttek fegyverrel, és túléltem akkor vissza lőhetek!
  Rendőrgyilkosságért ugyan az jár Amerikában, ugyan azt a büntetést kapod, mintha az Amerikai Elnökölt ölted volna meg!
  Ezeken az illetékeseknek elkéne gondolkozni, ha már úgy is egyfolytában a nyugati mintákkal példálóznak, akkor ezt kéne lekoppintani!”
 • 37. kopasz 2008. február 12. 22:35
  „Ne értsd félre nem a rendőri munkát akartam fikázni ezzel.Csak tényeket közlök.”
 • 36. kopasz 2008. február 12. 22:34
  „Ja a Határőrökről és a képességeikről annyit, hogy nem tudom hány akár régóta szolgálatot teljesítő rendőr üldözött csont sötétben erősítés nélkül Szerb Koszovói-albán és még sorolhatnám miylen háborús bűnöket elkövetett kiképzett embereket , katonákat, gyilkosokat.Ja igen természetesen az elfogásuk után derültek ki róluk ezek a dolgok.Na nem az útlevélkezelőkről beszélek, hanem a járőr feladatokat ellátó állományról.”
 • 35. sanya 2008. február 12. 22:27
  „Le a kalappal a járőrtársa előtt aki megfékezte az elkövetőt, sokan bestresszeltek volna,aztán van olyan aki fossá lőte volna de nem lábon, amíg van a tárban ugye:-)mák ,hogy csak pár lőszere volt a gyilkosnak.”
 • 34. sanya 2008. február 12. 22:18
  „Igen ezt a lövést hasonlóan nehéz lett volna kivédeni mint a tétit.Igen a golyóálló mellény jól jöhetett volna mind két esetben.Jelezném, hogy TÉT után egy kicsit megbojdultak a fejesek ,mert képzéseket kezdtek el szervezni és azonnal kapott majdnem mindenki mellényt is(na pesrsze akinek jutott)A volt határőrök jó nagy része valóban képzetlen és sokkal több képzésre és tapasztalatra lessz szükségük ha az utcán akarnak dolgozni.EGYÉBKÉNT FELHÁBORÍTÓ HOGY NÁLUNK MEG KELL SÉRÜLNIE VAGY HALNIA EGY KOLLÉGÁNAK AHHOZ HOGY NAGYFEJŰ VEZETŐINK ÉSZBEKAPJANAK!!!!!!!!!”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai egyetemeken népszerűsítik az Európai Uniót

Hat állomásból álló rendezvénysorozatot indít szombaton a hazai egyetemeken a Külügyminisztérium és… Tovább olvasom