Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Külön nyomozócsoport alakult az uzsorások ellen

Az országos rendőrfőkapitány utasítására alakult nyomozócsoport kizárólag az uzsora-bűncselekmények felderítésével foglalkozik - írta keddi számában a Magyar Nemzet Garamvölgyi László szóvivőre hivatkozva.
Ismertetése szerint jelenleg 220 eljárás folyik uzsora-bűncselekmények miatt, ezek közül 134-et befejezett a rendőrség. Összesen 51 embert sújt személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés: 49-en előzetes letartóztatásban vannak, két ember ellen lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

Garamvölgyi kitért rá, hogy a rendőrség munkáját az is segíti, hogy a kormány mellett a sajtó is kiemelt figyelmet fordít a problémára, mert ezáltal a sértettek felháborodnak, és könnyebben kérik a nyomozó hatóságok segítségét.

Olvasóink írták

  • 3. deszkás 2011. szeptember 20. 09:51
    „VÖRCSI! NEM! Próbálj meg egy szófoszlányt hangosan (méltatlankadóan) elismételni. Meg fogsz lepődni. IGAZSÁGKERESŐ! Az az ember (még) nem született meg.Mint ahogy az a hivatásos kereskedelmi felügyelő se aki egy benzinkúton ellenőrizte volna a kiadott mennyiséget! A kis embereket sanyargatókat ki képviseli. Senki! Szőke úr? Akit hivatalos verzióban -a bank szóvivő- gyomorfájósnak csúfol. Nem rád értve úgy vannak: "kutyaugatás nem hallatszik az égig".”
  • 2. igazságkereső 2011. szeptember 20. 08:06
    „A magyarországi uzsorás bankcsoportok hatékony és alapos vizsgálatára mikor alakítanak külön nyomozócsoportot,mely bankok padlóra tették az amúgy "rendesen átvert,bepalizott" ügyfeleiket?!!”
  • 1. Vörcsi 2011. szeptember 20. 07:52
    „Végre! Foglalkoznak az időseket zaklatókkal is? Jó lenne! remélem több nyelven beszélnek a nyomozók, mert a házunkban a 4. emeleten lakókkal az utcáról speciális nyelven kiabálnak fel - és le az ismerőseik! Jó lenne érteni mire készülnek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországra jönnek a külföldi zöldség - és gyümölcstermelők

Egyre több nyugati vállalkozó vásárol birtokot Nyugat-Magyarországon, hogy ott zöldség- és… Tovább olvasom